News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Barcelona vs Real Madrid: Οι Βασιλιάδες της Ισπανίας εναντίον των Βασιλιάδων του Κόσμου

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Των Xavi Hernández και José Luis Calderón

Το clásico φέρνει αντιμέτωπες δύο μηχανές νίκης

Απ’το 2014 εννέα εθνικοί και τρεις διεθνείς της Barça

Έναντι εννέα διεθνών και τριών εθνικών της Μαδρίτης


Σα να επρόκειτο για πυγμαχία, η Barcelona και η Μαδρίτη ποντάρουν απόψε τις ζώνες τους των Βασιλιάδων της Ισπανίας και των Βασιλιάδων του Κόσμου. Το Clásico του Camp Nou παρουσιάζεται ως το τέλειο σενάριο για την ενοποίηση της δύναμης που έδειξαν και οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια, η μία σε εθνικό επίπεδο και η άλλη σε διεθνές. Επειδή απ'την σεζόν 13-14, η Barcelona και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ανταλλάξει χτυπήματα υπό τη μορφή τίτλων πρωταγωνιστώντας σε δύο τελείως αντίθετες βασιλείες. Οι azulgranas έχουν δείξει ακαταμάχητοι στην Ισπανία και οι λευκοί έξω απ'τα σύνορά μας.

Έτσι το αντικατοπτρίζει το παλμαρέ του ενός και του άλλου στις τελευταίες πέντε σεζόν: εννέα εθνικοί τίτλοι (τρία πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας) και τρεις διεθνείς (ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) έχει κατακτήσει η Barça, έναντι των εννέα διεθνών (τρία Champions League, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων) και τριών εθνικών (μία Λίγκα, ένα Κύπελλο κι ένα Ισπανικό Σούπερ Κύπελλο) της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η Barcelona εμφανίζεται στο τέταρτο και τελευταίο Clásico αυτής της σεζόν έχοντας κάνει τα καθήκοντα. Δεν υπάρχουν πλέον τίτλοι να διακυβεύονται στον ορίζοντα των azulgranas, οι οποίοι σήκωσαν το Κύπελλο πριν δύο Σαββατοκύριακα και έκαναν το ίδιο την προηγούμενη Κυριακή με την LaLiga.

Η ευρωπαϊκή κηλίδα

Όσον αφορά τα εθνικά τρόπαια, ο κύκλος ανήκει στη Barça, ιδιοκτήτρια των 7 εκ των 10 τελευταίων τουρνουά της σταθερότητας και νικήτρια των τεσσάρων τελευταίων Κυπέλλων. Ο Valverde χρειάστηκε λίγο για ν'ανακτήσει τον έλεγχο του πρωταθλήματος αφότου η Μαδρίτη πήρε τον τίτλο πέρυσι. Το σχέδιό του ήταν ανίκητο απ'τις πρώτες αγωνιστικές. Με τον Leo Messi ως κύριο κι αιώνιο στιλέτο. Εξ ου κι έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ενώ η Barça κόβει τις αποστάσεις απ'την Ρεάλ Μαδρίτης στα πρωταθλήματα και επεκτείνει το προβάδισμά της στα Κύπελλα, η λεία της στην Ευρώπη έχει βαλτώσει. Μεταξύ των culé οπαδών εξαπλώνεται η αίσθηση ότι η ομάδα δεν εκμεταλλεύεται τα καλύτερα χρόνια του Μέσι την ίδια στιγμή που βλέπουν πως ο αντίπαλός τους ενισχύει το καθεστώς του ως ηπειρωτική δύναμη. Επειδή η ευρωπαϊκή κρίση της Barça συμπίπτει με το θεαματικό σερί μιας Μαδρίτης που βρίσκεται καθοδόν για να κατακτήσει το τέταρτο Champions League στις τελευταίες πέντε σεζόν. Δέκατο, Ενδέκατο και Δωδέκατο, και το Δέκατο Τρίτο ένα ματς μακριά, αυτό του τελικού του Κιέβου στις 26 Μαΐου εναντίον της Λίβερπουλ. Αυτό, κι όλα αυτά που κουβαλάει το Τσάμπιονς Λινγκ υπό τη μορφή Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο ολοκληρώνει το μνημειώδες έργο που έχει υψώσει η Μαδρίτη σε διεθνές επίπεδο τις τελευταίες πέντε σεζόν. Στο σπίτι, ωστόσο, είναι άλλο πράγμα, επειδή έχει χάσει ένα νέο πρωτάθλημα, ένα τρόπαιο που την δυσκολεύει στις τελευταίες σεζόν.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.