News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ταλαιπωρία του Benzema

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Του Rubén Jiménez

Οι κριτικές για την έλλειψη του γκολ και η πτώση του παιχνιδιού τον έχουν επηρεάσει



Ο Karim Benzema δεν υπήρξε ποτέ ένα ηφαίστειο χαράς. Οι παλμοί του ήταν πάντοτε περισσότερο στο «υπό» παρά στο «υπέρ» και η ιδιοσυγκρασία του του επιτρέπει να πανηγυρίζει ψυχρά γκολ για τα οποία άλλοι παίκτες θα’χαναν το μυαλό τους και τη φανέλα τους. Η μεγαλύτερη κατηγορία που γίνεται στο παιχνίδι του είναι η απάθεια, αυτή η αίσθηση που δίνει μερικές φορές ότι είναι αποσυνδεδεμένος απ’το παιχνίδι. Αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται πιο ζοφερός παρά αδιάφορος.

Το αποκάλυψε ο Zidane στη συνέντευξη Τύπου. "Με όσα λέγονται, ίσως υποφέρει λίγο, αυτός θα ήθελε επίσης να σκοράρει περισσότερα γκολ". Ο Karim δεν αγνοεί την κριτική ούτε την χαμηλή του απόδοση. Ξέρει πολύ καλά ότι οι πεσμένοι αριθμοί του στο σκοράρισμα τον κάνουν αντικείμενο κοροϊδίας και βελών, αλλά είχε πάντα μια ασπίδα που τον υπερασπιζόταν. Το παιχνίδι του.

Μια ασπίδα που έχει εξαφανιστεί στις τελευταίες εμφανίσεις του. Στο Τορίνο και στο ντέρμπι έδωσε την αίσθηση ότι βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω απ’τη συνήθη του απόδοση, χάνοντας υπερβολικές μπάλες, μακριά απ’τη σύνδεση με τους συμπαίκτες του. Ειδικά στη μονομαχία του Champions League, όπου οι υπόλοιποι λευκοί ποδοσφαιριστές πετούσαν ενώ αυτός περπατούσε. Κι ούτε η μισή ώρα που απόλαυσε εναντίον της Ατλέτικο δεν του επανέφερε το χαμένο χαμόγελο.

Αυτή του Benzema είναι μια άτυπη περίπτωση, εκείνη του παίκτη που δεν αισθάνεται πιο άνετα μπροστά στους οπαδούς του σε σχέση με το ξένο rodeo. Ένα μέρος του κοινού του Bernabéu τον έχει σταυρώσει και τα παίρνει μαζί του σε κάθε ατυχή ενέργεια. Μακριά απ’το να βοηθήσουν τη ψυχολογική του ανάκαμψη, οι αποδοκιμασίες είναι μια υπενθύμιση της πίεσης που υποφέρει καθημερινά, του ότι η μπάλα δεν μπαίνει και τα πόδια δεν είναι τόσο ευκίνητα κι ακριβή όσο θα’πρεπε.

Είναι αλήθεια ότι απ’τον Karim ζητούνται πάντοτε περισσότερα γκολ κι ότι, μέχρι αυτή τη σεζόν, οι αριθμοί του δεν ήταν κακοί, αν και μπορούν να θεωρηθούν ανεπαρκείς για τον κάτοχο του 9 της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, μένει η αίσθηση (εμφανής στο ντέρμπι) ότι αν δεν είναι ο Cristiano Ronaldo, ο Benzema δεν αναλαμβάνει το ρόλο του σκόρερ. Στα τελευταία νοκ άουτ του Champions League, στα οποία ο CR7 είχε ένα συντριπτικά πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γάλλος δεν έχει φανεί στον πίνακα των σκόρερ.

Το τελευταίο γκολ του σ’ένα ευρωπαϊκό νοκ άουτ ήταν περισσότερο από ένα χρόνο πριν, όταν σκόραρε στο Bernabéu εναντίον της Νάπολι στο πρώτο σκέλος του γύρου των 16. Και είναι μια σταθερά στις τελευταίες σεζόν. Απ’την σεζόν του Δέκατου, ο Benzema έχει σκοράρει στα νοκ άουτ πέντε γκολ. Δύο στη Σάλκε στους 16 της σεζόν 13-14, ένα στη Μπάγερν στον ημιτελικό εκείνου του έτους, άλλο ένα στη Σάλκε στους 16 της 14-15 κι αυτό της Νάπολι.

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο απ’το επόμενο παιχνίδι. Ο Benzema έχει ένα χάπι για να ανακτήσει τη χαρά. Ο Zidane εξακολουθεί να βασίζεται σ’αυτόν και θα’ναι και πάλι βασικός εναντίον της Juve. Ένας καλός αγώνας εστεμμένος με γκολ θα ήταν το τέλειο αναλγητικό για έναν Karim που πρέπει να’ναι κλειδί στο τελικό κομμάτι της σεζόν, όπως ήταν πέρυσι. Ή ποιος δεν θυμάται το έργο τέχνης του στο Calderón;




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.