News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Διαιτητική κακοδιοίκηση

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Του Amalio Moratalla

Λίγες, πολύ λίγες φορές μιλάω για τους διαιτητές. Ποτέ δεν αμφέβαλα ούτε θα αμφιβάλω για την ειλικρίνειά τους. Δεν υπάρχει διαιτητής στον κόσμο που να βγαίνει να κάνει λάθος, να σφυρίξει αυτό που δεν βλέπει ή να δίνει πλεονέκτημα σε μια συγκεκριμένη ομάδα προμελετημένα. Είναι θεμιτό για το διαιτητικό συλλογικό όργανο να’ναι σταθερό σ’αυτές τις πεποιθήσεις. Το άθλημα θα’χανε τις αξίες του αν πιστεύαμε ότι οι κριτές του δεν είναι σωστοί στις αποφάσεις τους κι επαγγελματίες στην εκπαίδευσή τους. Γι 'αυτό, όλα όσα πρόκειται να γράψω για τον Hernández Hernández είναι για τη συγκεκριμένη του απόδοση στο Barça-Μαδρίτη, σε καμία περίπτωση δεν αμφιβάλλω για την αβίαστη πρόθεσή του. Σίγουρα, είμαι πεπεισμένος πως ό, τι δεν σφύριξε δεν το είδε ή δεν το κατανόησε ως άξιο τιμωρίας, αλλά με τον ίδιο τρόπο είμαι πεπεισμένος ότι, όταν θα δει τις φάσεις στην τηλεόραση, θα φέρει τα χέρια του στο κεφάλι.

Η απόδοση του Hernández Hernández και της διαιτητικής του ομάδας ήταν κακή, πολύ κακή. Καταστροφική. Κανείς δεν τον βοήθησε, είναι επίσης αλήθεια, αλλά αυτός και οι βοηθοί του δεν θα μπορούσαν να κάνουν λάθος περισσότερες φορές σε σημαντικές και υπερβατικές φάσεις για το αποτέλεσμα. Ένα κρίμα, γινόταν λόγος για ένα διαδικαστικό clásico και μετατράπηκε σε μια μάχη χωρίς διαιτητική διακυβέρνηση. Κυριαρχούμενη απ’τους παίκτες και τις ατομικές μάχες τους. Υπήρξε μια στιγμή στην οποία η μπάλα, οι φάσεις κι ακόμη και το αποτέλεσμα! ήταν το λιγότερο. Το σημαντικό ήταν τα σπρωξίματα, οι προσβολές, οι μίνι βεντέτες -λίγες φορές είδα έναν Messi τόσο εκτός τόπου- οι απατεωνιές... κι όλα στο πρόσωπο του διαιτητή που, ξεπερασμένος αυτός και το επιτελείο του, βγήκε όπως μπορούσε απ’την κατάσταση. Πολύ κακή, άθλια εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Ο Hernández έπρεπε να το σταματήσει και να μην επιτρέψει αυτόν τον ποδοσφαιρικό σουρεαλισμό ανάμεσα σε δύο απ’τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ελπίζω κι εύχομαι ότι η εφαρμογή του VAR θα τελειώσει όλα αυτά τα γελοία ή τουλάχιστον με πολλούς από εκείνους που προσποιούνται, εξαπατούν και προτίθενται να μας κάνουν να μοιάζουμε ανόητοι. Οι πρωταγωνιστές δεν συνειδητοποιούν ότι οι περισσότεροι οπαδοί το βλέπουν στην τηλεόραση με ριπλέι κι εκεί εκτίθενται όλοι: διαιτητές, βοηθοί, προπονητές, πάγκοι, παίκτες... Όλοι οι απατεώνες, φυσικά. Οι υπόλοιποι, να’ναι ήρεμοι, το VAR δεν θα δείξει τίποτα που δεν είναι αλήθεια. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται επειγόντως να μην βρίσκεται σε μόνιμη αμφισβήτηση κι αυτό θα’ναι ένα βασικό εργαλείο. Ας πάμε σ’αυτό, παρακαλώ!





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.