News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το BBC επιστρέφει στην εντεκάδα μετά από 280 ημέρες

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Του David G. Medina

Η καλή επίθεση επιστρέφει μετά από περισσότερο από εννέα μήνες χωρίς να’χει συνυπάρξει στο αρχικό σχήμα


Εν μέσω πλήρους τυφώνα απ’τον αποκλεισμό στο κύπελλο απ’τη Leganés η Ρεάλ Μαδρίτης προσκολλάται και πάλι στις συντομογραφίες της. Σ’αυτές που την έχουν οδηγήσει να κερδίσει τρία απ’τα τέσσερα τελευταία Champions League. Σ’αυτές που ο Zidane θεώρησε "αδιαπραγμάτευτες" την ημέρα που παρουσιάστηκε πριν από περισσότερο από 24 μήνες. Σ’αυτές που, λόγω διαφόρων τραυματισμών, δεν έχουν μπορέσει να βρεθούν στην ίδια αρχική σύνθεση τις τελευταίες 40 εβδομάδες. 280 ημέρες αργότερα, με λίγα λόγια, επιστρέφει το BBC.

Το κάνει στην καλύτερη δυνατή στιγμή, επειδή αυτή η Μαδρίτη χρειάζεται αναρίθμητες βελτιώσεις για να βγει απ’την βύθιση στην οποία είναι χωμένη, αλλά πάνω απ'όλα χρειάζεται γκολ. Αυτά που έλειψαν ενάντια στη Leganés για να σφραγίσουν την πρόκριση σε ημιτελικά που έμοιαζαν σίγουρα απ’την κλήρωση, αλλά που δεν ήρθαν λόγω έλλειψης πυγμής. Αυτά που εγγυάται η τρίαινα Cristiano, Bale και Benzema. 33 γκολ τη φετινή σεζόν φέρουν την υπογραφή τους, παρά το ότι κανένας δεν είναι στην καλύτερη έκδοσή του.

Τα οποία θα’πρεπει να’ναι πολύ περισσότερα αν θέλουν να συνεχίσουν να ονειρεύονται να ανατρέψουν την PSG στο Champions League... Και το να μην καταρρεύσουν περαιτέρω στη LaLiga. Κάνοντάς το θα σήμαινε να θέσουν σε κίνδυνο την τέταρτη θέση και μαζί της, τη βόλτα στην Γηραιά Ήπειρο την επόμενη σεζόν. Μια καταστροφή που θα μετέτρεπε τον σημερινό τυφώνα σε μια ασήμαντη χιονοθύελλα.

Ενάντια στη Βαλένθια, για να αποφευχθεί η ολοκλήρωση της τραγωδίας, θα επιστρέψουν τα τρία αστέρια και μαζί τους το 4-3-3 που έδωσε τόση δόξα στην ομάδα του Zidane. Ο τραυματισμός του Isco ευνοεί την επιστροφή ενός BBC που, λόγω της φετινής κακής σεζόν, φαίνεται ότι θα ζήσει τους τελευταίους μήνες του με το ίδιο έμβλημα.

Στα τελευταία παιχνίδια αυτός που έρχεται καλύτερα είναι ο Bale, πρώτος σκόρερ του 2018 με πέντε γκολ και κοντά στην καλύτερη του έκδοση. Κάτι που ακόμη δεν έχει φτάσει, ούτε καν κοντά, ένας Μπενζεμά ο οποίος, παρά το ότι σκόραρε ενάντια στη Lega, παραμένει το επίκεντρο της κριτικής οπαδών στους οποίους φαίνεται πια να μην αρκεί η ποιότητα και οι αναλαμπές του. Τον τιμωρεί η έλλειψη έντασης και γκολ. Απ’την επιστροφή στην πυγμή, παρά το ότι απέχει απ’τους συνηθισμένους αριθμούς του, πρέπει να επιφορτιστεί ένας Cristiano ο οποίος έκανε μια ντομπλέτα ενάντια στη Deportivo και πήρε ως ανάμνηση μια μελανιά και πολλές κοροϊδίες, στο φρύδι.

Ένας βαθμός απ’τους τελευταίους εννέα

Για το BBC, επιπλέον, το Mestalla δεν είναι απλό γήπεδο. Μάλιστα, πρόκειται για το μόνο στάδιο της Primera στο οποίο δεν έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων σεζόν. Είναι αλήθεια ότι το έκαναν στην 13-14 μ’ένα 2-3, ένα γκολ είχε την υπογραφή του Cristiano, αλλά επίσης κι ότι τις τρεις τελευταίες σεζόν έχουν βγει με δύο ήττες με 2-1 και μια ισοπαλία με 2-2 που κόστισε τη θέση στον Rafa Benitez, προκάτοχος του Zidane στον πάγκο.

Εν ολίγοις, η Μαδρίτη έχει κερδίσει σ’όλα τα στάδια (Camp Nou, Καλντερόν, San Mames, Sánchez Pizjuán, El Madrigal...), αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς από ένα Mestalla που σήμερα θα δει την επανένωση του BBC στην εντεκάδα 280 ημέρες αργότερα.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.