News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί στον Setién δεν άρεσε που είδε τον Benzema να τρώει σπόρια στον πάγκο...

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Του Enrique Marín

Ο προπονητής της Betis ομολόγησε αυτό που γνωρίζουν οι άλλοι προπονητές, αλλά σιωπούν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι χειρότερη ομάδα στην αμυντική φάση με το «BBC» και βελτιώνεται πολύ με τους Marco Asensio και Lucas Vázquez



Αν και για ακόμη μια φορά έμεινε έξω απ’την αρχική εντεκάδα του Zidane, ο Dani Ceballos πάτησε και πάλι στο Benito Villamarín για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι που έφυγε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο utrerano έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες, προερχόμενες στην πλειοψηφία τους απ’τον πιο ριζοσπαστικό τομέα του bético γηπέδου, καθώς επίσης και με συνθήματα του «σποράκια» και «παγκορουφήχτρα». «Αυτό πρέπει να μπει στα πλαίσια του χαβαλέ», δήλωσε ο Ángel Haro, πρόεδρος της Μπέτις, για να προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα, αν και του Ceballos δεν του άρεσε καθόλου που τον αποδοκίμασαν, καθώς, όπως ομολόγησε ο ίδιος στο τέλος ενός ακόμα ματς που δεν έπαιξε, "περίμενα μια καλύτερη υποδοχή".

Ούτε και στον Zidane θα άρεσε που ο Quique Setién ομολόγησε λίγες ώρες μετά το 3-5 ότι αυτουνού αυτός που δεν του άρεσε να βλέπει να «ρουφάει πάγκο» ήταν ο Benzema. Δηλαδή, ο cántabro δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να παραδεχθεί ότι θα προτιμούσε μια Ρεάλ Μαδρίτης με το περίφημο «BBC» στο γήπεδο κι όχι να «τρώει σπόρια» όπως ο Ceballos, το οποίο για όποιον δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο -κι όποιος θέλει ας νιώσει υπαινιγμένος- θα φανεί παράδοξο.

«Ναι, θα’χα προτιμήσει να’χε παίξει ο Μπενζεμά, με τον Bale στη μία πλευρά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην άλλη», δήλωσε ο Setién για να εξηγήσει ότι «αυτό θα μας είχε επιτρέψει να’χαμε περισσότερο τη μπάλα, καθώς η αμυντική δουλειά αυτών των τριών παικτών είναι πολλή αποτελεσματική προς τα εμπρός αλλά προς τα πίσω τους κοστίζει περισσότερο. Γι'αυτό η είσοδος στην εντεκάδα των Lucas, Asensio, Kovacic ή Casemiro είναι πολύ πιο αποτελεσματική». Δεν ξέρουμε αν ήταν συνειδητά ή όχι, αλλά είναι σαφές ότι ο Ζιντάν πέτυχε με την εντεκάδα που έβαλε στο Villamarin και δεν θα’ταν επίσης έκπληξη να’ταν αυτή που θα χρησιμοποιούσε στο Parc des Princes στο Παρίσι για να δώσει αξία στο 3-1 του Μπερναμπέου εναντίον της PSG στον επαναληπτικό των 16 του Champions League.

Κάθε προπονητής που υπερηφανεύεται ότι γνωρίζει την τακτική και δεν έχει ενδοιασμούς να ασκήσει κριτική σ’έναν προπονητή όπως ο Ζιντάν όσους τίτλους και να’χει κερδίσει από τότε που καθοδηγεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, λέει ότι η λευκή ομάδα τακτικά είναι μια καταστροφή, ειδικά στην αμυντική φάση. Μιας και δεν διατηρεί ποτέ σε τάξη την πίσω γραμμή, το απλό γεγονός ότι παίζει με τέσσερις μέσους την βοηθά να αμύνεται περισσότερο, που επίσης δεν το κάνει πάντα καλύτερα. Επιπλέον, το να’χει τόσο δυναμικούς και διαχυτικούς παίκτες, όπως ο Marco Asensio -ένας πραγματικά σπαταλημένος στον πάγκο- κι ο Lucas Vázquez, συχνά προκαλεί να επιτίθεται πολλές φορές η Μαδρίτη στην ομάδα που της επιτίθεται, κάτι που προφανώς είχε το τίμημά του για τη Μπέτις, εξ ου και τα παράπονα του προπονητή της.



Γκολ απ’τον Benzema... χωρίς τον Cristiano

"Η ομάδα που έβαλε η Μαδρίτη μας δυσκόλεψε αρκετά", παραδέχτηκε ο Σετιέν. «Με τον Asensio, με τον Lucas, ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ, με τους Kovacic και Casemiro στο κέντρο, οι οποίοι δούλεψαν και μας πίεσαν... Και στη συνέχεια, με τους Ρονάλντο και Μπέιλ επίσης στον άξονα, να βοηθούν περισσότερο από άλλες φορές». Αυτή η ομολογία του bético προπονητή χρησιμεύει για να εκθέσει τις τακτικές ελλείψεις της Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά όταν παίζει με το «BBC», εξ ου ακριβώς η εξωφρενική αστάθειά της αυτή τη σεζόν, αν και είναι επίσης αλήθεια ότι οι τραυματισμοί έχουν εμποδίσει τον Μπέιλ να παίξει περισσότερο από ό,τι θα’θελε ο Ουαλός.

Φυσικά, είναι ήδη σύμπτωση (ή ίσως αποδεικνύεται ότι όχι) ότι ο Benzema μπήκε στον Cristiano στο 88ο λεπτό κι ο Γάλλος πρόλαβε να βάλει το πέμπτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Φαντάζεστε τον Karim να παίζει τακτικά μαζί με τον Marco Asensio, τον Lucas Vázquez, τον Isco ή, γιατί όχι, τον ίδιο τον Bale; Το’χω γράψει κι άλλες φορές και το διατηρώ: το 9 της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ο Μπενζεμά αλλά ο Cristiano, εξ ου και το πόσο άδικο μου φαίνεται να στοχοποιούν πάντα τον Γάλλο, όταν, όπως είπε σωστά ο Setién, τα πλεονεκτήματα που δίνει στους αντιπάλους του ο Ζιντάν είναι απ’το ότι παίζει μπροστά με τρεις παίκτες οι οποίοι δεν πιέζουν την έξοδο του αντιπάλου. Μια απόφαση που σ’όλους είναι γνωστό από πού επιβάλλεται στον Ζιζού. Κι όχι ακριβώς απ’το Άγιο Πνεύμα.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.