News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Carvajal, μια ανανέωση που έρχεται λουσμένη στο χρυσό κι από έτος σε έτος

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Καρβαχάλ έχει γίνει ένας διαφοροποιητικός παίκτης. Τόσο που παλεύει για τη Χρυσή Μπάλα, το οποίο έρχεται μαζί μ’ένα νέο συμβόλαιο. Από έτος σε έτος, όπως αποδέχεται αυτός και διατάζει το club


Σήμερα ο έπαινος πέφτει βροχή πάνω του. Είναι ανάμεσα στους επιλεγμένους για τη Χρυσή Μπάλα με σφραγίδα του πρωταγωνιστή, όπως λένε συνάδελφοι του επαγγέλματος όπως οι Zubimendi, Unai Simón, Joselu... και μάλιστα με τη φράση του θρυλικού Cafú: «Είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο». Υποκλίνονται στο παιχνίδι, την προσωπικότητα και τη σημασία του Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος δεν το’χε καθόλου εύκολο. Πριν από δύο χρόνια η ιστορία ήταν διαφορετική, δεν έχει καμία σχέση με εκείνες τις εποχές στις οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη ο ποδοσφαιριστής και το περιβάλλον του. Έψαχναν έναν αντικαταστάτη και λίγοι κατάλαβαν ότι ο καλύτερος ήταν στο σπίτι, με εξαίρεση τους ηγέτες του λευκού συλλόγου, όπως απέδειξαν το 2020 με την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2025.

Εκείνες τις αμφιβολίες που είχε για ένα διάστημα, ο Καρβαχάλ τις έχει μεταμορφώσει σε αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε ό,τι κάνει. Έχει καταφέρει να ξεπεράσει δύσκολες στιγμές για να τις μετατρέψει σε συλλογικές κι ατομικές επιτυχίες. "Πιστεύω ότι με τη σεζόν που έκανα είμαι ο καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο" γιατί "έτσι νομίζω εγώ... αν δεν πιστέψω στον εαυτό μου, ποιος θα το κάνει;", έχει φτάσει να επαναλάβει σε διάφορες περιπτώσεις.


Νούμερα που τραβούν την προσοχή

Αριθμοί στους οποίους ο Καρβαχάλ έχει πάει απ’το να’χει παίξει 13 παιχνίδια στη Liga και 2 στο Champions League το 21-22, στο να’χει παίξει 28 την περασμένη σεζόν, συνοδευόμενα από 10 στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση, εκτός απ’το ότι είναι αδιαμφισβήτητος βασικός με την εθνική ομάδα και κέρδισε 4 τίτλους, 3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το Euro με την εθνική ομάδα. Όλα αυτά με 7 γκολ και 6 ασίστ. «Είναι διατροφή, ξεκούραση, αλλαγή συνηθειών, λίγο απ’όλα... το να’χω τα παιδιά μου και να’μαι πατέρας με κάνει πιο ελεύθερο», λέει ο μπακ για να εξηγήσει την αλλαγή.

Ο δεύτερος λευκός αρχηγός είχε αρκετή δύναμη για να πάει απ’την προσπάθεια να κρύψει δημοσίως ένα σωματικό πρόβλημα στο να’ναι αυτός που ξεκινάει την εκστρατεία για την υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Μπάλα. Θέμα εμπιστοσύνης. Όλα ξεκίνησαν στο Euro όταν σε μια συνέντευξη στη MARCA μαζί με τον συνάδελφό μου, Miguel Ángel Lara, τον ρωτήσαμε για τους υποψηφίους για το πολύτιμο βραβείο και δεν δίστασε να βάλει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες του, όπως ο Βινίσιους ή ο Μπέλιγχαμ. Το θέμα μεγάλωσε χάρη στην ανταπόκριση των συμπαικτών του και την καλή υποδοχή του Τύπου και των φιλάθλων.

Ο Αντσελότι, κλειδί

Ο μπακ κατάλαβε πρώτα τέλεια τι ήθελε και τι θέλει ο Αντσελότι απ’αυτόν και μετά κατάλαβε ποια ήταν η θέση και η σημασία του μέσα στον σύλλογο, κάτι που τον έχει κάνει να’ναι ένας απ’τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια, τόσο που ο Ιταλός λέει είναι «ένας απ’τους απαραίτητους».

Τώρα, κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το βραβείο του France Football έχει ήδη ξεκινήσει, το θέμα της συζήτησης είναι η ανανέωση ενός συμβολαίου που λήγει στις 30 Ιουνίου. Λοιπόν, η συζήτηση δεν υπάρχει. Οι ηγέτες του συλλόγου, όπως ανέφερε στο παρελθόν η MARCA, τον έχουν ήδη μεταφέρει την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να βελτιώσουν το δεσμό. Ο μπακ γνωρίζει ότι αυτή η αλλαγή συμβολαίου από εδώ και στο εξής θα γίνεται από χρόνο σε χρόνο, όπως υπαγορεύει αυτός ο άγραφος κανόνας που γίνεται αποδεκτός απ’όλους όσοι έχουν αποφασίσει ότι στην ηλικία του (32 ετών), οι ανανεώσεις πρέπει να έρχονται έτσι.

Μηδενικά προβλήματα. Ο Καρβαχάλ ξέρει ότι αυτή είναι η θέση του και κατανοεί τέλεια την πολιτική του συλλόγου. Η συμφωνία είναι θέμα συνάντησης του Ginés Carvajal, ατζέντη του μπακ, και του José Ángel Sánchez. Ανανέωση λουσμένη σε χρυσό με μεταφορική έννοια, αν και ίσως έρθει μαζί μ’αυτό το μέταλλο σε σχήμα μπάλας. Οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης το ξέρουν και θα αναγνωρίσουν τα εύσημά του, αυτά του καλύτερου δεξιού μπακ στον κόσμο σήμερα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.