News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo, πιο ψηλός, πιο γρήγορος και πιο καθοριστικός από ποτέ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Έχει βρει ένα σημείο φόρμας που δεν είχε φτάσει ποτέ


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κάθε μέρα και πιο καθοριστικός στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το’χει επιτύχει στα 33 του κι αφού έχει διαβάσει το σώμα του, όπως το’χουν κάνει λίγοι αθλητές. Ο Allegri το προειδοποίησε πριν απ’το παιχνίδι. "Είναι καλύτερα από ποτέ, επειδή ήξερε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, σ’ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Τώρα είναι πιο σημαντικός για την ομάδα του". Μετά τον αγώνα ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός: «Είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια», είπε ο προπονητής.

Ο Buffon μίλησε για δολοφόνο περιοχής κι αφού δέχθηκε τα τρία λευκά γκολ σύγκρινε τον Πορτογάλο με τους Maradona και Pelé, δηλαδή, τον έβαλε ανάμεσα στους πιο μεγάλους. Η αλήθεια είναι ότι ο Ρονάλντο έχει βρει ένα σημείο φόρμας που μέχρι τώρα δεν είχε φθάσει ποτέ. Ο Ζιντάν έχει καταφέρει να του δώσει τον απαραίτητο χώρο και το σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στον CR7, ξεχνώντας το 4-3-3 και δίνοντας θέση σ’ένα τρόπο να παιχνιδιού στον οποίο ο Πορτογάλος έχει περισσότερο χώρο και περισσότερες μπάλες για να εκτελεί με τη μεγάλη του ποιότητα, όπως αποδεικνύει το ότι έχει δέκα συνεχόμενα παιχνίδια στο Champions League που σκοράρει, κάτι που κανείς δεν είχε επιτύχει μέχρι στιγμής.

Σε αυτή τη μετάλλαξη πολύ μερίδιο έχει ο προπονητής του. Με τον Γάλλο στο κουμάντο, κατανόησε εκείνο της ξεκούρασης, του να σταματάει, του να σκοράρει 50 γκολ ανά σεζόν, αλλά ποιότητας κι όχι το να σκοράρει για να σκοράρει. Ο τεχνικός επιμένει να τοποθετεί τον Benzema δίπλα του. Για κάποιο λόγο θα’ναι, αλλά το θεμελιώδες έχει υπάρξει ν’ανοίξει το γήπεδο, ν’ανακτήσει τις πλευρές κι αυτό έχει πολλή σχέση με την παρουσία παικτών όπως οι Asensio και Lucas Vázquez, οι οποίοι χωρίς να’ναι αδιαμφισβήτητοι βασικοί, προσφέρουν προώθηση και μπάλες στην περιοχή.

Το σώμα του έχει αλλάξει επίσης. Πιο ελαφρύ, λιγότερο μυώδες και, συνεπώς, πιο γρήγορο. Έχει καταλάβει ότι δεν του χρειάζονται εκείνες οι κούρσες των 50 μέτρων για ν’αφήνει πίσω τους αντιπάλους του. Του αρκεί να βρίσκεται στη θέση και στην κατάλληλη στιγμή. Οι αριθμοί τα λένε όλα: 39 γκολ, χωρίς να’χει παίξει σε 15 αγώνες αυτή τη σεζόν.

Ο Ρονάλντο έχει καταλάβει επίσης τη σημασία της ομάδας. Την ανάγκη να βασίζεται στους συμπαίκτες, να αναζητάει το καταφύγιο της ομάδας σε δύσκολες στιγμές. Η χειρονομία. Το ότι πανηγύρισε το γκολ με ψαλιδάκι με όλους τους συμπαίκτες του, καθιστά σαφές ότι τώρα ο Ρονάλντο ξέρει ότι χωρίς αυτούς με τους οποίους ζει καθημερινά, δύσκολα μπορεί να κάνει κάτι.

Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρει μια κοινωνική ειρήνη με τους ηγέτες απ’τους οποίους αναμένει νέα για το μέλλον του που θα φτάσουν στο τέλος της σεζόν. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενθουσιασμένοι με την παρουσία του, αλλά τώρα μένει να’ναι ο Πορτογάλος αυτός που θα το επιβεβαιώσει.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.