News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη του Zidane: ομάδα συγγραφέα, θρυλική Real

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Του Rubén Jiménez

Στο ύψος της Milan του Sacchi... και με έναν τελικό για να παίξει


Ο καλλιτέχνης και το έργο του. Χωρίς χρόνο για να ξεκουραστεί και να θαυμάσει τον καμβά που πρόσφατα τελείωσε, του Ζιντάν του κατεβάζουν την ακόμα φρέσκια εικόνα και του βάζουν μπροστά του έναν κενό καμβά. Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό ούτε για δοκιμή της επιτυχίας του προηγούμενου δευτερολέπτου. Στο εργαστήρι του Zinedine εμφανίζονται δύο πίνακες θριάμβου να στηρίζονται στον τοίχο, παλιομοδίτικοι την ίδια στιγμή που τους έβαλε την τελευταία πινελιά. Και, με το εργαλείο στο χέρι, μόλις σχεδίασε το τρίτο κομμάτι του θριαμβευτικού τρίπτυχου. Έχει ήδη ημερομηνία και πόλη παράδοσης. Τώρα μένει να το χρωματίσει.

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης φέρει την υπογραφή του, κρυμμένη σε κάποια καθόλου προτιμησιακή θέση του έργου, η οποία θα πρέπει να προσεγγιστεί με μεγεθυντικό φακό. Πριν από μερικές ημέρες τον ρώτησαν σε συνέντευξη Τύπου αν στην ομάδα, στην εποχή, στο κεφάλαιο της ιστορίας που γράφει, μπορεί να μπει ο τίτλος «Η Μαδρίτη του Zidane». Αυτός, ένας ταπεινός καλλιτέχνης, το αρνήθηκε. Ζήτησε περισσότερο χρόνο. Αλλά είναι δίκαιο να ονομάζουμε αυτήν την εποχή προς τιμήν του.

Του Zidane του έδωσαν ένα υπερωκεάνιο σε πλήρες ναυάγιο και μια σανίδα όχι μεγαλύτερη από εκείνο στην οποία η Rose αποφάσισε ότι ο Jack δεν χωρούσε, για να κρατήσει όλο το ρόστερ του. Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες αργότερα, η Μαδρίτη περπατά στα πάνω στα νερά που απειλούσαν να γίνουν ο τάφος της, κάνοντας θαύματα το ένα πίσω απ’το άλλο και γεγονότα που δεν έχουν φανεί ποτέ πριν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Τώρα το παγόβουνο είναι η Μαδρίτη. Τρεις διαδοχικοί τελικοί Champions League με τον Zizou στο κουμάντο, καταστρέφοντας κι αφήνοντας ανεμοδαρμένα πολυτελή κρουαζιερόπλοια και υπέροχα αεροπλανοφόρα. Και, παρά τη λαϊκή πίστη, δεν το έπραξε στον αυτόματο πιλότο. Έχει πάρει αποφάσεις σ’όλα τα μεγάλα ματς. Έχει απαλλάξει πηδαλιούχους, αξιωματικούς γέφυρας, δασκάλους και αντιδασκάλους χωρίς να τρέμει. Και με περισσότερες ή λιγότερες επιτυχίες στις προτάσεις του, το πλοίο έχει συνεχίσει να φτάνει στον προορισμό που ορίστηκε στην αρχή του ταξιδιού. Ήταν το Μιλάνο, ήταν το Κάρντιφ, θα είναι το Κίεβο.

Η σεμνότητα στον λευκό έπαινο

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης του Zidane είναι μια θρυλική ομάδα. Και πρέπει να δώσουμε αξία στο ιστορικό βάρος της, όπως έγινε με άλλες ομάδες και μ’άλλους προπονητές χωρίς καμία ντροπή. Αν αυτό που μετριέται είναι η συγκομιδή, να πάτε στο παλμαρέ που έχει συγκεντρώσει ο Zizou σε δυόμισι εποχές και να περιμένετε μέχρι τις 26 Μαΐου. Εάν ζητείται περισσότερη πορεία, ο τεχνικός έχει ήδη ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να συνεχίσει, να προσθέσει περισσότερες σελίδες σ’ένα βιβλίο που έχει ήδη αναθέσει έναν χώρο στην αθάνατη αθλητική βιβλιοθήκη.

