News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane απελευθερώνει την οργή στο Clásico: χωρίς pasillo και με το μαχαίρι στα δόντια

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Του Ulices Sánchez-Flor

Η προσαρμογή των λογαριασμών του «ZZ»

Δεν υπάρχει τίποτα να διακυβεύεται στο Clásico για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή της πέρα απ’την τιμή του να’ναι η πρώτη ομάδα που κερδίζει τη Barcelona σ’αυτό το πρωτάθλημα. Ο Ζιντάν ζητά μέγιστη ένταση


Ο Zidane έχει μπει στη φάση της προσαρμογής των λογαριασμών με τα πάντα και όλους όσους προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν μετά την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Champions League. Ούτε η πρόκριση στο Κίεβο, ούτε το συναισθηματικό αντίο του Iniesta μέσα σε δάκρυα, ούτε και το ότι παραδέχτηκε ότι το πρωτάθλημα είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση και στην οποία δίνει αξία, δεν μαλακώνουν την απόφασή του να μην κάνει pasillo στη Barcelona στο Camp Nou. Χωρίς pasillo στη Barça και με το μαχαίρι στα δόντια για να κερδίσουν το Clásico. Αυτό είναι το μήνυμα του 'ZZ' στ’αποδυτήρια. Πίσω από κλειστές πόρτες έχει τραβήξει τ’αυτιά των παικτών για το κακό πρωτάθλημα, ειδικά για την ασταθή έναρξη που τους οδήγησε να κυνηγάνε μια αλάνθαστη Barça, κι ο προπονητής το’χει γνωστοποιήσει στο ρόστερ. Το Champions League διαφέρει απ’την Liga. Εκτιμά το τόσο υψηλό επίπεδο που είχαν για ν’ανταγωνιστούν στην Ευρώπη και τους κατηγορεί για τον κακό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει τίποτα να διακυβεύεται στο Clásico για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή της πέρα απ’την τιμή του να’ναι η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τη Barcelona σ’αυτό το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο, σύμφωνα με τον Zidane, πρέπει να τερματίσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα στην βαθμολογία και, ει δυνατόν, να πάρουν τη δεύτερη θέση απ’την Atlético de Madrid. «Θέλω ένταση» είναι το σύνθημα του προπονητή στους παίκτες του σ’ένα παιχνίδι στο οποίο δεν θα ρισκάρει όσους έχουν ενοχλήσεις, αλλά το οποίο παίρνει κάπως προσωπικά μετά την υιοθέτηση μιας αδιάλλακτης στάσης στο θέμα του pasillo. Το’χει καταστήσει σαφές και δεν υπάρχει τρόπος να μαλακώσει εάν του ζητηθεί να ενδώσει μόνο για να τιμήσει την μορφή του Andrés Iniesta. Τίποτα. Ο Ζιντάν έχει πει ήδη δημοσίως ότι τον θαυμάζει, εύχεται το καλύτερο και θα’χει τη χειρονομία να τον προσεγγίσει δίνοντάς του το χέρι για να τον συγχαρεί για την επιτυχημένη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και παράδειγμα επαγγελματία.

Τις τελευταίες μέρες του έχουν μεταφέρει τη δυνατότητα να επανεξετάσει για να τιμήσει τη Barcelona με το pasillo και η αντίδραση έχει υπάρξει ακόμη πιο ηχηρή, για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το εξηγήσει καλά στη συνέντευξη Τύπου πριν απ’το Clásico. Δεν υπάρχει pasillo γιατί η Barça δεν έκανε στο Μπερναμπέου, αφού κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και γι’αυτόν δεν ισχύει αυτό του ότι δεν έπαιζαν στην ίδια διοργάνωση, όπως υποστήριξε ο Guillermo Amor. Για τον Ζιντάν αυτό είναι ψέμα, διότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι μέρος της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ και το azulgrana σύνολο έπαιξε σ’αυτήν. Έτσι δεν χρειάζεται να επανορθώσει και, ακόμη, επιδίδεται στο να αναλαμβάνει ότι είναι μια δικά του απόφαση και δεν καθορίζεται απ’τον Florentino Pérez.


Η Liga είναι πιο δύσκολη απ’το Champions League

Η προσαρμογή των λογαριασμών του madridista προπονητή, τον οποίο δεν τον νοιάζει να του λένε ότι η θέση του δεν έχει αρχοντιά, αντιτίθεται με την παραδοχή που κάνει στην πρωταθλήτρια ομάδα διότι δεν αρνείται το γεγονός ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πιο δύσκολη απ’του Champions League. Θα μπορούσε να’ναι πιο αμφίσημος ή διπλωματικός. Αλλά όχι. Ο Zidane συγχαίρει τη Barça κι εκτιμά τον τίτλο που κατέκτησε σε μια χειρονομία ειλικρίνειας για να κάνει αυτοκριτική. Πρώτος αυτός χωρίς να εξαιρεί κανέναν απ’τους παίκτες του. Όπως μπορεί να διαπιστωθεί, ο 'ZZ' αντιμετωπίζει το Clásico με την οργή του να μην μπορεί να διεκδικήσει τη Liga μέχρι το τέλος και να φτάσει με πιθανότητες να την κερδίσει. Μια οργή που δεν θα εξαφανιστεί εντελώς απ’τη νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στις 26 Μαΐου, η οποία θα σήμαινε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η οποία επίσης προσθέτει αξία γιατί τον ερεθίζει το ότι προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν αυτό που έχει επιτευχθεί με το επιχείρημα των διαιτητικών βοηθειών.

Θα χρησίμευε σε κάτι να κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη Barcelona σ’αυτό το Clásico; Στο club έχουν πάρει αυτήν την αναμέτρηση ως ένα απαραίτητο πλύσιμο της εικόνας μετά την επίτευξη της πρόκρισης στον τελικό του Champions League και θεωρούν ότι ο προπονητής πρέπει να βάλει τους καλύτερους παίκτες στο Camp Nou για να πάρει μια νίκη που θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στις πιθανότητες νίκης επί της Λίβερπουλ στο Κίεβο. Για τον Zidane, το Clásico είναι πια κάτι σχεδόν προσωπικό και χρειάζεται να αφαιρέσει αυτό το τόσο επίπονο αγκάθι που είναι η Liga με μια νίκη εναντίον του πρωταθλητή. Οι παίκτες είναι περισσότερο από προειδοποιημένοι. Αυτός που χαλαρώνει ή δεν πάει στη μάχη θα’χει προβλήματα με τον προπονητή.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.