News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo και Florentino Pérez: το χρονικό μιας κερδοφόρας εχθρότητας

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Του Fermín De La Calle

Ο Jorge Mendes θ’αναλάβει να την επιλύσει

Ο Cristiano Ronaldo εξέπληξε μετά τον τελικό του Champions με κάποιες δηλώσεις στις οποίες έθετε υπό αμφισβήτηση το μέλλον του. Δεν άρεσαν στον Florentino Pérez, με τον οποίο διατηρεί μια σχέση αγάπης-μίσους


Είναι καταδικασμένοι να συνεννοηθούν. Ποτέ δεν είχαν μια ομαλή σχέση ούτε θα την έχουν. Έχουν υπάρξει καλύτερες και χειρότερες στιγμές, αλλά το εγώ του ενός και η αλαζονεία του άλλου ήταν πάντα ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σ’αυτή την κερδοφόρα εχθρότητα. Κι ακόμα κι έτσι, η βόμβα που ενεργοποίησε το περασμένο Σάββατο ο Cristiano Ronaldo στο τέλος του τελικού του Champions League θα απενεργοποιηθεί για άλλη μια φορά μεταξύ του Jorge Mendes και του Florentino Pérez, πολύ απρόθυμα.

Ο πρόεδρος είναι πολύ θυμωμένος. Έχει κατανοήσει ως μια ασυγχώρητη έλλειψη σεβασμού προς την Ρεάλ Μαδρίτης τις δηλώσεις του επιθετικού μετά τον τελικό. "Ήταν ωραίο να βρίσκομαι στη Μαδρίτη. Θα δώσω μία απάντηση τις επόμενες μέρες", προειδοποίησε προκλητικά ο Πορτογάλος. Ο ηγέτης δάγκωσε τη γλώσσα του στα μικρόφωνα, αν και κατέστησε σαφές με προκλητικό τόνο ότι «εγώ έχω κερδίσει επίσης πέντε Champions League κι εδώ αυτό που έχει σημασία είναι το καλό της ομάδας».

Οι δυο τους αισθάνονται προσβεβλημένοι. Ο Cristiano έχει κατανοήσει ως μια προσβολή την προσφορά βελτίωσης μέσω μεταβλητών που του έκανε ο σύλλογος, ο οποίος προσέφερε στον Πορτογάλο την αύξηση του μισθού του ανάλογα με τα μπόνους. Ο παίκτης απαιτεί να βρίσκεται στο επίπεδο των Neymar ή Messi, πάνω απ’τα 35 εκατομμύρια καθαρά ανά έτος. Αλλά ο Φλορεντίνο αρνείται να αναλάβει αυτήν την επένδυση σ’έναν 33χρονο παίκτη, όσο κι αν εξακολουθεί να’ναι η επιθετική αναφορά της ομάδας. Γι’αυτό ο Cristiano έχει δείξει την ενόχλησή του τον τελευταίο καιρό με τον πρόεδρο, ο οποίος έχει απομονώσει επίσης την Ρεάλ Μαδρίτης από τη δικαστική διαμάχη που διεξάγει ο επιθετικός με το δημόσιο ταμείο για τη φορολογική απάτη για την οποία κατηγορείται.

Ο Ρονάλντο έχει αισθανθεί εγκαταλελειμμένος σ’αυτό το κομμάτι, σε αντίθεση με τη αντιμετώπιση που έλαβε στο παρελθόν ο Μέσι, ο οποίος είδε πως η Barcelona ξεσηκωνόταν γι’αυτόν δημιουργώντας μια εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα και διαπραγματευόμενη μια μισθολογική αύξηση που τον έχει μετατρέψει στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με 36 εκατομμύρια καθαρά ετησίως. Ο Φλορεντίνο έχει προτιμήσει να μην φανεί στιγματισμένο το club για την φορολογική απάτη του παίκτη κι έχει παρέμεινε στο περιθώριο, εκτός απ’το ότι δεν επιτάχυνε τις διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της σύμβασης.


Διάφορα παράπονα και δύο βελτιώσεις συμβολαίων

Ωστόσο, οι τριβές μεταξύ του ηγέτη και του παίκτη ξεκινούν σχεδόν με την προσγείωση του Κριστιάνο στο Μπερναμπέου το 2009. Ο επιθετικός, του οποίου την υπογραφή ανέλαβε ο Ραμόν Καλντερόν στην προεδρική του θητεία, έμαθε απ’τη φωνή αυτού του ηγέτη ότι ο Pérez είχε προσπαθήσει να χαλάσει τη μεταγραφή του για την Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι που δεν του άρεσε καθόλου και που έχει σημαδέψει απ’την αρχή τη σχέση μεταξύ Ronaldo και Pérez.

Στη συνέχεια υπήρξε μια διελκυστίνδα στη διαπραγμάτευση για τη βελτίωση της σύμβασής του που προκάλεσε ένα τεταμένο επεισόδιο στο προεδρικό γραφείο. Σ’εκείνο το επεισόδιο, ο Florentino, κουρασμένος απ’τις απαιτήσεις του Ρονάλντο και του εκπροσώπου του, τους προειδοποίησε προκλητικά, σύμφωνα με το περιβάλλον του παίκτη: «Φέρτε τα χρήματα της ρήτρας και μ’αυτά μπορώ να υπογράψω τον Μέσι». Λόγια που από τότε χτυπάνε στο κεφάλι του Ρονάλντο. Ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο εγώ του. Την εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012, έσπειρε για πρώτη φορά την αμφιβολία για το μέλλον του σε μια συνέντευξη σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία συνηθίζει να χρησιμοποιεί κατ 'επανάληψη για να δημιουργήσει αβεβαιότητα: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα τελειώσεις. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ, αλλά σ’ένα ή δύο χρόνια δεν ξέρεις».

