News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η (μυστική) λεπτομέρεια του Zidane με τον Iniesta

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Του Ruben Rodríguez

Μια αγκαλιά για να αναγνωρίσει την καριέρα του

Το Clásico που έγινε χθες στο Camp Nou ήταν ένα απ’τα πιο έντονα των τελευταίων χρόνων


Το Clásico που έγινε χθες στο Camp Nou ήταν ένα απ’τα πιο έντονα των τελευταίων χρόνων, ένα παιχνίδι που άφησε μια εικόνα για ανάμνηση. Δεν μιλάμε για το καταφανές φάουλ του Luis Suarez πριν απ’το δεύτερο azulgrana γκολ· ούτε για το σκληρό φάουλ από πίσω του Gareth Bale στον Umtiti· ούτε και για το μνημειώδες πέναλτι του Jordi Alba στον Marcelo που δεν υπέδειξε ο Hernández Hernández. Όχι, μιλάμε για πραγματικό ποδόσφαιρο, για εικόνες που μένουν για πάντα: μιλάμε για Iniesta και Zidane.

Και είναι ότι, πέρα ​​απ’όλη την διαμάχη που περιέβαλε την αναμέτρηση, μια όμορφη εικόνα είναι σαφής αντανάκλαση του τι πραγματικά είναι το ποδόσφαιρο: ένα άθλημα στο οποίο οι πρωταγωνιστές, πέρα ​​από τα χρώματα έχουν αλληλοσεβασμό και αλληλοθαυμασμό. Το καλύτερο παράδειγμα το έδωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα ως παίκτης κι ως προπονητής και ήθελε να’χει μια ωραία λεπτομέρεια με τον Andrés Iniesta σ’αυτό που ήταν το τελευταίο του Clásico ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Ζιντάν, πιστός στον εσωστρεφή χαρακτήρα του και λίγο δοσμένο σε δημόσια διακοσμητικά στοιχεία, περίμενε στο παρασκήνιο τον manchego μέσο. Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο προπονητής της Μαδρίτης πήγε στη μικτή ζώνη, όπου ο Iniesta μιλούσε στα ΜΜΕ. Ο Γάλλος προπονητής περίμενε περισσότερο από πέντε λεπτά για να τελειώσει ο Ισπανός διεθνής την ομιλία στον Τύπο, στη σκιά, μακριά απ’τους προβολείς, ακριβώς πίσω από εκεί που ήταν οι κάμερες.

Όταν ο Iniesta τελείωσε και κατευθυνθήκαμε προς τ’αποδυτήρια, ο Zizou πήγε να τον συναντήσει και βυθίστηκε σε μια ζεστή και συναισθηματική αγκαλιά με τον Iniesta, ευχαριστώντας τον για όλα όσα έχει κάνει για το ποδόσφαιρο αυτά τα χρόνια και να του ευχηθεί καλή τύχη στο μέλλον στην επικείμενη περιπέτειά του στο κινεζικό ποδόσφαιρο. Μια αγκαλιά μακριά απ’το φώτα, ειλικρινής και αμοιβαίου θαυμασμού, που μόνο μια κάμερα του «Οίκου ποδοσφαίρου» του Movistar ήταν σε θέση να συλλάβει. Μια αθλητική χειρονομία απ’αυτές που κάνουν πραγματικά οπαδοί.

Στις ώρες πριν απ’τον αγώνα, ο Ζιντάν ρωτήθηκε αν η Μαδρίτη θα’χε κάποια χειρονομία με τον Iniesta, στο οποίο ο Γάλλος ανακοίνωνε ήδη αυτό που θα έκανε αργότερα στη μεικτή ζώνη: «Η λεπτομέρεια που θα έχουμε με έναν παίκτη που θαυμάζουμε και που δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παίκτης για αυτό που έχει κάνει, θα’ναι να τον χαιρετήσουμε, να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή τύχη για το μέλλον του». Το’πε και το’κανε, ο Γάλλος επέδειξε και πάλι το "savoir faire" του με έναν παίκτη για τον οποίο έχει δηλώσει τον θαυμασμό του αρκετές φορές.

Βδομάδες πριν την ωραία χειρονομία του Γάλλου με τον Ινιέστα, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης παραδεχόταν ότι αισθανόταν πολύ ταυτισμένος με το ποδόσφαιρό του κι ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν ήταν δίκαιος μ’αυτό που έχει κάνει ο Ισπανός μέσος σ’όλη την καριέρα του: "Είμαι ένας θαυμαστής του ποδοσφαίρου του Iniesta. Έχει κάνει να ονειρεύεται όλος ο κόσμος κι άξιζε να’χε κερδίσει μια χρυσή μπάλα". Λόγια του Zidane, ενός τεχνικού που δεν χρειάζεται τους προβολείς για να δείξει ότι το άθλημα παίζεται επίσης και πέρα ​​απ’το χόρτο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.