News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Davies και Mendy εξακολουθούν να μην ανανεώνουν και διατηρούν την κόντρα με Bayern και Real Madrid

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Έχουν προσφορές για να επεκτείνουν το συμβόλαιο που λήγει σε ένα χρόνο. Οι προσφορές που έχουν δεχθεί δεν τους πείθουν. Σε φάση αναμονής. Ο χρόνος περνά και το μυστήριο δεν λύνεται


Κόντρα εν όψει. Κάθε μία απ'τις πλευρές αναζητά το όφελος της, αλλά με στόχο να λύσει τον κόμπο που έχει σχηματιστεί στην αριστερή πλευρά της Μπάγερν και της Ρεάλ Μαδρίτης, με πρωταγωνιστές τους Αλφόνσο Ντέιβις και Ferland Mendy, μαζί με τους ηγέτες των δύο συλλόγων. Στρατηγικές, διάλογοι, διαπραγματεύσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι δύο σύλλογοι προσέχουν το τι συμβαίνει γύρω απ'αυτούς τους δύο παίκτες, ο καθένας με το προφίλ του και το στυλ παιχνιδιού του. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν στα χέρια τους προτάσεις ανανέωσης, αλλά δεν φαίνεται να'ναι ιδιαίτερα διατεθειμένοι να τις δεχτούν.

Ο γερμανικός σύλλογος ήταν ο πρώτος που κινήθηκε διαρρέοντας ότι ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον χρόνο να περάσει και να μείνει ελεύθερος ο Ντέιβις την επόμενη σεζόν λόγω του υπερβολικού αιτήματος του Καναδού για επέκταση του συμβολαίου του. Τα στελέχη του γερμανικού συλλόγου έφτασαν να πουν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ενδώσουν στα αιτήματα του αμυντικού κι ότι αφού επισήμως δεν γνώριζαν τίποτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα άφηναν τον χρόνο να περάσει, καταδικάζοντας έτσι τον εαυτό τους να δουν τον ποδοσφαιριστή να φεύγει στις 30 Ιουνίου του 2025 χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ ως αντάλλαγμα.

Προσφορά της Μαδρίτης στον Mendy

Στο Valdebebas αποφάσισαν εδώ και καιρό να προσφέρουν στον Γάλλο μπακ την ανανέωση του συμβολαίου. Όπως ανέφερε η MARCA, η απόφαση ήρθε αφού μελέτησαν διεξοδικά την επιχείρηση και άκουσαν το αίτημα του Κάρλο Αντσελότι να έχει έναν απ'τους πιστούς του, όπως είναι ο Mendy. Με τον αμυντικό στο γήπεδο ο προπονητής νιώθει πιο ασφαλής, αλλά η πρόταση που έγινε δεν ήταν αυτή που πίστευε ο Mendy. Κάτι παρόμοιο συνέβη πριν από χρόνια όταν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να βελτιώσει το συμβόλαιό του.

Φαίνεται περίεργο ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο και οι δύο οντότητες δεν πρόκειται να προωθήσουν ένα σενάριο που ευνοεί τη διαπραγμάτευση. Το να τα βάλεις με έναν παίκτη με το τέλος του συμβολαίου του στον ορίζοντα δεν είναι συνήθως καλός σύντροφος. Και το ξέρουν στο Μόναχο και τη Μαδρίτη. Στο Valdebebas είχαν πάντα ξεκάθαρο ότι ή ο ένας ή ο άλλος, ότι δύο βασικοί σε μια θέση τόσο συγκεκριμένη όσο ο αριστερός μπακ, δεν είναι καλό για την ομάδα.

Και οι δύο σύλλογοι έχουν αυτή τη στιγμή τους δύο αριστερούς μπακ με μόνο ένα χρόνο να απομένει στα συμβόλαιά τους. Για αντικαταστάτη του Davies στο Μόναχο σκέφτονται τον Theo Hernández. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνδέει εδώ και καιρό το όνομά της με τον Καναδό, ίσως υπερβολικά, λόγω των δηλώσεων του εκπροσώπου του, κάτι που δεν αρέσει στο Valdebebas.

Εκείνοι που φαίνεται να βγαίνουν απ'αυτή τη συζήτηση είναι ο Fran García κι ο Miguel Gutiérrez. Ο πρώτος με συμβόλαιο σε ισχύ και κατασταλαγμένος στον ρόλο του στην πρώτη ομάδα, ξέρει ότι έχει χρόνο μπροστά του για να κάνει ένα βήμα μπροστά. Χωρίς βιασύνη, αλλά χωρίς παύση. Ο ακόμα παίκτης της Τζιρόνα είναι εν αναμονή. Είναι ευχαριστημένος με το ενδεχόμενο να παίξει στο Champions League, αλλά οι κλήσεις συνεχίζονται και για μια πιθανή μεταγραφή, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έπαιρνε το μισό από αυτό το ποσό. Όλοι τόσο χαρούμενοι.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.