News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Maradona για τα ονόματα: έτσι βλέπει τον Florentino, τον Cristiano, τον Neymar και τον Simeone

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Του Juan Castro

Το "Δέκα" κάθεται με τη MARCA για να αναλύσει το τουρνουά: Ισπανία, Lopetegui, Ramos...

"Αν ο Ράμος προσβλήθηκε, του ζητώ συγγνώμη, αλλά για μένα εξακολουθεί να μην είναι ένας εκρηκτικός"

"Ο Iniesta, ναι, είναι, «παίζει» ήρεμος, με φράκο και καλά παπούτσια"


Ο Ντιέγκο προέρχεται απ’τη διεξαγωγή του προγράμματός του με τον Ρονάλντο ως προσκεκλημένο. Ο Maradona (Μπουένος Άιρες, 1960) κάθεται με τη MARCA φυσιολογικά, με τραπέζι και τραπεζομάντιλο ανάμεσα και πριν δειπνήσουμε. Έχει δει όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν χάνει ούτε ένα ματς. Στο βάθος, ακούγεται το Αγγλία-Βέλγιο. "Αυτός ο Stones δεν ήταν ποτέ αυτό που αναμενόταν, έτσι;", λέει πριν υποβληθεί στις ερωτήσεις μας.

[Η συνέντευξη αρχίζει με πολιορκία ανθρώπων που ζητούν αυτόγραφα. Κι αυτό ενώ ήμασταν σε ένα αποκλειστικό ιδιωτικό όροφο ενός αποκλειστικού ξενοδοχείου]. Δεν είναι εύκολο να είσαι Μαραντόνα, Ντιέγκο...

Δεν τρέχει τίποτα, αλλά επίσης είναι και χαριτωμένο...

Ας μιλήσουμε για την Ισπανία. Πώς βλέπετε την αντικατάσταση του Lopetegui απ’τον Hierro;

Έστειλα ένα μήνυμα στον Fernando, ο οποίος για μένα ήταν ένα τέρας ως παίκτης. Δεν μου απάντησε, αλλά το καταλαβαίνω. Πρέπει να’ναι πολύ απασχολημένος μ’αυτό που έχει, γιατί ξεκίνησε από το μηδέν. Στο μήνυμα του είπα ότι δεν έχει σημασία η εμπειρία, αλλά η ικανότητα του καθενός. Κι αυτός την έχει. Είμαι σίγουρος ότι έχει προσωπικότητα, και δεν πρόκειται να αφήσει τον εαυτό του να χειραγωγηθεί. Ελπίζω να τον χαιρετίσω σύντομα αυτοπροσώπως.

Σας φάνηκε σωστή η απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Luis Rubiales;

Πολύ σωστή. Στηρίζω τον πρόεδρο. Ήταν πολύ γενναίος. Έκανε αυτό που θα είχα κάνει ως πρόεδρος που είμαι εγώ, σήμερα, της Dinamo Brest [λευκορωσική ομάδα για την οποία υπέγραψε ο Ντιέγκο]. Θα είχα ενεργήσει το ίδιο. Ο Lopetegui δεν ήταν μόνο ο προπονητής του προέδρου της Ομοσπονδίας. Όχι, ήταν ο τεχνικός που εκπροσωπούσε όλους τους Ισπανούς. Ήταν μια έλλειψη σεβασμού και η απόφαση του Rubiales είναι δικαιολογημένη. Ούτε οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί ούτε οι ηγέτες δεν έχουν, κατά τη γνώμη μου, να του προσάψουν τίποτα.

Πηγαίνοντας στο παιχνίδι της Ισπανίας, σας κάνει να βαριέστε το tikitaka; Το βλέπετε ένα υπερβολικά οριζόντιο παιχνίδι;

Όχι, δεν με κάνει να βαριέμαι, αλλά ίσως υπάρχουν αποφάσεις στο παιχνίδι που πριν τις έπαιρναν άλλοι όπως ο Xavi Hernández, και τώρα υπάρχουν άλλοι παίκτες... Αλλά η κατοχή της μπάλας είναι θεμελιώδης για την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας.

Έχετε ένα κλινικό μάτι για τους παίκτες, και με παραξένεψε που δεν θεωρείτε τον Σέρχιο Ράμος έναν εκρηκτικό.

Αν θέλει ο Sergio Ramos, του ζητάω συγνώμη, αλλά δεν θα αλλάξω την καθαρά ποδοσφαιρική σκέψη μου: είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας σπουδαίος αρχηγός, μπορεί να φτάσει γίνει ένας καλός ηγέτης, όπως βλέπουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης... αλλά για μένα δεν είναι εκρηκτικός! Εμένα, εσείς ξέρετε καλά, δεν με νοιάζει καθόλου τι λένε και εκφράζομαι ελεύθερα. Γι’αυτό, αν ο Sergio προσβλήθηκε, του ζητώ συγγνώμη, αλλά εξακολουθώ να σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο.


