News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino σκιαγραφεί την πώληση του Cristiano και το αδύνατο όνειρο του Neymar

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Του Javier Gómez Matallanas

Πριν από ένα χρόνο βγήκε άσχημα στον «ιδιοκτήτη» της Ρεάλ Μαδρίτης επειδή όταν κατανόησε ότι τελείωνε, ήρθε ο Πορτογάλος αστέρας και σκόραρε 10 γκολ για να κερδίσει το Champions League



Ο Florentino Pérez σκιαγραφεί και πάλι την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το προσπάθησε ήδη την περασμένη σεζόν. Αλλά δεν είχε επιτυχία. Και φέτος θα το προσπαθήσει ξανά. Και θα εκμεταλλευτεί την κρίση σκοραρίσματος έτσι ώστε οι εκδότες του για τις φήμες να κατασκευάσουν τα επιχειρήματά τους. Πριν από ένα χρόνο βγήκε άσχημα στον «ιδιοκτήτη» της Ρεάλ Μαδρίτης επειδή όταν κατανόησε ότι τελείωνε, ήρθε ο Πορτογάλος αστέρας και σκόραρε 10 γκολ σε πέντε παιχνίδια, οδηγώντας στην κατάκτηση του δωδέκατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Μετά από εκείνη την έκθεση, του υποσχέθηκε μια βελτίωση της σύμβασης και στη συνέχεια δεν την έχει εκπληρώσει.

Τα άσχημα νούμερα σκοραρίσματος του Cristiano στο πρωτάθλημα (έσπασε την κακοτυχία του με μια ντομπλέτα ενάντια στη Deportivo!) παίζουν υπέρ της στρατηγικής του Florentino Pérez. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης στοχοποιεί κάποιον και καταλήγει να τον διώξει. Μπορεί να περάσουν 10 χρόνια, αλλά βγαίνει με το δικό του. Το έκανε με τον Ραούλ. Και με τον Casillas. Και τώρα είναι σειρά του Cristiano. Δημόσια δεν λέει τίποτα, αντιθέτως, τον επαινεί, αλλά ιδιωτικά και στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας σύμβασης οι διαφορές ήταν αξιοσημείωτες. Το γεγονός ότι ο Μέσι έχει τις διπλάσιες αμοιβές απ’αυτόν κι ότι δεν είναι ο δεύτερος που αμείβεται τα περισσότερα έχει προκαλέσει να’χει μεταφερθεί απ’το περιβάλλον του Cristiano η ενόχλησή του, αν κι ο παίκτης δεν έχει μιλήσει γι’αυτή την οργή ούτε έχει αξιώσει τίποτα.



Ο εμίρης του Κατάρ

Αυτή η ενόχλησή αυξήθηκε όταν, τη μέρα στην οποία το «France Football» του έδωσε στο Παρίσι την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του, ο Florentino Pérez έγινε ο ενδιαφερόμενος για τον Neymar λέγοντας ότι αν έπαιζε στη Μαδρίτη, ο Βραζιλιάνος θα το’χε πιο εύκολο να κερδίσει μια Χρυσή Μπάλα. Εκείνη την ημέρα (τον περασμένο Δεκέμβριο) ο λευκός πρόεδρος έδωσε το σήμα εκκίνησης για την υπογραφή του Neymar. Ένα άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, επειδή ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος είναι ο Tamim bin Hamad al Thani, ο εμίρης του Κατάρ, δεν σκέφτεται ν’αφήσει το αστέρι να φύγει, μέχρις ότου να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του. Αυτή είναι η ιδέα τώρα και δεν φαίνεται ότι θ’αλλάξει, αν και οι οπαδοί της PSG αποδοκιμάζουν τον «εκρηκτικό», όπως την περασμένη εβδομάδα λόγω του ότι δεν άφησε τον Cavani να εκτελέσει ένα πέναλτι, με το οποίο μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των γκολ της παριζιάνικης ομάδας.

Ο Florentino θα τροφοδοτήσει τη δυνατότητα υπογραφής του Neymar. Αλλά το να πάρεις έναν παίκτη απ’τον εμίρη του Κατάρ είναι πρακτικά αδύνατο. Του Cristiano δεν θα του αυξήσει τον τωρινό μισθό του για να τα βγάλει πέρα μόνος του και θα προσπαθήσει να μειώσει τη σημασία του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Μαδρίτης και τον μέσο όρο των 50 γκολ ανά σεζόν που έχει σκοράρει από τότε που ήρθε το 2009, υπογραμμένος στην προεδρεία του Ramón Calderón και του Vicente Boluda. Εν τω μεταξύ, θα τροφοδοτήσει το αδύνατο όνειρο του Neymar όταν πλησιάζει η αναμέτρηση Μαδρίτη-PSG για το Τσάμπιονς Λιγκ, με σκοπό επίσης να αποσταθεροποιήσει την ομάδα του Unai Emery. Με την ευκαιρία, ο πρώην της Barcelona παίζει μ’ένα σπασμένο πλευρό και χθες ήταν εκτός ενάντια στην Olympique de Lyon.



Ίσως είναι ο Cavani...

Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι το προσεχές καλοκαίρι, πετύχει ή όχι τον στόχο του να αποχωρήσει ο Cristiano, ο Florentino θα κάνει κάποια galáctico υπογραφή. Πλέον θα’ταν πάρα πολλά καλοκαίρια χωρίς εστίαση στις μεταγραφές για τον πρόεδρο ο οποίος τίναξε την αγορά με τον Φίγκο και τον Ζιντάν στην αρχή αυτού του αιώνα και στη συνέχεια υπέγραψε τον Bale, έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο οι τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να κερδίσει μια Χρυσή Μπάλα όπως περίμενε ο Florentino όταν τον υπέγραψε.

Αν και είναι νωρίς για να το πούμε κατηγορηματικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο Florentino διέπραξε ένα λάθος μην υπογράφοντας τον Mbappé το περασμένο καλοκαίρι. Διέρρευσε ότι ο Παριζιάνος επιθετικός δεν είχε αποκτηθεί επειδή ζητούσε ένα μισθό που θα’χε χαλάσει την ισορροπία του madridista ρόστερ και η πραγματικότητα είναι ότι ο νεαρός επιθετικός έριξε χυλόπιτα στον Florentino γιατί δεν έδιωχνε τον Bale ή τον Μπενζεμά (αυτός ήθελε να παίξει με τον Cristiano). Δεν ήταν ένα θέμα χρημάτων, το όχι του στην Ρεάλ Μαδρίτης βασίστηκε στο αθλητικό πλάνο, διότι αν δεν έφευγε κανένα μέλος του BBC, ο Mbappé έρχονταν αναπληρωματικός. Αυτό δεν θα συνέβαινε στον Neymar εάν ο Florentino πετύχει το αδύνατο όνειρό του. Ίσως αντί για τον Neymar, να προσπαθήσει να υπογράψει τον Cavani. Όποιος ξέρει...


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.