News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης υποφέρει με αυτόν τον τρόπο

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το λευκό club δεν πρέπει να καυχιέται


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στα ημιτελικά του Champions League. Για όγδοη φορά στη σειρά. Ιστορικό επίτευγμα, αλλά στο λευκό club δεν είναι για να καυχιούνται. Τουλάχιστον για την ώρα. Η πορεία της ομάδας ανησυχεί και δεν καταλαβαίνουν αυτές τις πτώσεις της έντασης που εμφανίζονται και που καταδικάζουν τους παίκτες του Ζιντάν να οδηγούν την κατάσταση στο όριο, να παραδίδουν τίτλους τον Οκτώβριο και να μην κερδίζουν ένα derbi για το οποίο είχαν ιδιαίτερη όρεξη.

Θα’πρεπε να’ναι μια μέρα πλήρους ευτυχίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ημέρα προβληματισμού σ’όλα τα τμήματα της madridista οντότητας. Δεν υπάρχει ευφορία επειδή χθες εναντίον της Γιουβέντους ήταν πολύ κοντά στην υπογραφή μιας απ’τις πιο θλιβερές σελίδες του madridismo, που έσωσαν οι Lucas Vázquez και Κριστιάνο Ρονάλντο προκαλώντας και υλοποιώντας το πέναλτι όταν όλα πήγαιναν στην παράταση, παρά την συντριπτική νίκη της λευκής ομάδας στο Τορίνο πριν από μία εβδομάδα.

Στην ανάλυση που έκανε ο σύλλογος γίνεται λόγος για μια υπερβολική προετοιμασία για τα Super Cups. Η ομάδα ήταν ένα αεροπλάνο που έμεινε χωρίς καμία διαδρομή όταν έφτασε η καθημερινότητα. Δεν υπήρξε αντίδραση στις πρώτες αποτυχίες, βλέποντας την ομάδα κάτω. Επιπλέον, οι ενισχύσεις δεν παρείχαν αυτό που αναμενόταν, έχοντας μόλις λεπτά απ’τον Zidane.

Το πρόσθετο πρόβλημα ήταν ότι μ’αυτή την πτώση εμφανίστηκε μια απάθεια στο πρωτάθλημα που φαινόταν να’χει ξεπεραστεί με την άφιξη του Zidane. Δεν πάλεψαν για τη Liga κι αυτό δεν αρέσει στον madridismo, όπως ούτε και κάποιες απ’τις σκηνές που βιώθηκαν, για παράδειγμα, ενάντια στην Ατλέτικο στο τελευταίο ντέρμπι. Δεν άρεσαν.

Η αναμέτρηση ενάντια στην PSG χρησίμευσε για να δείξει ότι υπήρχε μια ομάδα, που όταν θέλουν και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο αφοσίωσης, μπορούν να ανταγωνιστούν με οποιονδήποτε. Έπαιξαν αυτοί που ήταν καλύτερα και πέρασαν πάνω απ’τη γαλλική ομάδα. Κάτι που επαναλήφθηκε ενάντια στη Juve στο πρώτο σκέλος. Ο επαναληπτικός απέδειξε ότι μόλις χάνουν αυτό το σημείο συγκέντρωσης, ορισμένοι παίκτες γίνονται χυδαίοι χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Οι απουσίες των Ramos και Nacho έχουν αποδείξει αυτό που είναι κοινό μυστικό και που δεν είναι τίποτα άλλο απ’την ανάγκη της Ρεάλ Μαδρίτης να υπογράψει ένα στόπερ που να βοηθάει σε δύσκολες στιγμές, που να’χει ιεραρχία. Η νέα ευκαιρία του Bale μόλις που χρησίμευσε και, επιπλέον, τον απομακρύνει όλο και περισσότερο απ’τον madridismo.

Το τέρμα και η θέση του εννέα δεν επιδέχονται επίσης κάποιας συζήτησης, αλλά σ’αυτές τις στιγμές και τρία παιχνίδια απ’το να γράψουν ιστορία, αυτό που ανησυχεί στην ευγενή περιοχή του Bernabeu είναι ν’ανακτήσουν το ύφος που έμεινε στο δρόμο μετά το ψαλιδάκι του Ρονάλντο στο Τορίνο.

Ανησυχούν οι απουσίες και το να φύγουν από τόσο κατηγορούμενες αντιθέσεις κι αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να διορθωθεί απ’τον Zidane. Το ξέρει και ξέρει ότι πρόκειται για αποστολή με χαρακτήρα επείγοντος. Απ’αυτό εξαρτάται η μοίρα της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη σεζόν, η οποία μπορεί να’ναι ιστορική με το τρίτο διαδοχικό Champions League ή μια απ’τις φτωχότερες.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.