Τότε, στην Ισπανία, ποιος είναι εκρηκτικός για σας;

Ο Xavi Hernández ήταν ένας εκρηκτικός... Και απ’τους τωρινούς... [Το Δέκα σκέφτεται λίγα δευτερόλεπτα]... δυσκολεύομαι να πω έναν. Ναι, ο Iniesta είναι ένας ολικός εκρηκτικός. Παίζει με φράκο, φορώντας κοστούμι, με καλά παπούτσια, και δεν έχει πρόβλημα. Η Ισπανία έχει πολύ καλούς παίκτες, είναι μια μεγάλη ομάδα και μακάρι ο Φερνάντο Ιέρο να βρει το σωστό δρόμο και να ξεχάσουν την υπόθεση Lopetegui.

Σας αρέσει ο De Gea;

Ναι, μου αρέσει, αν και έχει φάει κανά δυο γκολ. Αυτό το είδαμε όλοι, δεν το ανακάλυψα εγώ. Αλλά από τότε που τον βλέπω στη United, είχε μια πολύ καλή καριέρα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Έχει κάνει τον Sergio Romero [ο, μέχρι τον τραυματισμό του, βασικός τερματοφύλακας της Αργεντινής] να’ναι πάντα αναπληρωματικός και δεν του παίρνει τη θέση, το οποίο έχει την αξία του. Μπήκε με το αριστερό σ’αυτό το Mundial, αλλά ελπίζω να τελειώσει καλύτερα, γιατί το αξίζει. Είναι ένα παιδί που γνώρισα με τον Kun όταν ο Agüero ήταν στην Ατλέτικο. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο σ’αυτό το Κύπελλο.

Και το στυλ του Diego Costa σας πείθει;

Ο Ντιέγκο ένας μαχητής, τον θέλω πάντα στην ομάδα μου. Σε πολλούς δεν θα αρέσει ο χειραγωγικός τρόπος του παιχνιδιού του, αλλά, προσοχή, οι αμυντικοί δεν είναι φιλανθρωπικές αδελφές μαζί του. Έχουν ύψος 1,90 και του μπαίνουν σα να’ταν ένα παιδί 50 κιλών. Γι 'αυτό ο Ντιέγκο πρέπει να τους κάνει να τον σέβονται εκεί μέσα.

Δηλαδή, τον υποστηρίζετε.

Ναι, τον υποστηρίζω επειδή ξέρει να’ναι στο γήπεδο και επειδή δεν είναι επίσης κι ότι αποβάλλεται για να μείνει ως ήρωας ενώπιον του κοινού του και των συμπαικτών του. Όχι. Ο αγώνας του είναι ευγενής: αμυντικός εναντίον επιθετικού, κι ας δούμε ποιος κερδίζει.

Ο Diego Armando Maradona δεν κρύφτηκε ποτέ και το απέδειξε και πάλι στην ανάκριση που του έκανε η MARCA για πει την γνώμη του για μεγάλες προσωπικότητες της Liga μας.


FLORENTINO PÉREZ

«Ο Florentino νομίζω ότι είναι το νούμερο ένα, ο καλύτερος ηγέτης που υπάρχει στον κόσμο του ποδοσφαίρου σήμερα, χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν αυτές τις στιγμές. Μπορεί να είναι πολύ σεβαστός ο Karl-Heinz Rummenigge, απ’τη Μπάγερν, αλλά δεν έχει τη δύναμη που έχει ο Florentino. Έχω μια καλή σχέση μαζί του».


CRISTIANO RONALDO

«Αν ο Κριστιάνο πρέπει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή όχι, πρέπει να το αποφασίσει ο Κριστιάνο, δεν μπλέκομαι σε αυτό. Ο Ρονάλντο έχει ανθρώπους δίπλα του που ξέρουν να τον συμβουλεύσουν και θα του δώσουν την καλύτερη δυνατή συμβουλή. Αν είναι εκρηκτικός ή όχι; Λοιπόν, αυτό φαίνεται σαν ένα αστείο ερώτημα γιατί... φυσικά και είναι εκρηκτικός! Κι απ’τους αληθινούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για μένα».


NEYMAR

"Ο Neymar είναι επίσης ένα φαινόμενο. Του λείπει ακόμα κάτι, αλλά είναι. Αν ανακάμψει απ’τον τελευταίο του τραυματισμό, μπορούμε να απολαύσουμε τον καλύτερο Neymar στη Ρωσία. Βουτηχτής; Πρέπει να ξέρει ότι σήμερα, αν βουτήξεις, είναι κίτρινη κάρτα κι ότι το VAR υπάρχει. Έφαγε ήδη μια ενάντια στην Κόστα Ρίκα. Σ’αυτό πρέπει ν’αλλάξει λιγάκι το τσιπ που έχει στο κεφάλι του".


SIMEONE

"Η Αργεντινή δεν αξίζει ακόμα στον Cholo. Η εθνική ομάδα πρέπει να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, δουλεύοντας με τις κατώτερες κατηγορίες, κλπ. Ο Cholo έχει φτάσει πολύ ψηλά για να κατέβει τώρα. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η εθνική ομάδα είναι να δουλέψει με τα παιδιά κι ο Cholo έχει περάσει πια αυτό το στάδιο. Ο Simeone δεν είναι για να κάνει αυτή τη διαδρομή τώρα".




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.