News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio, εκρηκτικός αστέρας στα 21

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Του David G. Medina

Ραούλ, Κριστιάνο και Ντι Στέφανο ήταν επίσης

Η πρόοδος του Marco Asensio φαίνεται να μην έχει τέλος. Μόλις στα 21 του, ο mallorquín δεν σταματά να εξελίσσεται μέσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στο ισπανικό ποδόσφαιρο, όπου το όνομά του εμφανίζεται ήδη στις αποστολές της La Roja. Καθισμένος ήδη σ’ένα πολύ υψηλό επίπεδο, ο εκρηκτικός αστέρας μπορεί να’ναι υπερήφανος για την εφήμερη, αν και επιτυχημένη, πορεία του στην ελίτ.

Το καλύτερο παράδειγμα για να εκτιμηθεί η βίαιη ανάδυση του Marco στη Μαδρίτη είναι η σύγκριση της απόδοσής του με εκείνες που είχαν μεγάλα ονόματα του madridismo όταν μόλις είχαν ξεπεράσει τις δύο δεκαετίες ζωής. Και η σύγκριση δεν μπορεί να είναι πιο θετική για το madridista 20.

Το όνομα του Raúl González Blanco ξεχωρίζει μεταξύ των παικτών που ήταν ήδη περισσότερο από εγκατεστημένοι όταν η ταυτότητά τους έδειξε τα 21. Το ιστορικό 7, μάλιστα, κέρδισε το Pichichi και είχε ήδη σηκώσει έναν Champions League (όπως ο Marco την περασμένη σεζόν).

Θρύλοι όπως ο Butragueño ή ο Grosso ήξεραν ήδη τι ήταν το να’χουν βαρύτητα στην πρώτη λευκή ομάδα. Το πέτυχαν με βάση τα γκολ, όπως ο Michel στην Castilla.

Μακριά απ’το Bernabeu υπήρχαν επίσης παίκτες που έκαναν καριέρα. Ξεχώριζε, δεν θα μπορούσε να’ταν αλλιώς, ο Alfredo Di Stéfano. Έπαιζε στην River Plate κι απέμεναν ακόμα χρόνια για να μετατραπεί σ’έναν μύθο της Μαδρίτης. Τα 28 γκολ του μόλις στα 21 του χρόνια κατέστησαν σαφές ότι εκεί υπήρχε ένας μύθος.

Ο Velázquez στη Μάλαγα, κι ο Juanito στην Μπούργκος είναι δύο άλλοι παίκτες που δεν είχαν βάλει ακόμη τη λευκή φανέλα. Κάτι που συμβαίνει επίσης με μερικά απ’τα αστέρια του τρέχοντος ρόστερ. Ξεχωρίζουν, ο Cristiano, ο οποίος άρχιζε να σκοράρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Benzema, ο οποίος ήταν ήδη ένα σημείο αναφοράς στη Λυών, ή ο Bale, ο οποίος άφηνε τη σφραγίδα του με την Τότεναμ στο Champions League.

Δεν πρέπει να λησμονούμε, απ’την άλλη πλευρά, ότι μόλις πριν από ένα χρόνο φαινόταν ότι το μέλλον του Asensio ήταν μακριά απ’τη Μαδρίτη. Επέστρεφε απ’την Εσπανιόλ, αλλά η μεγάλη προετοιμασία του έπεισε τον Ζιντάν. Οι λευκοί είπαν ένα κατηγορηματικό «όχι» σε όλους όσους θέλησαν ν’αποκτήσουν τις υπηρεσίες του και η ιστορία του Asensio ως madridista άρχισε να γράφεται στο χτύπημα του αριστερού. Γκολ σε όλα τα τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου ενός στον τελικό του Champions League, και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός ποδοσφαιριστή εποχής. Και είναι μόνο 21 ετών.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.