News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mbappé, ο εχθρός είναι ο Klopp

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Του Marco Ruiz

Ο μάνατζερ της Λίβερπουλ έχει μια ομαλή σχέση με τον παίκτη και την οικογένειά του. Μια πιθανή αποχώρηση του Ζιντάν το καλοκαίρι παίζει ενάντια στη Μαδρίτη.


Με την αποφασιστική απόφαση να μην κάνει μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, η Ρεάλ Μαδρίτης εργάζεται μεσοπρόθεσμα ειδικά για την ενσωμάτωση του Mbappé (21ος ετών) για το καλοκαίρι του 2021. Η διάσημη εφημερίδα L'Equipe έφερε το ζήτημα του παίκτη της PSG στο εξώφυλλο της Τρίτης. Υπό τον τίτλο «Με κάθε κόστος», η εφημερίδα κάνει μια ακριβή ακτινογραφία του πώς είναι η κατάσταση του επιθετικού, που επί του παρόντος συζητείται ανάμεσα στην επιλογή της Μαδρίτης, του ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ του Klopp και δεν αποκλείεται ούτε καν να καταλήξει να ανανεώσει με την PSG εάν ολοκληρώσει άλλη μια επιτυχημένη σεζόν στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες μέρες, το ταμπλόιντ Sunday Times δημοσίευσε ότι ο Mbappé είχε ήδη ανακοινώσει στην PSG ότι είχε τη σταθερή πρόθεση να φύγει το καλοκαίρι του 2021. Η L'Equipe αποκαλύπτει ότι ούτε ο παίκτης ούτε η PSG βγήκαν να διαψεύσουν την είδηση, επειδή και τα δύο μέρη περίμεναν το ένα απ’το άλλο να έκανε το πρώτο βήμα. Η παριζιάνικη οντότητα, επιπλέον, περπατά πολύ προσεκτικά για να διαχειριστεί τα εγώ των αστεριών της, ειδικά του Neymar, τον οποίο προτίθεται επίσης να ανανεώσει. Όσο για τον Mbappé, η L'Equipe λέει απλά, ότι δεν έχει ξεκάθαρο το τι θέλει να κάνει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη μεγάλη εγγύηση να έχει προπονητή τον Zidane. Είναι γνωστό ότι ο Mbappé θέλει να δουλέψει στις εντολές του, με τον Zizou να είναι το μεγάλο είδωλο όλης εκείνης της ποδοσφαιρικής Γαλλίας της επιμιξίας που την έχει οδηγήσει να πάρει δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι  ούτε κι ότι ο ίδιος ο Ζιντάν θα βρίσκεται στον πάγκο της Μαδρίτης την επόμενη σεζόν. Απ’την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Klopp να πείσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του έχουν υπάρξει συνεχείς. «Η τηλεφωνική επαφή είναι ομαλή», λέει η L'Equipe, η οποία αποκαλύπτει επίσης ότι, το 2016, ο Γερμανός θέλησε ήδη να τον υπογράψει κι ότι το 2017 η Λίβερπουλ έκανε μια σημαντική κίνηση όταν ένας από τους ιδιοκτήτες της, ο Tom Hicks, πέταξε μέχρι τη Νίκαια για γεύμα με τον πατέρα του Mbappé προσπαθώντας να τον πείσει να παίξει στο Anfield.

Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που έκλεισε πρώτη τον ποδοσφαιριστή μετά την έκρηξη στη Μονακό σε ηλικία μόλις 17 ετών. Ήταν το 2017. Όπως αποκάλυψε μια διαρροή του Football Leaks, η μεταγραφή συμφωνήθηκε στα 214 εκατομμύρια με τη Μονακό επειδή η Μαδρίτη αναλάμβανε έναν φόρο απ’τον οποίο απαλλάσσονται στη Γαλλία. Γι’αυτό η PSG κατέληξε να τον υπογράψει για 180 εκατομμύρια... Η Μαδρίτη τον άφησε να φύγει, όπως διέρρευσε το ίδιο το λευκό κλαμπ, επειδή ο Mbappé ήθελε να πάρει 12 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κι αυτό θα’χε σπάσει τη μισθολογική κλίμακα του ρόστερ (ειδικά, όντας τόσο νεαρός παίκτης και χωρίς εύσημα).

Η L'Equipe έδωσε χθες μια άλλη είδηση σχετικά με τη συμβατική κατάσταση του Mbappé. Παίρνει 21,4 εκατομμύρια μικτά, τα οποία θα γίνουν 25 αν ολοκληρώσει τα πέντε έτη που υπέγραψε με την PSG (εάν, λογικά, συνεχίσει να παίζει στην οντότητα). Όσον αφορά τους πιθανούς προορισμούς πέρα απ’το Παρίσι, η L'Equipe κάνει μια συλλογιστική: «Η Barcelona θα’κλεινε οριστικά την πόρτα στο όνειρό του να παίξει μια μέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η PSG, που ανήκει στο Εμιράτο του Κατάρ, δεν θα το άφηνε ποτέ να πάει στην City, που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι, η Γιουβέντους δεν τον γοητεύει και η Μπάγερν δεν είναι προς το παρόν πρόθυμη να πληρώσει μεταγραφές άνω των έξι μηδενικών...».

Η εφημερίδα του Παρισιού λέει ότι η οικογένεια του Mbappé θεώρησε το να πάει στην PSG ως «ένα ενδιάμεσο βήμα για να καταλήξει σ’έναν μεγάλο». Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του ποδοσφαιριστή απ’τον παριζιάνικο σύλλογο άρχισαν την εποχή του Henrique Antero ως αθλητικός διευθυντής και τώρα έχουν συνεχιστεί με τον Leonardo. Αλλά πάνε αργά. Η AS ενημέρωσε αμέσως κάθε φορά που ο Mbappé απέρριψε την ανανέωση, είπε όχι σε τρεις προτάσεις, καθώς και για την πρόθεση της Μαδρίτης να περιμένει το 2021 για να τον υπογράψει... Τώρα, ο Klopp και η οικονομική κρίση που προέρχονται από τον κοροναϊό έχουν τα πάντα στον αέρα. Εν τω μεταξύ, ο Mbappé μαδάει τη μαργαρίτα.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.