Ο Ζιντάν έχει παίξει εννέα νοκ-άουτ γύρους στο Champions League και τους έχει περάσει όλους. Δύο τελικοί μεταφράστηκαν σε τρόπαια που τώρα λάμπουν στην αίθουσα τιμής του Santiago Bernabéu. Είναι, μέχρι σήμερα, ανίκητος στην Ευρώπη. Κι ακόμα κι έτσι η ομιλία που προτίθεται να γραφτεί είναι αυτή της τύχης, των βοηθειών, των τραυματισμών των αντιπάλων και των μαντικών συνεδρίων. Όλο δικαιολογίες για να μην παραδεχτούν το προφανές. Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιστορική. Αυτός ο Zinedine Zidane είναι ο συγγραφέας μιας απ’τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών.

Εξαιρετική ρουτίνα

Αν και πολλά παιδιά δεν το πιστεύουν, αυτό που ζουν δεν είναι φυσιολογικό. Το ανθρώπινο ον είναι προετοιμασμένο να προσαρμόζεται στο περιβάλλον που το περιβάλλει. Γι’αυτό οι Inuit μπορούν να ζουν στην Τούνδρα της βόρειας Αλάσκας. Γι’αυτό οι madridistas έχουν προσαρμοστεί στη ρουτίνα του πρωταθλητισμού χρόνο με το χρόνο σα να’ταν φυσιολογικό. Λες και το Champions League κερδίζεται μηχανικά.

Αν κάποιος έψαχνε χθες τον όρο «Τελικός του Champions League» στο Google, η αναζήτηση έβγαζε το παράδειγμα των τελευταίων ετών στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. Την ημερομηνία και την ώρα του τελικού. Το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Απέναντι, στη θέση του αντιπάλου, μια φράση: "Μένει να οριστεί". Μια καλή περίληψη του τι είναι το ποδόσφαιρο σ’αυτή την ένδοξη πενταετία για το club, το οποίο βρίσκεται στον τέταρτο τελικό του σε πέντε χρόνια.

Τη σήμερον ημέρα, με έναν τελικό ακόμα να εκκρεμεί, ο Ζιντάν παρουσιάζει με την Ρεάλ Μαδρίτης το ίδιο παλμαρέ με του Σάκι με τη Milan. Λίγα ακόμα θα χρειάζονταν για να στείλουν στον Γάλλο μια πρόσκληση για τον Όλυμπο των συγγραφέων θρυλικών ομάδων. Κανείς δεν είχε κατορθώσει να υπερασπιστεί τον τίτλο με επιτυχία στο Champions League. Και αυτή η ομάδα πηγαίνει για το three-peat.

Η τελική πινελιά

Στο εργαστήριό του, ο Zidane προετοιμάζει στην παλέτα του τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει στο Κίεβο. Έχει ως πρότυπο την εικόνα του πανηγυρισμού των δύο Champions League που βρίσκονται ήδη στο παλμαρέ του, στην αίθουσα που προορίζεται στο μουσείο του ποδοσφαίρου για να στεγάσει τα έργα του.

Στον επάνω όροφο, σ’αυτών των ποδοσφαιριστών, έχει μια ολόκληρη πτέρυγα που φέρει το όνομά του. Εκεί εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, εκείνο το βολέ της Γλασκώβης που τον εξύψωσε στους madridistas ουρανούς. Το Ένατο έκλεισε έναν κύκλο που δεν άνοιξε ξανά μέχρι να εμφανιστεί ο Zizou ξανά σ’έναν τελικό, τότε ως βοηθός του Ancelotti. Η ιστορία των δύο γενεών είναι δική του.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.