News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η επιστροφή του "παρεξηγημένου" Higuaín

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Του Santiago Siguero

Θα παίξει για πρώτη φορά, μετά την αποχώρησή του, στο Bernabéu


Μια φάση σημαδεύει την ανάμνηση του Gonzalo Higuaín ως παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. 16 του Champions League 2009-10. Μαδρίτη-Λυών. Οι Γάλλοι είχαν κερδίσει στο πρώτο σκέλος 1-0. Η Μαδρίτη είχε πέντε χρόνια που αποκλειόταν στο πρώτο ευρωπαϊκό νοκ άουτ, αλλά φαινόταν σαν ένα ανατρέψιμο αποτέλεσμα για την ομάδα που καθοδηγούσε τότε ο Manuel Pellegrini. Στο έκτο λεπτό, ο Cristiano ισοφάριζε το σκορ. Λίγο αργότερα, μια πάσα στο χώρο βγάζει τον Higuaín μόνο μπροστά απ’το τέρμα που υπερασπίζεται ο Hugo Lloris. Η εκτέλεσή του, με τα πάντα υπέρ του, πάει στο κάθετο δοκάρι. Μετά, ο Miralem Pjanic, ο συμπαίκτης του σήμερα στην Juventus (δεν έπαιξε στο πρώτο σκέλος λόγω τιμωρίας αλλά απόψε θα ξεκινήσει), έβαζε το γκολ που άφηνε τη Μαδρίτη εκτός Ευρώπης. Και πάλι. Η διάβαση της ερήμου.

Εκείνο το γκολ που δεν μπήκε έχει καταγραφεί στην ιστορική μνήμη του madridismo. Κατέληξε να επισκιάσει τις εξίμιση σεζόν του στη Μαδρίτη, στην οποία έφτασε στη χειμερινή αγορά της σεζόν 06-07 μαζί με τους Marcelo και Gago. Έβαλε 121 γκολ (το μέγιστό του σε μια σεζόν ήταν 29, ακριβώς στην σεζόν 09-10) και είχε μερικές αξέχαστες παραστάσεις, αλλά του έλειψε πάντα κάτι για να πείσει το Bernabéu. Για μερικούς λίγη φινέτσα. Για άλλους, η έλλειψη αποτελεσματικότητας στα μεγάλα ραντεβού, όπως σ’εκείνη την άλλη νύχτα, αυτή τη φορά στους ημιτελικούς, μιας αποτυχημένης ανατροπής εναντίον της Borussia Dortmund του Klopp. Χαμένο τετ α τετ στο 2ο λεπτό.

Στα λευκά κέρδισε τρία πρωταθλήματα, δύο ισπανικά Super Cup κι ένα Copa del Rey. Αλλά η Μαδρίτη του Higuaín, τον οποίο ο José Mourinho προτιμούσε μπροστά απ’τον Karim Benzema, δεν στεκόταν στο ύψος της στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό στο Chamartín. Ο σύλλογος πόνταρε στον Μπενζεμά, και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι οι αριθμοί του δεν υποστηρίζουν το κριτήριό του: παρά το ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο 9, ο Karim έχει 189 γκολ στα λευκά, ο έβδομος σκόρερ όλων των εποχών.

Το καλοκαίρι του 2013 έφυγε απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία μερικές εβδομάδες αργότερα επρόκειτο να φτάσει ο Gareth Bale. Το BBC εγκαθίστατο στο λευκό club κι άφηνε τον Pipita χωρίς θέση. Απ’το περιβάλλον του κατηγορήθηκε ο σύλλογος ότι δεν έδωσε αρκετή αγάπη στον Gonzalo. Στη Μαδρίτη διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για καθαρό Δαρβινισμό. Με τον Higuaín ήταν μια Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς αυτόν άλλη. Υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων, καλύτερη. Απλό.

Αλλά το ποδόσφαιρο δεν τελείωσε στη Μαδρίτη για τον Αργεντινό. Ζήτησε στέγη στη Νάπολι, η οποία πλήρωσε ένα καλό ποσό (40 εκατομμύρια ευρώ, στη Μαδρίτη κόστισε 13) για έναν παίκτη γύρω απ’τον οποίο ήθελε να επανεξοπλίσει την επίθεσή της. Ο «Pipita» ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Έβαλε σχεδόν 100 γκολ σε τρία χρόνια για το partenopeo σύνολο, το οποίοι πάλεψε ξανά ώμο με ώμο με τους μεγάλους της Ιταλίας. Ειδικά, με μια Γιουβέντους που είδε στον Γκονζάλο τον «killer» που χρειαζόταν. Η «Vecchia Signora» δεν είχε ενδοιασμούς να πληρώσει 90 εκατομμύρια για τον Higuaín. Μόνο οι Cristiano και Bale είχαν υπάρξει ακριβότεροι σ’εκείνο το σημείο (καλοκαίρι του 2016). Με την Juve συνέχισε τα γκολ κι έφτασαν οι τίτλοι, αν κι όχι στην Ευρώπη, ένας στόχος που η Juve καταδιώκει πεισματικά.

Απόψε, ο Higuaín επιστρέφει σε αυτό που ήταν το σπίτι του για εξίμιση σεζόν. έχει αντιμετωπίσει τη Μαδρίτη δύο φορές, στην οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο Κάρντιφ (τελικός του Champions League 16-17, 4-1 για τους λευκούς) και, επίσης, δεν έλαμψε στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του 2018 (0-3), στο Juventus Stadium. Σήμερα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί ενώπιον οπαδών που τον θυμούνται με ευχαρίστηση, αλλά χωρίς νοσταλγία. Μπορεί να’ναι η μεγάλη στιγμή του Gonzalo Higuaín, του παρεξηγημένου.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.