News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι αριθμοί δίνουν δίκιο στον Zidane: η χειρότερη ευστοχία της τελευταίας δεκαετίας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Του Rafa Molina

Οι λευκοί δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά δεν βρίσκουν το αντίπαλο τέρμα
remates=τελικές  a puerta: στο τέρμα

Με 125 τελικές, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα που σουτάρει περισσότερο στο τέρμα. «Αλλά η μπάλα δεν θέλει να μπει», λένε οι παίκτες, οι οποίοι όπως κι ο Ζιντάν προσκολλώνται στην έλλειψη πυγμής ως δικαιολογία στο κακό σερί τους στο πρωτάθλημα. Και παρόλο που το Bernabéu αξιώνει απ'την ομάδα του περισσότερο ποδόσφαιρο και νοοτροπία, η πραγματικότητα είναι ότι τα δεδομένα υποστηρίζουν τη θεωρία των παικτών και του Zinedine Zidane. "Αυτό που μας λείπει είναι το γκολ, αποτυγχάνει η ευστοχία, είμαστε έτσι όλο το χρόνο και είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε", διαβεβαίωνε ο Casemiro.

Και πράγματι, σ'ένα ρόστερ που έχει στις τάξεις του τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Bale, Μπενζεμά, Isco, Modric, Asensio και Lucas Vázquez, το ότι οι λευκοί έχουν τα χειρότερα νούμερα στο γκολ κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν έχει ιδιαίτερη επεξήγηση. Επειδή η Μαδρίτη, δημιουργεί ευκαιρίες, τις δημιουργεί. Μάλιστα, η φετινή σεζόν είναι η τρίτη απ'τις τελευταίες δέκα στην οποία η λευκή ομάδα δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Η Μαδρίτη έχει μέσο όρο 19 τελικές στο στόχο αυτή τη σεζόν, το οποίο μιλά για την ικανότητα που έχει ακόμα η ομάδα του Zidane να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή.

Το πρόβλημα, ωστόσο, έρχεται στον στόχο. Επειδή απ'τις 19 ευκαιρίες ανά παιχνίδι που έχει μέσο όρο η Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο 6 καταλήγουν σε τελικές εντός εστίας. Τα χειρότερα στοιχεία των τελευταίων δέκα ετών. Ενώ το περασμένο έτος, για παράδειγμα, το 39% των σουτ έβρισκαν τέρμα, φέτος βρίσκουν μόνο το 35%. Απ'τις 348 προσπάθειες, μόνο 125 έχουν πάει στο τέρμα. Υπάρχουν ευκαιρίες, δεν υπάρχει ευστοχία.
   
Όλο αυτό το κοκτέιλ δίνει ως αποτέλεσμα να μετράει η Real Madrid μόνο 32 γκολ σ'αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος, με μέσο όρο 1,77 γκολ ανά παιχνίδι. Πολύ μακριά απ'τα 2,7 που είχε την περασμένη σεζόν ή τα 3,1 που είχε η Μαδρίτη του Mourinho στην σεζόν 2011-2012, την καλύτερη σε επίπεδο σκοραρίσματος στην ιστορία του συλλόγου.

16 γκολ λιγότερα

Η δικαιολογία της έλλειψης γκολ έχει επικριθεί πολύ από έναν τομέα του Τύπου και των οπαδών αυτή τη σεζόν, αλλά στ'αποδυτήρια και πάνω απ 'όλα, ο Zidane, είναι πεπεισμένοι ότι είναι η έλλειψη πυγμής αυτό που τους καταδικάζει. Ο μακροχρόνιος τραυματισμός του Bale, η αστάθεια του Μπενζεμά και η ξαφνική κατάρρευση του Cristiano προκαλούν οι λευκοί να μετράνε σ'αυτό το στάδιο της σεζόν 16 γκολ λιγότερα από ό, τι πέρυσι. Ένας αριθμός γκολ που σίγουρα θα επέτρεπαν στη Ρεάλ Μαδρίτης να παλεύει για τον τίτλο.

Αλλά σ'αυτό το 2017-2018, προς το παρόν, όλα πάνε διαγώνια μπροστά απ'το γκολ. Εκτός απ'τη μέρα της Σεβίλλης, που η Μαδρίτη σκόραρε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα γκολ δεν έρχονται φυσιολογικά. Κανένα ίχνος της συνηθισμένης πυγμής και κανένα ίχνος του λεπτού NoventayRamos, τελειώνοντας με το επικό που έδωσε τόσο καλά αποτελέσματα στην λευκή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Φέτος, στο τέλος του πρώτου γύρου -η Μαδρίτη έχει ένα παιχνίδι λιγότερο- οι λευκοί έχουν σκοράρει μόλις 9 γκολ στα δεύτερα ημίχρονα και κανένα στα τελευταία πέντε λεπτά των αγώνων.

Μια άνευ προηγουμένου ξηρασία στην τελευταία δεκαετία που εξηγεί, εν μέρει, την κατάρρευση της Μαδρίτης στο πρωτάθλημα. "Επειδή ευκαιρίες έχουμε, αλλά η μπάλα δεν μπαίνει", επαναλαμβάνει ο Zidane, τον οποίο δικαιώνουν οι αριθμοί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.