News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Keylor-Courtois: Ο Lopetegui δεν θα τους κάνει rotation ανάλογα με τη διοργάνωση

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Του Carlos Forjanes

Ο τεχνικός διαλογίζεται να διατηρήσει αυτά τα rotations χωρίς σταθερό σενάριο μέχρι τα Χριστούγεννα για να τους κρατήσει σε εγρήγορση. Μέχρι τότε, το ντέρμπι στις 29-Σ, το Clásico, το Mundialito...


Το θέμα του τέρματος, με τρεις διεθνείς στο ρόστερ (Courtois, Keylor και Casilla), απαιτεί απ’τον Lopetegui ένα σχεδιασμό που άρχισε να δείχνει με την επιστροφή της Μαδρίτης στο Champions League. Μια κατανομή των ρόλων που ο Βάσκος δεν θεωρεί κλειστή. Παρόλο που ο Courtois θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερο βάρος στη Liga κι ο Keylor στο Champions League, δεν θα διαχωριστούν. Ο Lopetegui θα αναλύσει μαζί με τον Juan Canales (προπονητής τερματοφυλάκων) και τον Óscar Caro (προπονητής φυσικής κατάστασης) τη κατανομή του φόρτου εργασίας. Ο Casilla, ο τρίτος της διαμάχης, θα αναλάβει τους πρώτους γύρους του Copa del Rey.

Ο Lopetegui διαλογίζεται να διατηρήσει αυτά τα rotations χωρίς σταθερό σενάριο μέχρι τα Χριστούγεννα για να κρατήσει σε εγρήγορση τους Courtois και Keylor. Τρεις μήνες στους οποίους θα πρέπει να πάρει αποφάσεις διαμετρήματος όπως το επόμενο ντέρμπι στις 29-Σ στο Bernabéu. Ο Keylor έπαιξε στο Ταλίν και θα’ταν μια μονομαχία με ίντριγκα για τον Courtois. Το Clásico, στο Camp Nou, είναι επίσης κοντά (28 Οκτωβρίου)... Ο Lopetegui θα λάβει επίσης υπόψη τις δύο διακοπές των εθνικών (απ’τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου κι απ’τις 12 έως τις 20 Νοεμβρίου) πριν το τέλος του έτους. Επίσης, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, απ’τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου στα Αραβικά Εμιράτα. Ο τεχνικός θα παραμείνει σε αυτή την μορφή κατ 'αρχήν μέχρι ν’αρχίσει το 2019. Στη συνέχεια θα’ρθει το καθοριστικό κομμάτι της σεζόν, με τους νοκ άουτ γύρους του Champions League απ’τον Φεβρουάριο και μετά. Εκεί, θα μπορούσε να επιλέξει πια έναν τερματοφύλακα, αν κι ο Lopetegui, μέχρι τώρα, έχει δείξει παλμό για να διατηρήσει τις ιδέες του. «Είναι δύο μεγάλοι τερματοφύλακες», έλεγε χθες ο Diego López, που έζησε μια παρόμοια κατάσταση με τους Αντσελότι και Κασίγιας, «αλλά ο Julen δεν είναι χαζός και θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του».

Ο Courtois έχει καλύτερο μέσο όρο παθητικού και αποκρούσεων

Ο ανταγωνισμός για το τέρμα είναι έντονος κι ο Courtois, στη στατιστική σύγκριση, είναι αυτός που βγαίνει καλύτερος μέχρι τώρα. Ο Βέλγος έχει παίξει κάτι λιγότερο απ’τα μισά λεπτά (180) απ’τον Keylor (390), αλλά έχει καλύτερο μέσο όρο παθητικού (1 έναντι 1,2) και ποσοστό αποκρούσεων: ενώ ο Courtois πιάνει το 71% των εκτελέσεων που δέχεται, ο tico μειώνει την αποτελεσματικότητά του στο 66%...

Μάλιστα, ο νεοφερμένος στον λευκό τέρμα πρέπει να αντιμετωπίσει περισσότερα σουτ απ’τον Κοσταρικανό. Στον Courtois οι αντίπαλοι σουτάρουν κάθε 9' και στον Keylor κάθε 10'. Φυσικά, ο τελευταίος είναι ο μόνος απ’τους δύο που έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του (δύο φορές, εναντίον των Χετάφε και Roma). Το μόνο πέναλτι ήταν στον Courtois, εναντίον της Leganes, και ήταν γκολ.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.