Πέρασε το καλοκαίρι, και οι πανηγυρισμοί του πρωταθλήματος και δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμφωνία, το οποίο αύξησε την πολυλογία του Πορτογάλου. «Είμαι λυπημένος για ένα επαγγελματικό θέμα και στο club το ξέρουν. Γι’αυτό δεν πανηγυρίζω τα γκολ, γιατί δεν είμαι χαρούμενος. Οι άνθρωποι εδώ ξέρουν γιατί είμαι λυπημένος και δεν αισθάνομαι αγαπητός». Για άλλη μια φορά υποδείκνυε τον πρόεδρο, ο οποίος, συνηθισμένος να μην πρέπει ν’ανέχεται τις ιδιοτροπίες των υπαλλήλων του, χρησιμοποιούσε τη διπλωματία για να μην προκαλέσει μια μεγαλύτερη πυρκαγιά. Τελικά, ο Φλορεντίνο τέλειωσε τη θλίψη του Πορτογάλου μετά το κλείσιμο μιας συμφωνίας με την οποία ο Πορτογάλος έπαιρνε 17 εκατομμύρια ευρώ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016, και μετά από μερικές αδέξιες δηλώσεις του Πορτογάλου, Florentino και Cristiano διαδραμάτισαν μια λίγο πειστική συνενοχή με μια άλλη επέκταση της σύμβασης που συνεπαγόταν μια σημαντική βελτίωση της σύμβασης που εκτόξευε το μισθό του μέχρι να πλησιάσει του Messi. Μια προοδευτική αύξηση κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που υπογράφηκαν (μέχρι το 2021), σεζόν στην οποία ο madridista θα’ναι 36 ετών. Αλλά η Barcelona επρόκειτο να προσπεράσει εκτοξεύοντας το μισθό του Αργεντινού μέχρι τα 36 εκατομμύρια καθαρά, στο οποίο προστίθονταν η αποχώρηση του Neymar στην PSG, όπου έφτανε να παίρνει σχεδόν 30 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν. Ο Cristiano έμενε και πάλι πίσω με 23 εκατομμύρια ετησίως.


Ενοχλημένος απ’την έλλειψη πρωταγωνιστικού ρόλου

Για να χειροτερέψουν τα πράγματα ξεσπούσε το σκάνδαλο που έβαζε τον Πορτογάλο στο μάτι του τυφώνα για δόλιες φορολογικές πρακτικές που το Υπουργείο Οικονομικών κοστολογούσε στα 14,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ρονάλντο αντιδρούσε εκ νέου αμφισβητώντας την παραμονή του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Ιούνιο, η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» προειδοποιούσε για μια επικείμενη έξοδο του CR7 απ’το Bernabéu λόγω της δίωξης στην οποία υποβαλλόταν απ’το ισπανικό δημοσιονομικό ταμείο. Το περιβάλλον του Πορτογάλου διέρρεε την ενόχλησή του και οι συναγερμοί χτυπούσαν και πάλι. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους γινόταν γνωστό ότι στη δήλωση του ενώπιον της δικαστή ο Cristiano είπε: "Θα μου άρεσε να επιστρέψω στην Αγγλία".

Από τότε, ο Florentino Pérez έχει απομονώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης απ’τα δημοσιονομικά προβλήματα του επιθετικού. Όμως, ενώ ο Cristiano άρχιζε να διαρρέει τη ενόχλησή του για την έλλειψη υποστήριξης απ’το σύλλογο, ο Florentino διαπραγματευόταν τον περασμένο Ιανουάριο με τον Mendes μια βελτίωση τη σύμβασης του παίκτη χρησιμοποιώντας τη φόρμουλα της αύξησης με μεταβλητές. Το νούμερο πήγαινε απ’τα 23 εκατομμύρια στα 30 εκατομμύρια, ανεπαρκές για τον παίκτη στο ποσό και, ειδικά, στη μορφή. Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση, ο Cristiano αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον τελικό του Champions League για να ενισχύσει μια στρατηγική δράση: ν’αμφισβητήσει την παραμονή του στο club την ημέρα που η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιρνε το τρίτο συνεχόμενο Champions League της. Ενοχλημένος απ’αυτό κι απ’το ότι δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό, στον οποίο ο Bale έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας μ’ένα θεαματικό ψαλιδάκι, ο Ρονάλντο παρουσιάστηκε στο flash interview μέσα στο γήπεδο κι έριξε τη βόμβα στο μικρόφωνο του Rodrigo Fáez.

Ο Cristiano έχει υπολογίσει άσχημα. Ο εγωισμός τον έχει κάνει να αγνοήσει το φρένο, προκαλώντας το αντίθετο αποτέλεσμα απ’το αναμενόμενο. Sergio Ramos και Marcelo, βαρέων βαρών του ρόστερ, του επέστησαν την προσοχή για τις δηλώσεις του πριν επιστρέψουν στη Μαδρίτη. Οι οπαδοί έχουν καταστήσει σαφές στα κοινωνικά δίκτυα ότι ο σύλλογος είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη. Κι αυτό που είναι χειρότερο, ο Cristiano έχει δώσει στον Φλορεντίνο μια ακόμη δικαιολογία για να μην αυξήσει την προσφορά που του έκανε τον Ιανουάριο. «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι των μελών. Εδώ δεν υπάρχουν σεΐχηδες», επαναλαμβάνει ο πρόεδρος στον Μέντες και σ’όλους όσους τον ρωτούν για την ανανέωση του Κριστιάνο. Θα διατηρήσουν την εχθρότητα τους επειδή τους βολεύει. Τους ενδιαφέρει και τους δύο και οι business είναι business.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.