News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο εκκρεμής λογαριασμός του Courtois

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Του J. L. Calderón

Έχει 524 λεπτά αήττητος με το Βέλγιο και δεν καταφέρνει να κλείσει το λευκό τέρμα


Ο Courtois έχει έναν εκκρεμή λογαριασμό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα, γενικά, δεν περνά μια καλή κατάσταση κι ούτε κι ο τερματοφύλακας, ειδικότερα. Η απόδοσή του είναι μακριά απ’την αναμενόμενη κι ο διασυρμός απ’την PSG με τον Keylor στον άλλο τέρμα ήταν η χαριστική βολή. Είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν καθοριστικός με μια μεγάλη απόκρουση στις καθυστερήσεις του αγώνα ενάντια στη Levante για να σώσει τη νίκη. Ωστόσο, αυτό δεν μακιγιάρει τις αμφιβολίες που δημιουργεί ο Βέλγος τερματοφύλακας στις επιδόσεις του με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Καμία σχέση με την απόδοσή του με το Βέλγιο, όπου εμφανίζεται τελείως διαφορετικός. Είναι περίεργη η αλλαγή δυναμικής του λευκού τερματοφύλακα με την εθνική του και με την Ρεάλ Μαδρίτης, τάσεις που αντικατοπτρίζονται στα στατιστικά. Στα τελευταία 13 παιχνίδια με το Βέλγιο, ο Courtois δεν έχει δεχτεί γκολ στα εννέα από αυτά. Έχει γίνει ένα σχεδόν απόρθητο τείχος με την εθνική ομάδα, εκτός απ’τον διασυρμό των Βέλγων απ’την Ελβετία (5-2) τον Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, επί του παρόντος έχει 524 λεπτά χωρίς να’χει δεχτεί γκολ, μετά από εκείνο που δέχτηκε απ’τη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο.


Ένα σερί που συγκρούεται μετωπικά με αυτό που περνάει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία σε επίσημο αγώνα από τις 3 Φεβρουαρίου εναντίον της Alavés στο Bernabéu (3-0). Από τότε έχει παίξει 15 παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεχόμενος γκολ, πέντε από αυτά φέτος. Τα τελευταία τρία γκολ ήταν αυτά που δέχθηκε στο Παρκ ντε Πρενς στην ατυχή ​​πρεμιέρα του Champions League.

Ο Courtois ελπίζει να τερματίσει αυτό το κακό σερί και να αρχίσει να κερδίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απ’την στιγμή που δεν έχει πλέον τον ανταγωνισμό ενός Keylor Navas που δημιουργούσε κάποια ένταση στον Βέλγο και του οποίου η παρουσία διατηρούσε ζωντανή μια συζήτηση που ήταν αρκετά δυσάρεστη στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα ο Βέλγος έχει ελεύθερο το δρόμο στο τέρμα της λευκής ομάδας, κι αυτή η σταθερότητα είναι αυτό που ο σύλλογος ελπίζει ότι θα του επιτρέψει να ανακτήσει το καλύτερο του επίπεδο. Το Pizjuán παρουσιάζεται ως μια μεγάλη πρόκληση ώστε ο Courtois να δώσει ένα χτύπημα στο τραπέζι.





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.