News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η εφορία απορρίπτει την προσφορά του Cristiano και απαιτεί την πλήρη πληρωμή

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Του Joaquín Maroto

Ο παίκτης προσφέρθηκε να πληρώσει 14 εκατομμύρια, το ποσό που φέρεται να εξαπάτησε, αλλά η Φορολογική Υπηρεσία του απαιτεί τα διπλά, 28. Η υπόθεση μπαίνει σε ποινική και τελική οδό.


Καθοριστική εβδομάδα για τον Cristiano Ronaldo. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται τη δεύτερη συμφωνία συμμόρφωσης που έθεσε ο παίκτης, ο οποίος προσέφερε 14 εκατομμύρια ευρώ και την αναγνώριση της απάτης σε αντάλλαγμα μιας ποινής φυλάκισης λιγότερης των δύο ετών, ποινή που μην έχοντας ποινικό μητρώο δεν θα συνεπαγόταν την είσοδό του στη φυλακή. Αλλά ο συνήγορος του Κράτους που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Φορολογικής Υπηρεσίας, Edmundo Bal, δεν συναινεί. Ούτε και η Εισαγγελία, εκπροσωπούμενη απ’την δημόσια υπάλληλο Inmaculada Sánchez Cervera. Ζητούν απ’τον ποδοσφαιριστή να αναλάβει το σύνολο του αδικήματος, 14,7 εκατομμύρια ευρώ, συν τα πρόστιμα, τα κόστη και τους τόκους. Συνολικά, σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ. Είτε πληρώνει αυτό το ποσό, το οποίο θα μπορούσε να κάνει πριν απ’τις 15 Ιουνίου, ή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αντιμετώπιζε μαζί με την ομάδα των συμβούλων του μια ποινική δίκη για φορολογική απάτη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίζει μια σημαντική απόφαση στα πρόθυρα του Mundial: ν’αποδεχτεί ό, τι του ζητείται ή να αμυνθεί σε μια νομική διαδικασία ενώπιον της δικαστή Mónica Gómez Ferrer, η οποία έχει την υπόθεσή του στο δικαστήριο Νο 1 του Pozuelo. Η Gómez Ferrer αναμένει σταθερά νέα απ’το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά έχει κλείσει ήδη την εντολή και θα μπορούσε να διατάξει την έναρξη προφορικής δίκης ανά πάσα στιγμή. Αν το κάνει, θα κάθιζε στο σκαμνί όχι μόνο τον Cristiano Ronaldo, αλλά επίσης και σχεδόν όλους τους συμβούλους που έχει κατηγορήσει στη διαδικασία. Ο παίκτης θα διακινδύνευε ένα αίτημα όχι λιγότερο από οκτώ έτη φυλάκισης, το οποίο έχει ζητήσει η Εισαγγελία για τον Xabi Alonso για μια πολύ μικρότερη υποτιθέμενη απάτη.

Σ’αυτό το σενάριο πρέπει να αναφέρουμε την αντίδραση του παίκτη μετά τον τελικό του Κιέβου. Ο Cristiano Ronaldo αισθάνεται στο σβέρκο την ισχυρή πίεση ενός προβλήματος που είναι πια πολύ σοβαρό και πιστεύει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν του έχει δώσει την υποστήριξη που περίμενε αυτός. Αλλά ο σύλλογος ήταν ξεκάθαρος όταν μίλησε με τον παίκτη: του είπε ότι τον βοηθάει θεσμικά σ’αυτό που χρειάζεται, αλλά ότι δεν επρόκειτο ν’αναλάβει το κόστος της υποτιθέμενης απάτης του. Ο Κριστιάνο προτίθεται να του καλύψει η Μαδρίτη ως πριμ ανανέωσης το ποσό που του αξιώνει το Δημόσιο. Αλλά η Μαδρίτη το γνωστοποίησε ήδη ότι δεν θα το έκανε για δύο λόγους: για ηθική αρχή και για να μην δώσει ένα λάθος παράδειγμα σε όσους μπορούσαν να ακολουθήσουν από πίσω. Γι’αυτό ο Cristiano είπε αυτά που είπε αφού κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Αλλά το αποτέλεσμα των λόγων του δεν ήταν το επιθυμητό: ο σύλλογος όχι μόνο διατηρεί τη θέση του, αλλά και δεν συναινεί επίσης ούτε και δικαιολογεί την αντίδραση του Πορτογάλου. "Τίποτε και κανείς δεν είναι πάνω απ’το Club. Ούτε κι ο Cristiano", λένε ανοιχτά στην Concha Espina. Το μέλλον του Cristiano στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Ισπανία είναι αβέβαιο. Για να ξεκαθαρίσει μια για πάντα χρειάζεται να βάλει 28 εκατομμύρια πάνω στο τραπέζι της εφορίας.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.