News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο κίνδυνος του Isco να πληρώσει το χρέος στον Lopetegui (και να βγει απ’το πρωτόκολλο της Μαδρίτης)

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Διατεθειμένος να επισπεύσει την επιστροφή του

Η επιθυμία του Isco είναι να βοηθήσει τον προπονητή που τον εμπιστεύθηκε όταν ήταν αναπληρωματικός με τον Zidane και τον πήρε στην εθνική Ισπανίας. Ένα ποδοσφαιρικό χρέος στον Lopetegui


Τα ποδοσφαιρικά χρέη πληρώνονται επίσης, αν και μερικοί προτιμούν να το βλέπουν ως χάρη σε έναν φίλο σε δυσκολίες. Το θέμα στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι ο Isco αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει τον Lopetegui να κάνει την ανατροπή μπροστά στον Florentino Perez και τους οπαδούς. Αν τον αφήσουν, ο malagueño θέλει να παίξει όλο τον αγώνα εναντίον της Λεβάντε το Σάββατο, ακόμη κι αν πονάει στη βουβωνική χώρα. Ο Isco πάει χωρίς φρένο και παίρνει τα ρίσκα του, διότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που εγχειρίστηκε επειγόντως σε μια οξεία σκωληκοειδίτιδα -25 Σεπτεμβρίου-. Στις λευκές ιατρικές υπηρεσίες αυξάνει η συζήτηση σχετικά με το μη συνιστώμενο του να παίξει ο malagueño αυτό το Σάββατο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο που έχουν καθιερώσει οι ίδιοι στη Μαδρίτη.

Τα προβλήματα και οι βιασύνες που έχει ο Lopetegui για να κερδίσει συγκρούονται με τις προθεσμίες ανάκαμψης του ποδοσφαιριστή του μεντεσέ. Είναι τρελός για να κάνει τον τεχνικό που του έδωσε γαλόνια στην Εθνική (και που έβγαλε καπνούς όταν η Ομοσπονδία τον απέλυσε δύο μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας) να θριαμβεύσει. Ο προπονητής χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αυτό το κομμάτι που να του ανοίξει τις πόρτες του γκολ, επειδή η ξηρασία σκοραρίσματος είναι 6 ώρες και 49 λεπτά και οι άλλοι δύο επιθετικοί είναι με μπλοκαρισμένη τη σκανδάλη και το σώμα στα εργαστήρια. Ο Bale επέστρεψε απ’την Ουαλία χωρίς να παίξει ούτε ένα απ’τα δύο παιχνίδια με την εθνική του, προπονείται στο περιθώριο και προσφέρει αμφιβολίες λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο Benzema, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο της ήττας στη Βιτόρια λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού, μόλις εντάχθηκε στη δυναμική της ομάδας. Ουαλός και Γάλλος δεν δίνουν καλά νέα στον Lopetegui από τότε που ο Benzema έβαλε δύο γκολ στη Leganés -1 Σεπτεμβρίου- κι ο Bale σκόραρε εναντίον της Roma -19 Σεπτεμβρίου-.

Ο Isco γίνεται απαραίτητος στα πιο άμεσα σχέδια ενός πιεσμένου Julen Lopetegui, ο οποίος χρειάζεται να βγει απ’αυτή την έρημο στην οποία μπήκε η ομάδα μία μέρα μετά την επέμβαση της σκωληκοειδίτιδας. Ξεκίνησε στη Σεβίλλη -26 Σεπτεμβρίου-, με μια βαριά ήττα κι ένα επαίσχυντο πρώτο μέρος. Χωρίς τον Isco, απ’το παιχνίδι επίθεσης της Μαδρίτης άδειασε η καντίνα των γκολ. Απ’την απουσία του και μετά, ο απολογισμός είναι τρεις ήττες -Σεβίλλη, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Alavés- και μια ισοπαλία -Ατλέτικο Μαδρίτης- με μια ανησυχητική έλλειψη πυγμής.

