News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι αμφιβολίες του Lopetegui για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τον Vinicius

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Του Fermin de la Calle

Οι αγώνες του στην Castilla ήταν αξιοπρόσεκτοι

Ο Julen Lopetegui πιστεύει ότι ο παίκτης έχει πάρει τα εύσημα γι 'αυτό, τα αποδυτήρια αποδέχονται πια με φυσικότητα την κλήση του κι ο αυριανός αγώνας εναντίον της Εσπανιόλ πληροί τις προϋποθέσεις γι’αυτό


Ο Julen Lopetegui θέλει να σβήσει τη φωτιά του Vinicius Júnior. Ο madridista προπονητής θέλει να διευθετήσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο φυσικά, με την επαρκή διπλωματία ώστε να μην ρίξει περισσότερο λάδι σ’ένα θέμα που πέρασε απ’την αρχή. Στη μια πλευρά τοποθετήθηκαν τ’αποδυτήρια και στην άλλη, ο πρόεδρος (και η διεύθυνση). Κάτι που άφησε τον Lopetegui λανθάνον στη μέση σε μια άβολη κατάσταση.

Ο Βάσκος πόνταρε τελικά στο να παγώσει το θέμα στέλνοντας τον παίκτη στην Castilla συγκαλύπτοντάς το ως «περίοδο προσαρμογής» και κερδίζοντας χρόνο για να επιλύσει το χάος, κάτι που φαίνεται πρόθυμος να επιλύσει τώρα. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι στις εντολές του Σαντιάγκο Σολάρι στη θυγατρική, έχει αποδείξει ότι η 2ª B του πέφτει πολύ μικρή. Αφού είχε διάρκεια στην αρχική ενδεκάδα της δεύτερης ομάδας του σπιτιού, τα γραφεία παρατηρούν νευρικά πως ο Βραζιλιάνος παίρνει τα επαρκή εύσημα για να φανεί στην πρώτη ομάδα.

Και φαίνεται ότι αυτή η στιγμή έχει φτάσει. Ο προπονητής, ο οποίος συνάντησε τον μετωπικό σκεπτικισμό ενός πρώτου ρόστερ απ’το οποίο έχει ζητήσει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός για να καλύψει την απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωριμάζει τώρα την ιδέα να τον συμπεριλάβει με φυσικότητα σε μια αποστολή της πρώτης ομάδας. Ο παίκτης έχει κερδίσει την ευκαιρία με τα γκολ του και τους ελιγμούς του στην Καστίγια και το πρώτο ρόστερ έχει αλλάξει την καχυποψία με την περιέργεια προς τον Vinicius.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 45 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη, καθιστώντας τον την πιο ακριβή μεταγραφή της σεζόν, ακόμη και πάνω απ’αυτή του Thibaut Courtois. Ένα βαρύ φορτίο για έναν Vinicius που είχε το πρόσθετο μειονέκτημα να παίζει στην ίδια θέση με ποδοσφαιριστές όπως ο Asensio ή ο Bale, στους οποίους η αποχώρηση του Ρονάλντο έδινε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Πράγμα που επιπλέον τους έχει ζητήσει ο τεχνικός.


Η λύση της Castilla

Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση, ο Lopetegui είχε το δίλημμα να τον αφήσει στην κερκίδα, λύση που δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στην διοίκηση που κατανόησε ότι αυτό θα υποτιμούσε τον παίκτη, ή να εξετάσουν μια έξοδο με τη μορφή δανεισμού. Εναλλακτική που απέρριψε αυτόματα ο Florentino. Αναζητήθηκε μια ενδιάμεση λύση, να τον "βολέψουν" στην Castilla με τη δικαιολογία της προσαρμογής του, και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν μια άνετη μετάβαση για τον παίκτη και για τον σύλλογο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Vinicius έχει καταστήσει σαφές ότι το ταλέντο του είναι πολύ πάνω απ’το επίπεδο της 2ª B και οι εμφανίσεις του στην Castilla ανοίγουν κάθε δύο εβδομάδες τα νέα και μετατρέπουν την υπόθεση σε μια εστία διαμάχης. Έτσι ο Lopetegui, μπροστά στην ανησυχία των ηγετών του Μπερναμπέου, και λαμβάνοντας υπόψη τις καλές επιδόσεις του παίκτη εξετάζει να τον συμπεριλάβει σε μια αποστολή για να τον ενσωματώσει ομαλά στη δυναμική της πρώτης ομάδας. Αλλά, ποιον να βγάλει και να τον στείλει στην κερκίδα; Ο Vinicius δεν θα κλέψει λεπτά απ’τους παίκτες που καλούνται να ηγηθούν της ομάδας, αλλά θα μετατραπεί σ’ένα συμπλήρωμα που θα μπορούσε να ξεκουράσει τα λευκά αστέρια μπαίνοντας στα rotations του Lopetegui, ένας σχολαστικός προπονητής που του αρέσει να διαχειρίζεται τις προσπάθειες.

Φαίνεται πιο πιθανό να κάνει «ντεμπούτο» ο Vinicius σε μια αποστολή για έναν αγώνα στο Μπερναμπέου, το οποίο, εάν πάει καλά το ματς θα του επέτρεπε ακόμη και να του δώσει μερικά λεπτά για να τον απολαύσουν οι madridistas οπαδοί. Αυτό θα σήμαινε μια ένεση ηθικής για το αγόρι και μια ανάσα για μια διοίκηση που παρατηρεί με ανησυχία την περίπτωση του παίκτη. Αύριο η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Εσπανιόλ στο σπίτι κι εξετάζεται να μπορεί να’ναι μια καλή στιγμή, επειδή υπάρχει το πλαίσιο ότι ο προπονητής ψάχνει να επιλύσει την υπόθεση. Απ’την Βραζιλία τίθεται υπό αμφισβήτηση η αγορά του ποδοσφαιριστή κι έχουν φτάσει να δημοσιεύσουν την επιλογή μιας πιθανής επιστροφής στη χώρα τους μέσω ενός δανεισμού, όρος που απέκλεισε αυστηρά το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η υπομονή και η κοινή λογική του Lopetegui, ο οποίος επιλύει σταδιακά τις αναποδιές που συναντά στην καθημερινότητα, φαίνεται ότι θα μπορέσει να ξεκλειδώσει ένα άλλο απ’τα ανοιχτά μέτωπα που έχει βρει σ’αυτό το ταραχώδες ξεκίνημα της σεζόν που ζει ως λευκός προπονητής. Το άλλο θέμα είναι αυτό του ρόλου του Mariano, ο οποίος σίγουρα, έχει ήδη αρχίσει να’χει λεπτά και θα καταλήξει να’ναι μια πολύ χρήσιμη μορφή στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Τουλάχιστον αυτές είναι οι προσδοκίες του προπονητή του, όσο κι αν δεν του έχει δώσει ακόμη μια ευκαιρία σ’αυτούς τους πρώτους αγώνες. Ο Vinicius περιμένει.






Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.