News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ήρθε η ώρα Bale και Benzema να μείνουν στον πάγκο

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η άποψη του Jesús Sánchez


Οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθος πολύ περισσότερο απ’όσο τολμάμε να παραδεχτούμε. Είμαστε τόσο ματαιόδοξοι... Μπορεί αυτές οι γραμμές να’ναι ένα μεγάλο λάθος. Θα μάθουμε σύντομα. Για αρχή δεν είμαι κανείς που θα πει στον Zidane τι πρέπει να κάνει με τη σύνθεση του Μονάχου. Οι δημοσιογράφοι παίρνουμε αυτές τις πεποιθήσεις χωρίς να’χουμε τόσες πολλές πληροφορίες όσες οι προπονητές. Είμαστε έτσι υπέροχοι. Αλλά αυτό το είπα ήδη κάποια φορά. Επανεξετάζοντας αυτό, και με όλο τον σεβασμό που αξίζει στο επάγγελμα, νομίζω ότι είναι καιρός Benzema και Bale να μείνουν στον πάγκο.

Ο Ζιντάν έχει απομακρυνθεί σταδιακά απ’την κληρονομιά που του άφησε ο Αντσελότι, τεχνικός που σεβόταν πολύ την κλίμακα και τις ιεραρχίες. Ο άνθρωπος που επανέφερε στο λευκό club τη μορφή του προπονητή έχει αφαιρέσει σταδιακά το άθικτο βερνίκι από οποιονδήποτε παίκτη για να κερδίσει τον σχεδόν ομόφωνο σεβασμό στη λήψη των αποφάσεων. Το έπραξε προς όφελος της ομάδας, ανάλογα με τον αντίπαλο, μετρώντας τους στόχους, όντας έξυπνος και πραγματιστής, έχοντας ένα σχέδιο που συνήθως αποδεικνυόταν αδιαπέραστο στις δημοσιογραφικές εκστρατείες.

Με τον Zizou, ο Cristiano άρχισε να ξεκουράζεται, το BBC από ιερό έγινε παγανιστικό, τα rotations δεν ήταν ευκαιριακά αλλά συστηματικά και γενικά έπαιζε όποιος το κέρδιζε, σε ορισμένες περιπτώσεις πόνταρε στον έλεγχο, στο μαγευτικό κέντρο του Κάρντιφ, κι άλλες φορές στο βάθος και στη δουλειά στις πλευρές με τον Asensio και τον Lucas Vázquez. Άφησε τον Isco όταν σκέφτηκε ότι στην ομάδα ερχόταν καλά κάτι άλλο και πέτυχε. Και τον έχει επαναφέρει σε μια στιγμή της σεζόν στην οποία ο malagueño μέσος έχει γίνει ένα σημείο αναφοράς.


Ο Zidane οφείλει να’χει συνειδητοποιήσει πια ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο απ’τον Benzema και τον Bale. Ο Γάλλος επιθετικός εξάντλησε την απεριόριστη πίστωσή του, αν κατανοείται αυτό το παράδοξο. Δεν αντιστρέφει την πτήση. Παίζει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Ποτέ δεν του ζητήθηκε μια υψηλή παραγωγή γκολ, αλλά εξακολουθεί να’ναι κάτω από ελάχιστη. Έχει μόνο εννέα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν σκοράρει όπως το έκανε, είναι κι ότι δεν παίζει ποδόσφαιρο όπως το έκανε. Έχει μετατραπεί σε περιττός. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα για την υπεράσπισή του, εκτός απ’την ανάμνηση της εξαιρετικής του ικανότητας, των θαυμάτων που συνήθιζε να κάνει. Οι αριθμοί του Bale, εν τω μεταξύ, είναι καλύτεροι. Τώρα φαίνεται υγιής. Αλλά είναι απομονωμένος στην ομάδα, υπό κάθε έννοια. Στο γρασίδι, στ’αποδυτήρια. Παίζει, αλλά φαίνεται μόνο ότι περνάει από’κει. Είναι ένας παίκτης στο περιθώριο των υπόλοιπων, που θεωρείται ήδη μακριά απ’το Bernabéu. Και οι συμπαίκτες το’χουν συνειδητοποιήσει επίσης. Η αποσύνδεση είναι προφανής.

Αυτό είναι να’χαμε να λέγαμε, να κινούμαστε στο πεδίο της υπόθεσης, αλλά η Μαδρίτη θα μπορούσε να απαλλαγεί τέλεια κι απ’τους δύο για το Clásico ενάντια στη Bayern. Θα μπορούσε να παίξει με το κέντρο της των μεγάλων περιστάσεων και μπροστά τους Asensio και Cristiano. Ή να βάλει τον Lucas Vázquez στο κέντρο και ν’αφήσει τον Isco ως δεύτερο επιθετικό πίσω απ’τον Πορτογάλο. Είναι επιλογές που πρέπει να χειριστεί ο Zidane, ο άνθρωπος που γνώριζε πάρα πολλά, ο άνθρωπος που σχεδόν πάντα έκανε το σωστό.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.