Το μπέρδεμα που υπάρχει στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι σημαντικό και οι ιατρικές υπηρεσίες, σύμφωνα με μια πηγή που συμβουλεύτηκε η El Confidencial, συμβουλεύουν να ληφθεί η απόφαση με ηρεμία κι όχι με τη βιασύνη που έχει ο προπονητής να βγει από μια κακή δυναμική αποτελεσμάτων. Ο Isco προπονείται όλη την εβδομάδα με την ομάδα και αναφέρει ότι έχει καλές αισθήσεις. Η πληγή έχει επουλωθεί και η παρουσία του στις προπονήσεις πρέπει να χρησιμεύσει για να επανενταχθεί προοδευτικά. Η επίσπευση δεν συνιστάται, σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά εδώ αυτός που έχει την τελευταία λέξη είναι ο Lopetegui. Κι αυτό που λέει στον προπονητή ο Isco είναι ότι βλέπει τον εαυτό του για να παίξει και για το τι χρειάζεται.

"Μια εμπιστοσύνη που δεν έχει τιμή"

Ο Lopetegui βρίσκεται σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζεται να κερδίσει τώρα για να βρει αυτοπεποίθηση και πίστωση ενόψει του «τελικού» εναντίον της Barça. Η επιθυμία του Isco είναι να βοηθήσει τον προπονητή που τον εμπιστεύθηκε όταν ήταν αναπληρωματικός με τον Zidane και τον πήρε στην εθνική Ισπανίας. "Μια εμπιστοσύνη που δεν έχει τιμή", όπως διαβεβαιώνει ο malagueño. Ένα χρέος που πρέπει να πληρωθεί, νωρίτερα παρά αργότερα, ώστε να μην "εκδιώξουν" τον τεχνικό.


Το ιατρικό πρωτόκολλο

Υπάρχει ένα ιατρικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Αποτελείται από πέντε φάσεις: πρώτον είναι η διάγνωση, δεύτερον η δουλειά της φυσιοθεραπείας, τρίτον η αναπροσαρμογή, το επόμενο βήμα είναι η προοδευτική προπόνηση και το τέλος πρέπει να’ναι η σταδιακή είσοδος στην ομάδα. Στην τελευταία φάση βρίσκεται ο «επιθυμητός» Isco, επειδή αυτές οι τρεις εβδομάδες που βρίσκεται εκτός έχουν προκαλέσει να’χει χάσει τις βέλτιστες συνθήκες που χρειάζονται για τον υψηλό ανταγωνισμό. "Δεν είναι στο 100%", διαβεβαιώνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Isco δεν είναι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής για τον προπονητή και τους βοηθούς του. Η αξία του είναι ανυπολόγιστη κι αυτός ο ρόλος που του έχουν δώσει, του ποδοσφαιριστή μεντεσέ, τον έχει αποδείξει δύο φορές. Στη Μπιλμπάο, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά. Και στον καλύτερο αγώνα του Lopetegui αυτή τη σεζόν πήρε την απόφαση να εκτελέσει το φάουλ που σήμαινε το πρώτο γκολ στο ντεμπούτο του Champions League εναντίον της Roma. Άνοιξε την κονσέρβα σε μια κρίσιμη στιγμή -44ο λεπτό- και πλέον στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ευρεία νίκη με γκολ από τον Bale και τον Mariano. Αυτό το golazo του Isco το θυμούνται στο Bernabéu ως καθοριστικό για να πάνε στο ημίχρονο με προβάδισμα και να χτυπήσουν το ηθικό της ιταλικής ομάδας.

Όταν υπέστη την επίθεση της σκωληκοειδίτιδας, ο πρώτος στόχος που έθεσαν με τον Isco ήταν να’φτανε σε τέλειες συνθήκες στο Clasico του Camp Nou στο Nou Camp -28 Οκτωβρίου-... Αυτό που δεν μπορούσαν να φανταστούν στο club ή στο τεχνικό επιτελείο είναι να συνέπιπτε η απουσία του με την κατάρρευση του παιχνιδιού και με τα άσχημα αποτελέσματα. Ο Lopetegui χρειάζεται τον Isco κι αντίστροφα.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.