News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη κι ο Florentino δεν έχουν περιθώριο λάθους με τη μεταγραφή του νέου τους "galáctico"

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Του Fermín De La Calle

Μετά τον «μη θρίαμβο» των Χάμες και Μπέιλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει περάσει σχεδόν πέντε χρόνια χωρίς να κάνει μια «galáctica» παρουσίαση κι αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζεται ως μια ευκαιρία γι 'αυτήν κι έτσι ώστε ο πρόεδρός της, Florentino Pérez, να μην αστοχήσει στο σουτ


Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια απ’τη μεταγραφή του James Rodríguez, του τελευταίου «galáctico» που υπέγραψε ο Florentino Pérez. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 78 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για τον Κολομβιανό, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα μεγάλο Mundial με την cafetera εθνική. Σήμερα ο James παίζει στη Μπάγερν Μονάχου, όπου θα παραμείνει αυτό το καλοκαίρι.

Ο James ήταν ο δεύτερος «galáctico» σ’αυτή τη δεύτερη φάση ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος, ο Ουαλός Gareth Bale, θα φύγει επίσης αυτό το καλοκαίρι απ’τον σύλλογο αφήνοντας την αίσθηση ότι δεν έχει θριαμβεύσει μετά την άφιξή του στο Μπερναμπέου με την ετικέτα της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία, μετά την καταβολή 101 εκατομμυρίων ευρώ στην Τότεναμ. Ο Μπέιλ έπαιξε ένα καλό ρόλο στις πρώτες σεζόν του, με πολύ σημαντικά γκολ, αλλά με την πάροδο των ετών έχει υποβιβαστεί σ’έναν υπολειμματικό ρόλο στο ρόστερ του Ζιντάν, κυρίως επειδή οι τραυματισμοί τον εμπόδισαν να’χει σταθερότητα και αξιοπιστία. Bale και James ήταν τα μόνα «galácticas» στοιχήματα του Florentino σ’αυτή τη δεύτερη θητεία του δεύτερου στάδιού του στη διοίκηση της λευκής ομάδας και οι δύο τους δεν έχουν αποδειχτεί όπως αναμενόταν.

Αν στο πρώτο ταξίδι της προεδρίας του η πολιτική των galácticos μεταγραφών ήταν αυτή που ταυτοποίησε τον Florentino, με καλά αθλητικά και οικονομικά αποτελέσματα, στην δεύτερη αυτό που έχει δώσει περισσότερα έσοδα στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπάρξει η ενσωμάτωση παικτών της «μεσαίας τάξης» (μέτρια υψηλή) όπως οι Modric, Benzema, Isco, Varane ή Kroos. Ποδοσφαιριστές που προστιθέμενοι στην καλή διαχείριση των αποκαλούμενων προπονητών «μαλακού χεριού» όπως ο Ancelotti ή ο Zidane, τον έχουν επαναφέρει στην κορυφή της ευρωπαϊκής κλίμακας.

Cristiano, ο «Galáctico» του Calderón

Η περίπτωση του Cristiano Ronaldo είναι διαφορετική. Όταν Florentino έφτασε στην προεδρία το 2009, ο διάδοχός του, Ραμόν Καλντερόν, είχε υπογράψει την επιχείρηση της μεταγραφής του Cristiano στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι μιας τιμής ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών (94 εκατομμύρια ευρώ). Η σύμβαση που συντάχθηκε απ’τους José Ángel Sánchez, Pedja Mijatovic και Carlos Bucero κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Calderón περιελάμβανε μια ποινική ρήτρα για παραβίαση οποιουδήποτε μέρους που ανερχόταν στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Υλοποιήθηκε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αν και στην πραγματικότητα είχε συνταχθεί απ’τον Νοέμβριο του 2008 και υπογράφηκε και καταχωρήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Μαδρίτη.

Ο Φλορεντίνο προσπάθησε να σταματήσει την υπογραφή. «Ο πρόεδρος θέλησε να φρενάρει την υπογραφή του Ρονάλντο. Όταν ήρθε στην προεδρία διαπίστωσε ότι ο Κριστιάνο είχε ήδη υπογραφτεί, και ξέρω ότι θέλησε να την φρενάρει», διαβεβαίωσε ο Ραμόν Καλντερόν, «αλλά οι Valdano και José Ángel Sánchez κατάφεραν να τον πείσουν». Τελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέλαβε τη μεταγραφή κι ο Πορτογάλος κατέληξε να παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σ’αυτήν του Florentino, όχι του Ραμόν Καλντερόν. Έτσι ώστε ο Πορτογάλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «galáctico» μεταγραφή του Pérez.

Πλησιάζει ένα κρίσιμο καλοκαίρι για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σύλλογος πρέπει να αναλάβει μια ανανέωση στον κατάλογο των αστέρων της ομάδας. Ο Cristiano, στα 33 του, θα συνεχίσει στην ομάδα, αλλά αντιμετωπίζει το τελευταίο κομμάτι της καριέρας του. Κι ο Bale θα επιστρέψει στην Premier, όπου ελπίζει να ανακτήσει τον χαμένο πρωταγωνιστικό ρόλο στο Chamartín. Ο Florentino πρέπει να συντονιστεί με την υπογραφή ενός άλλου αστέρα πρώτου επιπέδου για να ενισχύσει την ομάδα.

Οι αμφιβολίες για τον Salah

Neymar, Hazard, Salah, Mbappé, Lewandowski... Υπάρχουν πολλά ονόματα στο τραπέζι. Η προτεραιότητα είναι ο Neymar, αλλά ο σεΐχης της Paris Saint Germain, Al-Khelaifi, επέμεινε και πάλι τις τελευταίες ώρες ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φύγει αυτή τη σεζόν. Κι ο Mbappé, το μεγάλο λευκό στοίχημα το περασμένο καλοκαίρι, κατέληξε επίσης στην PSG και δεν θα φύγει απ’τη γαλλική πρωτεύουσα. Η υπόλοιπη αγορά δεν προσφέρει ονόματα που να σαγηνεύουν τον Florentino. Ο Lewandowski φαίνεται να’χει παρακμάσει στις τελευταίες σεζόν κι ο Hazard, ο οποίος έχει τεθεί υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν τον πείθει. Ο Salah είναι η αποκάλυψη της σεζόν, αλλά ο λευκός πρόεδρος έχει τις αμφιβολίες του γιατί είναι μόνο ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει κάποιους εντυπωσιακούς αριθμούς αυτή τη σεζόν.

Αυτό το καλοκαίρι υπάρχει Mundial κι ο Florentino, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, θα παρακολουθεί τι συμβαίνει σ'αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές στην αγορά έχουν εκτοξευθεί επειδή τα χρήματα των σεΐχηδων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier έχουν τινάξει τη μπάνκα. Η μεταγραφή του «galáctico» έχει μετατραπεί στο εκκρεμές ζήτημα του Φλορεντίνο σ’αυτή τη δεύτερη θητεία του ως λευκός πρόεδρος. Ο Κριστιάνο έχει μακιγιάρει τα φιάσκα των Μπέιλ και James, αλλά έχει έρθει η στιγμή να επιλέξει τον επόμενο Cristiano που θα φορέσει τα λευκά.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.