News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ακόμα πιο δύσκολος ο Neymar

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Του Manu de Juan

Με την πώληση του Γιούρι στην Athletic, η PSG θα ισοσκελίσει τους λογαριασμούς του 2017-18 και θα αποφύγει μια πιθανή ποινή από την UEFA για το Financial Fair Play. Ήταν ένα απ’τα ατού της Μαδρίτης.


Υπάρχουν μερικές μεταβλητές απ’τις οποίες εξαρτάται η Μαδρίτη για να κάνει μια πολύ πολύπλοκη επιχείρηση: να βγάλει τον Neymar απ’την PSG. Και μεταξύ αυτών των μεταβλητών θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η πιθανότητα να τιμωρούταν η παριζιάνικη ομάδα των απ’το Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου της ΟΥΕΦΑ για παραβίαση του Financial Fair Play. Κάτι που δεν θα συμβεί.

Το σώμα ελέγχου της UEFA ανακοίνωσε ήδη επίσημα ότι δεν θα υπήρχε ποινή μετά την έρευνα που διενεργήθηκε στους λογαριασμούς της Παρί Σεν Ζερμέν για τις σεζόν 2014-15, 2015-16 και 2016-17, όντας όλες μέσα σε μία «αποδεκτή απόκλιση» (30 εκατομμύρια ευρώ απώλειες). Η UEFA δεν βρήκε επίσης λόγους να επιβάλει κυρώσεις στις διάφορες χορηγίες της PSG που σχετίζονται με το Κατάρ (Εθνική Τράπεζα του Κατάρ, beIN Sports, Qatar Tourism Authority...). Αλλά αυτό για το οποίο προειδοποιούσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οντότητα ήταν ότι θα διεξήγαγε έναν «σχολαστικό έλεγχο» στους λογαριασμούς της σεζόν 2017-18, οι οποίοι θα τελειώσουν μέχρι σήμερα και θα «εξεταστούν προσεκτικά».

Λογαριασμοί που καθορίζονται από την υπογραφή του Neymar το περασμένο καλοκαίρι, για 222 εκατομμύρια και λόγω των οποίων η Παρί Σεν Ζερμέν αναγκάστηκε να πουλήσει παίκτες εσπευσμένα για να λάβει 40 με 60 εκατομμύρια (το ποσό φέρεται να διαφέρει ανάλογα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης) που θα επέτρεπαν να ισοσκελίσει τους λογαριασμούς και να μην υπερβεί τα όρια που θέτει το FFP. Με τη μεταγραφή του Edouard στη Σέλτικ, για δέκα εκατομμύρια, και του Pastore στην Ρόμα, για 24,7, η απόσταση με την πιο απαισιόδοξη εκτίμηση (αυτή της L'Equipe, η οποία μίλησε για την ανάγκη να βρει 60 εκατομμύρια) ήταν 25 εκατομμύρια, που τελικά η PSG θα καλύψει με τη μεταγραφή του Γιούρι στην Athletic Club.

Το συμπέρασμα είναι σαφές: η PSG θα μπορέσει να κλείσει τους λογαριασμούς της χωρίς να είναι στο ραντάρ της UEFA και θα αποφύγει μια ποινή (η οποία θα μπορούσε να πάει από ένα ανώτατο όριο για τις δαπάνες μεταγραφών μέχρι μια πιθανή αποβολή απ’το Champions League). Αυτή η ποινή ήταν ένα από τα κλειδιά στα οποία βασιζόταν η Μαδρίτη για να βγάλει τον Neymar απ’το Parc des Princes αυτό το καλοκαίρι. Μια σφαίρα λιγότερη για τη λευκή ηγεσία.

Η PSG αποδυναμώνει το ρόστερ της...

Με την αποχώρηση του Γιούρι, η PSG μένει με 19 άνδρες. Ένα μικρό ρόστερ στρατευμάτων που ο σύλλογος έπρεπε να αποδυναμώσει για να κρατήσει τον Neymar. Το πρόβλημα θα έρθει στην αγορά, καθώς θα επιδιώξει να ενισχυθεί ώστε να’ναι ανταγωνιστική στο Champions League με τη μία και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεταγραφή του Mbappé (180 εκατομμύρια ευρώ). Το μεγάλο ατού της είναι να πουλήσει τον Guedes, για τον οποίο αναμένει να πάρει περισσότερα από 60 εκατομμύρια.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.