News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στο Παρίσι ο Florentino Pérez για ένα επίσημο γεύμα με τον Mbappé στο τραπέζι και τον Macron ως οικοδεσπότη

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η 120η επέτειος της FIFA συγκεντρώνει πολλούς απ’τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση Kylian


Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ταξίδεψε σήμερα στο Παρίσι για να συμμετάσχει σ’ένα γεύμα που διοργανώνει η FIFA για την 120η επέτειό της... στο οποίο το κύριο πιάτο των συζητήσεων θα’ναι ο Μπαπέ. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πηγαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα ως καλεσμένος σε μια συνάντηση στην οποία θα’ναι επίσης παρών κι ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος έχει έναν στόχο που αφορά επίσης και τον λευκό πρόεδρο: την παρουσία του Kylian στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μακρόν, ο οποίος θα παραθέσει το μεσημεριανό γεύμα στα Ηλύσια, έχει επιμείνει τον τελευταίο καιρό στην πίεσή του ώστε να κάνει τον επιθετικό σημαιοφόρος της γαλλικής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. «Βασίζομαι στη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να αφήσει τον Kylian για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορέσει να έρθει στην εθνική Γαλλίας λίγες βδομάδες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου με την PSG και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Γαλλία», είπε πριν λίγο καιρό.

Στον λευκό σύλλογο δεν βλέπουν καθόλου ξεκάθαρη την παρουσία του Μπαπέ στο Ολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί απ’τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, οπότε θα συνέδεε δύο μεγάλες διοργανώσεις σε λίγες μέρες, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Euro λήγει στις 14 Ιουλίου, και θα έφτανε ακριβώς για την έναρξη της λευκής σεζόν. Αν η Μαδρίτη κερδίσει τον τελικό του Champions League, έχει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στις 14 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Ωστόσο, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έχει καταστήσει εθνικό ζήτημα να καταφέρει να φορέσει ο Μπαπέ τη φανέλα της Γαλλίας στο Παρίσι και θα συνεχίσει να επιμένει στην Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να απελευθερώσει τον ποδοσφαιριστή. Το μεσημεριανό γεύμα αυτής της Τρίτης θα’ναι μια χρυσή ευκαιρία ώστε ο Μακρόν να προσπαθήσει να πείσει προσωπικά τον Φλορεντίνο.

Πιθανή η παρουσίαση πριν το Euro;

Ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο για τον λευκό πρόεδρο στο Παρίσι είναι η παρουσίαση του Kylian Mbappé. Ο Φλορεντίνο θα συναντηθεί επίσης και με τους ηγέτες της PSG κι ένα απ’τα πιθανά θέματα συζήτησης είναι η «άδεια» του παριζιάνικου συλλόγου στη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να παρουσιάσει τον νέο της παίκτη πριν την έναρξη του Euro.

Οι Γάλλοι παίκτες που κλήθηκαν για το Euro είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στο Clairefontaine στις 29 Μαΐου, εκτός απ’τους παίκτες της Μαδρίτης που θα πάνε στις 3 Ιουνίου, οπότε η δυνατότητα της παρουσίασης του Mbappé πριν την έναρξη του τουρνουά εξαρτάται από δύο εξουσιοδοτήσεις: αυτή της Γαλλικής ομοσπονδίας... κι αυτή της PSG, «εργοδότης» του παίκτη μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η συνάντηση του Παρισιού θα αποτίσει φόρο τιμής στη FIFA και θα’χει στο επίκεντρο την ανώτατη παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή... αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι η παρουσία τόσων πολλών παραγόντων (Φλορεντίνο, Μακρόν, PSG) που συνδέονται με την επιχείρηση Μπαπέ θα κάνει το όνομά του να βρεθεί σε όλες τις συζητήσεις.

Θα’πρεπε η Ρεάλ Μαδρίτης να αφήσει τον Μπαπέ να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ναι, είναι ένα τουρνουά κύρους, στη χώρα του και πρέπει να παίξει· Όχι, είναι μια περιττή φθορά κι ένας κακός τρόπος να ξεκινήσει στο κλαμπ.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.