News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino πρέπει να ανησυχεί κάπως με τον Marco Asensio

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Δεν είναι ξεκάθαρος με το μέλλον του

Έχει διαρρεύσει το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για την υπογραφή του Marco Asensio κι αυτός δεν το’χει αρνηθεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης λέει ότι δεν είναι προς πώληση, αλλά είναι ένας παίκτης που αποπλανούν άλλοι σύλλογοι


Κάτι συμβαίνει με τον Marco Asensio όταν ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει εκπλήξει με μια απάντηση για το ενδιαφέρον και μια προσφορά 180 εκατομμυρίων ευρώ απ’τη Λίβερπουλ -που αποκάλυψε το «Telemadrid»- στην οποία δεν έχει υπάρξει κατηγορηματικός με το μέλλον του. «Είναι κάτι που έχει βγει. Είμαι πολύ συγκεντρωμένος σ’αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο κι όταν τελειώσει θα μιλήσω πια για τέτοιου είδους πράγματα», έχει δηλώσει στο Κρασνοντάρ την ημέρα μετά την πρόκριση της Ισπανίας για τους 16. Κανονικά, ο Marco Asensio είναι συνήθως πολύ σαφής με την αποφασιστικότητά του ότι κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή η τελευταία δήλωση δεν κρύβει το ενδιαφέρον που υπάρχει απ’τη Λίβερπουλ κι άλλους συλλόγους -επίσης είναι η Chelsea-, που ρωτάνε εάν υπάρχουν δυνατότητες ν’ανοίξει μια διαπραγμάτευση

Ο Asensio, παίρνει σήμερα 4,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και το ποσό πιθανότατα θα πολλαπλασιαζόταν επί δύο αν παίξει στους «Reds». Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η Μαδρίτη μ’αυτόν τον νεαρό παίκτη που δελεάζουν άλλοι σύλλογοι. Τον balear μπορεί να τον δελεάζουν με πολύ περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζει σήμερα, αλλά επίσης και με την εμπιστοσύνη ενός προπονητή που να του εγγυάται το να’ναι βασικός και να παίζει πιο τακτικά. Ο Jürgen Klopp ποντάρει σαυτόν.

Αυτό που δεν θα μπορέσει να κάνει κανένας άλλος μνηστήρας είναι ν’ανταγωνιστεί με το madridista συναίσθημα, γιατί ο Asensio είναι πολύ ευχαριστημένος ν’αποτελεί μέρος αυτού του ρόστερ, αλλά μετά από μερικά χρόνια αυτό το πάθος για τα χρώματα μπορεί να χαθεί, όπως έχει συμβεί σε άλλους παίκτες, και να αντιπαρατάξει το προσωπικό συμφέρον στο αθλητικό και το οικονομικό. Πρέπει να φοβάται η Ρεάλ Μαδρίτης τους ελιγμούς που κάνει η Λίβερπουλ με τον Marco Asensio;


Έχει ρήτρα 700 εκατομμυρίων

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αναγνωρίζει ότι έχει έναν παίκτη ο οποίος είναι αξιόλογος και γι 'αυτό αντέδρασε για να του αυξήσει τη ρήτρα μέχρι τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Η σύμβαση έληγε το 2022 και κατάφερε να την επεκτείνει για άλλη σεζόν σε αντάλλαγμα μιας αύξησης μισθού. Αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή, αν ο Asensio δίνει ελπίδες στις «φίλες» του, επειδή αυτές τις μέρες στη Ρωσία δείχνει ότι είναι μια φιλόδοξη προσωπικότητα και θέλει να’ναι περισσότερο πρωταγωνιστής.

Του Marco Asensio του’ρχεται καλά αυτό το είδος πληροφοριών από άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την κατάστασή του, επειδή μπορεί να παίξει μαζί τους σε διπλό ταμπλό. Πρώτον να το παρατηρήσει ο Florentino και να κάνει άλλη μια προσπάθεια για να αντισταθμίσει τις προσφορές. Δεύτερον κι επίσης πολύ σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει ο Lopetegui το μήνυμα που στέλνει ο mallorquín. Δεν ήταν τόσο ξεκάθαρος όσο ο Bale, όταν είπε στο Κίεβο μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ότι θέλει να παίζει περισσότερο, αλλά ο Asensio πιέζει γιατί καταλαβαίνει ότι με τον νέο προπονητή ο ρόλος του ίσως να μην διαφέρει πολύ απ’αυτόν που είχε με τον Ζιντάν.

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχει η Μαδρίτη. Υπάρχουν τέσσερις σταθεροί στο κέντρο του γηπέδου: Casemiro, Kroos, Modric και Isco. Ο Marco Asensio, όπως μπορεί να συμβαίνει με τον Bale και τον Kovacic, μόλις έστειλε το μήνυμά του πριν ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλει να παίζει περισσότερο. Ίσως να το’χει κάνει περισσότερα διακριτικά, αλλά αρχίζει να προειδοποιεί για τις ανησυχίες του και, αν από πάνω, έχει τη Λίβερπουλ να του ζεσταίνει το αυτί και διατεθειμένη για μια σημαντική δαπάνη, τόσο το χειρότερο για τη Μαδρίτη.

Ο λευκός πρόεδρος πρέπει να ανησυχεί κάπως επειδή η θέση του είναι ακλόνητη: ο Marco Asensio δεν είναι προς πώληση. Θεωρείται ένα στοίχημα του club για να σημαδέψει μια εποχή στη Μαδρίτη, όπως συνέβη με τον Σέρχιο Ράμος. Ωστόσο, οι κανόνες της αγοράς έχουν αλλάξει και ζημιώνουν τη Μαδρίτη εάν πρόκειται ν’ανταγωνιστεί με την οικονομική ισχύ που έχουν clubs τόσο ισχυρά όπως τα αγγλικά ή η Παρί Σεν Ζερμέν... Μια πιο ισχυρή απάντηση του Asensio για το μέλλον του θα φρέναρε το ενδιαφέρον από άλλα κλαμπ, αλλά αυτό που μόλις έκανε ήταν να τροφοδοτήσει το ότι απ’το κεφάλι του περνάνε κάποιες αμφιβολίες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.