News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στη Μαδρίτη είναι ενοχλημένοι: γιατί ο Zidane δεν έβγαλε τον Cristiano μετά το χτύπημα;

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Ανησυχία για την ανάρρωση του αστραγάλου στο 100%

Η ανησυχία στην Ρεάλ Μαδρίτης έγκειται στο αν ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα του αφήσει αρνητικές συνέπειες για τον τελικό του Champions League, αν και υπάρχει χρόνος για την ανάκαμψη του


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψάξει ένα αχρείαστο πρόβλημα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο κρατώντας τον Πορτογάλο στο γήπεδο του Camp Nou περισσότερο από μισή ώρα του πρώτου μέρους του Clásico με τραυματισμένο αστράγαλο. Η διάγνωση είναι ένα διάστρεμμα βαθμού 1, αλλά πρέπει να συνεχίσει να κάνει εξετάσεις που επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη είναι θετική. Σύμφωνα με τον Zidane οι προθεσμίες τηρούνται και υπάρχει χρόνος έτσι ώστε ο ποδοσφαιριστής να φτάσει στον τελικό του Κιέβου στις 26 Μαΐου και, εξ όψεως, δείχνει να μην ανησυχεί. Αλλά ένα πράγμα είναι η διάγνωση κι ένα άλλο είναι η πρόγνωση που κάνουν οι φυσιοθεραπευτές που αναλαμβάνουν την ανάρρωση του δεξιού αστραγάλου του Πορτογάλου και στους οποίους έχουν δώσει εντολές να δουλεύουν σε διπλές συνεδρίες. Υπάρχει ανησυχία για την υγεία του δεξιού αστραγάλου του CR7 έτσι ώστε να μην φτάσει με πρόβλημα στον τελικό ενάντια στην Λίβερπουλ.

Ο αστράγαλος του Κριστιάνο Ρονάλντο θα’χει ιδιαίτερη φροντίδα και θα ακολουθήσει μια πολύ σχολαστική καθημερινή θεραπεία με την οποία, αν επαληθεύουν οι καλύτερες προβλέψεις, θα’πρεπε να’χει αναρρώσει σε μια περίοδο που δεν ξεπερνά τις δέκα μέρες. Η θεραπεία θα περάσει από διάφορες φάσεις. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να μειωθεί η φλεγμονή σε μια περιοχή όπου επηρεάζεται η άρθρωση, ο τένοντας και οι σύνδεσμοι. Δεν υπάρχει ρήξη κι αυτό είναι το πιο θετικό, αλλά η ελαστικότητα έφτασε στο όριο και συνεχίζοντας να παίζει περισσότερο απ’όσο έπρεπε η ρήξη των τριχοειδών αγγείων ήταν μεγαλύτερη.

Όπως έχουν διαβεβαιώσει πηγές του club στην El Confidencial, μόλις μειωθεί αυτή η φλεγμονή θα κάνει και πάλι εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό από ένα διάστρεμμα κι ότι άλλα μέρη, όπως το έξω σφυρό, δεν έχουν υποστεί ζημιά. Οι δουλειά των φυσιοθεραπευτών είναι ήδη σε εξέλιξη για την ανάκτηση της κινητικότητας του αστραγάλου το συντομότερο δυνατό και για να μπορέσουν να περάσουν, πολύ προσεκτικά, στη φάση της ενδυνάμωσης στην οποία θα πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν με αντιστάσεις μέχρι να αρχίσει να ανακτάται η ελαστικότητα.

Όταν ο αστράγαλος θα’χει μεγαλύτερη σταθερότητα και κινητικότητα θα περάσουν στην δουλειά της αντίστασης στο νερό, όπου θα περπατάει στην πισίνα και θα συνεχίσει με το ελλειπτικό ποδήλατο. Ο Cristiano πρέπει να’ναι προσεκτικός με τις επιπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα υποχρεούται να κάνει μια αερόβια εργασία με στόχο τη διατήρηση της απαραίτητης έντασης. Θα γίνουν διάφορες δοκιμές για να δουν πώς ανταποκρίνεται ο αστράγαλος και να’χουν την ασφάλεια ότι μπορεί να βγει να τρέξει στο χόρτο και να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας. Δεν μπορεί να κάνει ένα λάθος βήμα και η θεραπεία πρέπει να’ναι τέλεια και έτσι η ευθύνη των φυσιοθεραπευτών καθίσταται υψίστης σημασίας, αν και υπάρχει η βεβαιότητα ότι με τον Cristiano, ο οποίος περιγράφεται ως υποδειγματικός ασθενής, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν προβλήματα για την όσο το δυνατό καλύτερη ανάκτηση του αστραγάλου.


Θα μπορούσε να μην ξαναπαίξει στη Liga

Το τελευταίο βήμα, αν έχουν πάει όλα όπως αναμένονται, είναι να αρχίσει να αγγίζει τη μπάλα και ν’ανακτήσει σταδιακά την υψηλή ένταση που είχε δείξει τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά αυτή η αναποδιά έχει προκαλέσει απογοήτευση στο σύλλογο κατανοώντας ότι μπορεί να’χει αρνητικές συνέπειες όταν ο Πορτογάλος πήγαινε σαν ένας πυροβολισμός κι αυτό αποδείχθηκε στους αγώνες του Champions League. Η προσοχή αναγκάζει τον Ζιντάν να πρέπει να σκεφτεί και να αξιολογήσει να θα μπορέσει να παίξει το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος (19 Μαΐου) εναντίον της Βιγιαρεάλ, όπου θα μπορούσε να’ταν κατάλληλο να δοκιμαστεί πριν τον τελικό στις 26.

Ο Cristiano Ronaldo είναι αισιόδοξος, αν κι αυτοί που βρίσκονται γύρω του παραδέχονται ότι τρόμαξε για τα καλά όταν τραυματίστηκε απ’τον Piqué στην φάση του γκολ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι γιατί συνέχισε να παίζει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν έμενε ακόμα κάτι περισσότερο από μισή ώρα και έκανε υπερπροσπάθειες, με πόνο, με τρεξίματα και κινήσεις που έβλαπταν τον αστράγαλο. Ο Ζιντάν, ίσως, έπρεπε να πάρει μια άμεση απόφαση και να τον βγάλει απ’το γήπεδο, αλλά ο Πορτογάλος ζήτησε να συνεχίσει χωρίς να εκτιμήσει ότι ήταν πληγωμένος και να σκεφτεί πραγματικά ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι ο τελικός του Champions League. Το δεύτερο μέρος του Clásico το είδε πλέον απ’τον πάγκο και με πάγο στον αστράγαλο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.