News Update :

powered by Agones.gr - livescore

300 εκατομμύρια για να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η Μαδρίτη δεν θα’χε προβλήματα ρευστότητας για ν’ανανεωθεί



Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τις τσέπες γεμάτες για ν’αντιμετωπίσει μια πλήρη επανάσταση στην επόμενη μεταγραφική αγορά. Ο λευκός σύλλογος διαθέτει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά για να ενισχυθεί προκειμένου να επαναλάβει τις επιτυχίες του 2017. Αν και δεν του φαίνεται σ’αυτό το σημείο του 2018, το καλύτερο ημερολογιακό έτος στην ιστορία της club.

Το κλειδί αυτής της οικονομικής ευημερίας στο λευκό κλαμπ έγκειται στην συγκράτησή του στα τελευταία μεταγραφικά παράθυρα. Η τελευταία μεγάλη μεταγραφή ήταν αυτή του James Rodríguez, το 2014, για 80 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε, δεν έχει συμβεί καμία μεγάλη μεταγραφή στο λευκό club απ’την άποψη των χρημάτων, όπως ήταν στο παρελθόν αυτές των Cristiano (96 εκατομμύρια ευρώ) και Gareth Bale (91), το 2009 και το 2013.

Αρκετά σημεία επηρεάζουν τη σήμερον ημέρα τους υγιείς λογαριασμούς της οντότητας της Concha Espina. Πρώτον, πρέπει να θυμόμαστε ότι το περασμένο έτος το οικονομικό ισοζύγιο έκλεισε με 178 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μέσω της έκθεσης του συλλόγου. Για άλλη μια φορά, η συγκράτηση των δαπανών έχει υπάρξει κλειδί υπό αυτή την έννοια.

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι, εκτός απ’τις αθλητικές του επιτυχίες (τρία απ’τα τέσσερα τελευταία Champions League και πέντε τίτλοι στο έτος 2017), ο σύλλογος συνεχίζει να προχωρά σταθερά στις διάφορες πτυχές που σχετίζονται με το μάρκετινγκ. Υπό αυτή την έννοια, η πιο σημαντική συμφωνία απ’αυτές που υπογράφηκαν πρόσφατα θα σημάνει 200 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα χρόνια για το λευκό club, σε αντάλλαγμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης των ψηφιακών δικαιωμάτων του σε μια αμερικανική εταιρεία. Μια πρωτοποριακή συμφωνία, που θα επιτρέψει στο λευκό club να τοποθετηθεί σε μια προνομιακή θέση σε μια αγορά κλειδί για τη διεθνή του επέκταση.

Και επίσης, οι πωλήσεις

Εκτός από όλα αυτά, πρέπει να λάβουμε υπόψη τα έσοδα που μπορούν να προκύψουν από μια προβλεπόμενη επιχείρηση εξόδου στην οποία θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν πολλοί σημαντικοί παίκτες του ρόστερ. Πωλήσεις που, εκτιμούν στο λευκό κλαμπ, θα μπορούσαν να’ναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, οι προηγούμενες πωλήσεις έχουν υπάρξει σημαντικές κατά τη στιγμή της καθιέρωσης της τωρινής καλής οικονομικής υγείας της οντότητας, με μεταγραφές όπως αυτή του Morata στην Chelsea, του Di Maria στην United, του Özil στην Arsenal ή του Higuaín στη Νάπολι.

Σ’αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης, και σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει σε άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι μισθοί δεν σημαίνουν ένα πρόβλημα για την οικονομική ισορροπία της οντότητας. Κι αυτό παρά το σχετικά πρόσφατο κύμα ανανεώσεων που επηρέασε τους βαρέων βαρών του ρόστερ. Μάλιστα, στο επίπεδο της UEFA και του Financial Fair Play, η Μαδρίτη απολαμβάνει μια εξαιρετική οικονομική υγεία. Η ίδια που θα της επιτρέψει, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν γι’αυτή τη σεζόν (δηλαδή, αν δεν κερδίσει το Champions League, του οποίου το μέλλον περνάει απ’τη μονομαχία ενάντια στην PSG), ν’αντιμετωπίσει μια βαθιά αναδιάρθρωση του ρόστερ. 300 εκατομμύρια περιμένουν στο ταμείο της Μαδρίτης.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.