News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο βασιλιάς της Ευρώπης βάζει τις μπαταρίες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Η αυτο-απαίτηση του πρωταθλητή είναι αμείλικτη. Έχουν ανιχνευθεί σωματικές ανεπάρκειες και θα δουλέψει για να τις διορθώσει.


Η ημέρα μετά από μία απ’τις πιο αγωνιώδεις προκρίσεις που θυμόμαστε στο Bernabeu (και θυμόμαστε αρκετές) η ευφορία, ο θαυμασμός και οι άξιοι έπαινοι στην ικανότητα αντοχής της ομάδας έδωσαν την θέση τους σ’έναν πιο γαλήνιο προβληματισμό στο εσωτερικό του συλλόγου. Το κατόρθωμα τριών συνεχόμενων ευρωπαϊκών τελικών είναι αναμφισβήτητο. Αλλά είναι τόσο αλήθεια ότι αυτή η Μαδρίτη έχει συνηθίσει να προχωράει ανεξάρτητα απ’τα παιχνίδια που παίζει άσχημα στο Champions League, όπως κάνει η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα εδώ και χρόνια, όσο κι ότι η πρόκρισή της στο Κίεβο ήρθε με τα φώτα έκτακτης ανάγκης.

Η ελαχιστοποίηση των λαθών είναι μια αρετή και η μη διόρθωσή τους είναι ένα πρόβλημα. Η Μαδρίτη αντιστέκεται όλο και περισσότερο στον αντίπαλο, αλλά παίζει λιγότερο. Η απόδοσή της έχει μειωθεί προοδευτικά, κάτι που σίγουρα σχετίζεται με τη φθορά στην οποία την έχουν υποβάλει οι χειρότεροι δυνατοί αντίπαλοι. Από τότε που απεικονίστηκε με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Τότεναμ στη φάση των ομίλων, αναμετρήθηκε με την πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο (PSG), στη συνέχεια με τη νυν δευτεραθλήτρια Ευρώπης (Γιουβέντους) για να τελειώσει με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, την τρομερή και υπερήφανη Bayern, την τελευταία ομάδα που σήκωσε ένα Champions League έξω απ’τη μάχη Μαδρίτης-Barcelona.

Όλα αυτά αναφέρονται φυσικά στην Ευρώπη. Επειδή η σεζόν των λευκών σε εγχώριο επίπεδο ήταν απογοητευτική απ’την αρχή μέχρι το τέλος, τόσο στο πρωτάθλημα (17 βαθμούς έχουν πετάξει στο Bernabeu) όσο και στο κύπελλο. Κέρδισαν τα δύο Σούπερ Καπ επί της Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα και στα μέσα Αυγούστου, με την έναρξη του πρωταθλήματος, παραιτήθηκαν.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ευτυχώς, ο Ζιντάν έχει τώρα τρεις εβδομάδες μπροστά του για να επικεντρωθεί στην ανάκτηση αρκετών απ’τους παίκτες του οι οποίοι δεν περνούν την καλύτερη στιγμή τους και να δουλέψει σε βάθος στον σωματικό τομέα με τον ειδικό Pintus. Αυτό το τμήμα ανησυχεί αρκετά το σύλλογο στη θέα της πτώσης που υποφέρουν οι τρεις βασικοί του κέντρου, Casemiro, Kroos και Modric. Το στοίχημα του τεχνικού για τον Kovacic εναντίον της Μπάγερν ερμηνεύεται ως ένας σαφής δείκτης της κατάρρευσης του Βραζιλιάνου μέσου, απαραίτητος μέχρι προχθές. Αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση του Modric τραβηγμένο στην πλευρά και επιφορτισμένο να καλύπτει τον Alaba και τον Ριμπερί αντί να δημιουργεί παιχνίδι, το οποίο είναι αυτό που κάνει καλύτερα απ’τον καθένα, αποδείχτηκε ένα άλλο αποτυχημένο πείραμα του Ζιντάν.

Στη μνήμη παραμένει ακόμα φρέσκια η εμφάνιση που έκαναν οι Casemiro, Kroos και Modric στο δεύτερο μέρος του τελικού του Κάρντιφ πριν από 11 μήνες, στην οποία πέρασαν κυριολεκτικά πάνω απ’τη μέχρι τότε αμείωτη Γιουβέντους. Γι’αυτό στη Μαδρίτη θεωρούν κλειδί από’δω μέχρι το Σάββατο στις 26 να προπονηθεί η ομάδα με τη μεγαλύτερη ένταση και να γεμίσει ένα ντεπόζιτο που σήμερα περισσότεροι από έναν έχουν στην ρεζέρβα.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.