News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane και Cristiano έρχονται σε διάσωση του Karim Benzema

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Του Fermín De La Calle

Ο Μπέιλ έχει πιο δύσκολη την παραμονή του

Ο προπονητής και το αστέρι της ομάδας εμπιστεύονται τον επιθετικό, μια καλή υποστήριξη για να μείνει στη Μαδρίτη την επόμενη σεζόν. Έχει χάσει το καθεστώς βασικού, αλλά διατηρεί την αγάπη των βαρέων βαρών


Την περασμένη Παρασκευή, ο Zinédine Zidane ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τους Bale και Benzema. Τα δύο μέλη του BBC που έχουν χάσει την προνομιούχο θέση τους στην αρχική ενδεκάδα υπέρ παικτών όπως οι Isco, Lucas Vázquez και Marco Asensio. «Τους Μπενζεμά και Bale τους χρειαζόμαστε και θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να τους έχω καλά. Να μην τους επηρεάζει το απ’έξω. Είναι ποδόσφαιρο και ξέρω ότι όλοι θέλουν να παίζουν. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν μ’αυτό που θέλω να κάνω με τους παίκτες. Όχι μόνο μ’αυτούς. Απομένει ένας μήνας και πρέπει να τα πάμε γαμάτα μ’όλους. Είναι μια καλή λέξη, έτσι;», δήλωσε ο Γάλλος.

Ουαλός και Γάλλος έχουν μετατραπεί σε αναπληρωματικοί παίκτες, σε εναλλακτικούς πόρους πίσω από άλλους ποδοσφαιριστές που τους έχουν προσπεράσει στην σειρά προτεραιότητας του Zizou. Μια κατάσταση που, δεδομένης της εγγύτητας του καλοκαιριού, μας καλεί να σκεφτούμε ότι οι δύο τους θα μπορούσαν να φύγουν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο κι αν ο πρώτος είναι ένας απ’τους αγαπημένους του προέδρου κι ο δεύτερος έχει πάντα την εύνοια του προπονητή.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δύο τους βρίσκονται σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Ο Ουαλός βρίσκεται εδώ και μήνες στην αγορά και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη ενημερώσει τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για την απόκτηση των υπηρεσιών του ότι η τιμή του είναι 120 εκατομμύρια ευρώ, αν και στην πραγματικότητα η ιδέα είναι να εισπράξει τα 100 εκατομμύρια που πλήρωσε γι'αυτόν πριν πέντε σεζόν. Παρά το ότι είναι ο παίκτης φετίχ  του Florentino, ο οποίος έχει επιμείνει πάντα στον Ζιντάν στο στοίχημα στον Μπέιλ, η απώλεια της σημασίας του Βρετανού στο ρόστερ τον έχει μετατρέψει σ’έναν υπολειμματικό παίκτη ο οποίος εμφανίζεται μόνο στα παιχνίδια δεύτερου βαθμού, όπως οι αγώνες πρωταθλήματος εναντίον των Las Palmas ή Leganés.

Ο Μπέιλ έχει ρίξει την πετσέτα και το περιβάλλον του θεωρεί δεδομένη την επιστροφή του στην Αγγλία το καλοκαίρι. Ο Jonathan Barnett, ο πράκτοράς του, σχεδιάζει την αναχώρησή του απ’τη στιγμή που έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Τότεναμ και, ιδιαίτερα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο δεν έχει κρύψει ότι ο Μπέιλ είναι μία απ’τις προτεραιότητές του ενόψει των ενισχύσεων της επόμενης σεζόν. Και η υπογραφή του έχει επιπλέον κερδίσει βάρος στο Old Trafford, αφού ο προπονητής έχει κρεμάσει την ταμπέλα του πωλείται στον Γάλλο επιθετικό Anthony Martial.


Εννέα χρόνια συνεργάζεται με τον Κριστιάνο

Ο Benzema, απ’την πλευρά του, έχει τη συνενοχή του Zidane και του Cristiano. Ο προπονητής έχει διατηρήσει ανέκαθεν μ’αυτόν μια πολύ στενότερη σχέση από ό, τι συνηθίζεται μεταξύ παίκτη και προπονητή. Όταν ο Ζιζού δεν κατείχε ακόμα θέση στο λευκό προπονητικό προσωπικό, ο Γάλλος είχε μετατραπεί ήδη σ’ένα είδος πατέρα για τον επιθετικό. Όταν υποδείχθηκε άμεσα απ’τις κριτικές του Μουρίνιο, ο Ζιντάν βρέθηκε στο πλευρό του για να τον πείσει για τη σημασία του στο ρόστερ και να μην πέφτει. Μόλις ο Zinedine έγινε μέρος του «προσωπικού» με τον Ancelotti, ο Karim είχε πάντα την υποστήριξή του.

Κι από τότε που είναι ο πρώτος προπονητής, έχει διατηρήσει τον Benzema στην εντεκάδα παρά το ότι η συνεισφορά του, τόσο στο σκοράρισμα όσο και στις ασίστ, έχει μειωθεί ανησυχητικά. Ο Benzema μπαίνει και βγαίνει απ’την εντεκάδα στα πρόσφατα παιχνίδια, αλλά μακριά απ’το να’ναι μια τιμωρία είναι ένας ελιγμός του προπονητή για να πάρει την εστίαση από πάνω του και να τον προστατεύσει. Ένας τρόπος επίσης να διανείμει τα λεπτά και να ελέγξει την κόπωση των παικτών του ενόψει των αποφασιστικών παιχνιδιών της σεζόν.

Zidane και Cristiano έχουν έρθει σε διάσωση του Benzema σ’αυτό το τελευταίο τμήμα της σεζόν. Τα λόγια του Zidane την περασμένη Παρασκευή έχουν πολύ σχέση με την προσοχή που δίνουν ο Γάλλος και Πορτογάλος στον Karim. Ο επιθετικός συμπληρώνει εννέα σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ένα πολύ σημαντικό νούμερο για έναν παίκτη σε μια θέση τόσο απαιτητική όσο του επιθετικού σ’ένα club όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλλά η καθιέρωσή του στην ομάδα έχει πολύ σχέση με τη συνενοχή που έχει δείξει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σ’αυτά τα εννέα έτη που είναι μαζί, καθώς ήρθαν χέρι χέρι το καλοκαίρι του 2009. Έχοντας τον Μπενζεμά στην θέση του «9» έχει επιτρέψει στον Πορτογάλο να ξεκινάει απ’την πλευρά χωρίς να χάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως εκτελεστής της ομάδας. Κάτι που θα έπρεπε να το διεκδικήσει απ’οποιονδήποτε επιθετικό περιοχής απ’αυτούς που έχει βολιδοσκοπήσει ο Florentino τα τελευταία χρόνια για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ο Lewandowski, ο Cavani ή ο Mbappé.

Ο Benzema είναι ανήσυχος για την έλλειψη ευστοχίας του, αλλά ήρεμος επειδή ξέρει ότι έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή και του αστεριού της ομάδας. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και, όσο κι αν γίνεται λόγος για την πιθανή αναχώρησή του το καλοκαίρι, τα σχέδιά του δεν είναι να φύγει. Σ’αυτό προστίθεται ότι ούτε κι ο Zidane θέλει να πάει ο μαθητής του σε άλλη ομάδα κι ο Cristiano θα διαπραγματευτεί αυτό το καλοκαίρι τη βελτίωση της σύμβασής του για να συνεχίσει να σκοράρει γκολ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Και, φυσικά, με τον Karim στο πλευρό του.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.