News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ντεκαφεϊνέ; Ένα Clásico με γάλα

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Με τις προβλέψεις του Μαδρίτη-Barcelona συμβαίνει όπως με τις εκλογικές δημοσκοπήσεις: δεν πετυχαίνουν σχεδόν ποτέ. Ανακοινωνόταν ένα Clásico ντεκαφεϊνέ και μας σέρβιραν ένα Clásico με γάλα.


Αν πριν το παιχνίδι και οι δύο πρόσφεραν ένα θλιβερό και καθόλου εποικοδομητικό θέαμα λόγω του «PasilloGate», μόλις μπήκε στο παιχνίδι η μπάλα το πράγμα βελτιώθηκε και είδαμε αυτό που πρέπει να αναμένεται όταν τίθενται αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο: ένα ζωντανό θέαμα.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά αποδεικνύεται αδύνατο να αποφύγω τον Hernández Hernández, διότι τα λάθη του (το ξεκάθαρο φάουλ του Suarez στον Varane στο 2-1, το πέναλτι ορισμός του Alba στον Marcelo...) επηρέασαν άμεσα το αποτέλεσμα. Με την ατυχή απόδοσή του, έπεισε πολλούς ότι η έναρξη ισχύος του VAR δεν μπορεί να αναβληθεί. Πόσο άσχημα θα’ταν ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρθηκε μέχρι κι ο Butragueño μετά τον αγώνα στις τηλεοπτικές κάμερες.

Υπήρξε μοιρασιά βαθμών και μοιρασιά ηθικών νικών. Η Barça διατήρησε το αήττητο καθεστώς της κι εμπόδισε τη Μαδρίτη να της χαλάσει την φιέστα για το νταμπλ, κίνδυνος που τριγύρισε για μεγάλο μέρος της νύχτας. Οι λευκοί έφυγαν γνωρίζοντας ότι ήταν ανώτεροι ενάντια σε 11 απ’ότι ενάντια σε 10, αξίζοντας τη νίκη και με καλά συναισθήματα σ’αυτή τη δοκιμή πολυτελείας ενόψει του τελικού του Champions League, ματς που θα σηματοδοτήσει την σεζόν της Μαδρίτης... και της Μπαρτσελόνα, για να μην ξεγελιόμαστε. Αυτή η δόση αυτοεκτίμησης θα τους έρθει θαυμάσια, μετά το ταρακούνημα που τους έδωσε η Μπάγερν στο Μπερναμπέου.

Η Barca προηγήθηκε νωρίς και η Μαδρίτη απάντησε γρήγορα, η οποία μετά από μισή ώρα είχε σιγήσει το Καμπ Νόου το οποίο παρακολουθούσε βουβό το ρεσιτάλ πασών που έδιναν οι Modric, Kroos και σία, άνετοι στη μεσαία γραμμή. Τη γιορτή την έκαναν οι λευκοί στο εχθρικό έδαφος, ακολουθώντας το σενάριο των τελευταίων 8 Clásicos (1 νίκη του γηπεδούχου, 1 ισοπαλία και 6 νίκες του φιλοξενούμενου).

Μετά το διάλειμμα, ήδη στην κατωτερότητα, ο Messi άφησε τη σφραγίδα του με το συνήθη golazo του κι επανενεργοποίησε τους δικούς του. Η Μαδρίτη ήταν χωρίς τον Cristiano, δηλαδή, χωρίς γκολ και χωρίς εκφοβισμό... μέχρι που ο Bale κυνήγησε ένα. Τα τελευταία 20 λεπτά ήταν ένα Messi-υπόλοιπος κόσμος παίζοντας απ’την εξουσία στην εξουσία.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.