News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Maradona και οι αλήθειες που πονάνε τον Florentino (και τους «haters» του Benzema)

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Του Enrique Marin

Το «10» παραδίδεται στον Cristiano, λέει ότι συμβούλευσε τον πρόεδρο της Μαδρίτης να υπογράψει τον Mbappé κι ότι θα’πρεπε να «χαρίσει» τον Bale. Επιπλέον, όπως κι ο Xabi Alonso, υπερασπίζεται σφοδρά τον Γάλλο


Το να μιλάς για τον Μαραντόνα είναι το να μιλάς για το ποδόσφαιρο, αν και είναι αλήθεια ότι αυτός, περισσότερο από οποιονδήποτε, έκανε ότι ήταν δυνατόν έτσι ώστε το όνομά του να σχετιστεί επίσης με σκιερές υποθέσεις. Ο τέταρτος μεγάλος μετά τους Di Stefano, Πελέ και Κρόιφ είναι ένας χαρακτήρας που ο Εντουάρντο Γκαλεάνο καθόρισε έξοχα ως εξής: «Έπαιξε, κέρδισε, κατούρησε, έχασε». Και προσθέτει ο Ουρουγουανός συγγραφέας στο «Ποδόσφαιρο στον ήλιο και στη σκιά»: «Ο Diego Armando Maradona δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ διεγερτικά την παραμονή των αγώνων για να πολλαπλασιάσει το σώμα. Είναι αλήθεια ότι είχε βρεθεί χωμένος στην κοκαΐνη, αλλά ντοπάρονταν στις θλιβερές γιορτές, για να ξεχάσει ή να ξεχαστεί, όταν ήταν πια στριμωγμένος απ’την δόξα και δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τη φήμη που δεν θα τον άφηνε να ζήσει. Κανείς δεν έπαιζε καλύτερα, παρά την κοκαΐνη, κι όχι λόγω αυτής» Για δέκα, όπως το νούμερο που τίμησε τόσο ο El Pelusa, φυσικά, μέσα στο γήπεδο.

«Τον Μαραντόνα τον κατηγορούν ότι μιλάει πάρα πολύ», έγραψε ο προαναφερθείς Γκαλεάνο, για να προσθέσει ότι «δεν έχουν άδικο, αλλά δεν είναι αυτό που δεν μπορούν να του συγχωρήσουν: στην πραγματικότητα, δεν τους αρέσει αυτό που λέει μερικές φορές». Λοιπόν, είναι πιθανό ότι ούτε στον Florentino Perez έχουν αρέσει μερικά απ’τα πράγματα που είπε ο Ντιέγκο στην συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα «AS», μέσα στο γήπεδο στο οποίο ο Αργεντινός καθοδηγούσε την προπόνηση της Fujairah FC, ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Πες του να μην γαμιέται!», ξεφούρνησε ένας Μαραντόνα σε καθαρή κατάσταση, όταν τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο που αυτοανακηρύσσονταν ως ο καλύτερος όλων των εποχών μετά την παραλαβή της πέμπτης Χρυσής Μπάλας του. «Στην εποχή μου οι Νοτιαμερικανοί δεν μπορούσαν να κερδίσουν αυτό το βραβείο. Εγώ θα’χα περισσότερες Χρυσές Μπάλες απ’ότι ο Κριστιάνο κι ο Μέσι» διαβεβαίωσε ο Ντιέγκο, ο οποίος, φυσικά, την ίδια στιγμή δεν είχε κανένα ενδοιασμό να πει για τον madridista ότι «είναι ένας θαυμάσιος παίκτης». «Έχει μια μεγάλη ικανότητα να τελειώνει κι ένα άλλο απ’τα πράγματα που του αναγνωρίζω είναι ότι όταν η ομάδα τον χρειάζεται, είναι εκεί. Προσοχή, μετά τον “Flaco” Κρόιφ, δεν υπήρξαν πολλοί παίκτες μ’αυτή την ποιότητα».

«Αν είναι δυνατόν, θα μου άρεσε ν’αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν εξαρτάται από μένα», δηλητηριώδες βέλος το οποίο έριξε ο Cristiano μετά το τέλος του Mundial Συλλόγων στο οποίο ένα δικό του γκολ έφερε τον όγδοο τίτλο της ομάδας που καθοδηγεί ο Ζιντάν στα μόλις δύο χρόνια που έχει ο Γάλλος στον πάγκο του Μπερναμπέου. «Από μένα εξαρτάται μόνο το τι κάνω στο γήπεδο. Δεν είμαι αυτός που κάνει κουμάντο στο σύλλογο. Κάνω τη δουλειά μου καλά και τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από μένα. Αν είναι δυνατόν θα μου άρεσε, αλλά θα δούμε», πρόσθεσε ο Πορτογάλος στο Abu Dabi, σ’ένα σαφές μήνυμα στον Florentino, του οποίου η αγκαλιά με τον CR7 ήταν πολύ λιγότερο διαχυτική απ’αυτήν που, για παράδειγμα, έδωσε στον πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino. Σημαντικό, ναι.


Ο Ντιέγκο και η μη υπογραφή του Mbappé

Λένε ότι αυτός που είχε, το διατηρεί, κι αν και τον Μαραντόνα δεν τον συνοδεύει πλέον η φυσική του κατάσταση, το «10» συνεχίζει να παρουσιάζει μια μεγάλη διόραση όταν μιλάει για το ποδόσφαιρο. «Ο Mbappé, που για μένα είναι η αποκάλυψη του ποδοσφαίρου, μπορεί να ξεπεράσει πολλούς», διαβεβαίωσε όταν του έφεραν το όνομα του νεαρού Γάλλου επιθετικού και του σχολίασαν ότι το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορούσε να τον υπογράψει, αν και τελικά κατέληξε στην París Saint-Germain. «Και γιατί δεν το έκανε; Εγώ είπα στον Florentino: Υπέγραψε τον Mbappé! Του το είπα όταν συναντηθήκαμε στη FIFA. Αλλά αυτός μου είπε “ξέρεις ότι έχω τον Ρονάλντο κι αυτόν”. Τον Bale; Να τον πουλήσουν τον Bale, να τον χαρίσουν! Να τον πουλήσει πια ξέρω ότι όχι, και λιγότερο ο Florentino... σίγουρα θα κάνει μια ανταλλαγή και θα μείνει με τη μισή Ιταλία κι ο Μπέιλ θα παίξει στη Μίλαν ή στην Ίντερ. Αλλά μου φαίνεται ότι τον Mbappé πρέπει να τον αγοράσει».

«Είπα στον Florentino: Υπέγραψε τον Mbappé! Αλλά αυτός μου είπε “ξέρεις ότι έχω τον Ρονάλντο κι αυτόν”... Να τον πουλήσουν τον Bale, να τον χαρίσουν!», λέει ο Μαραντόνα

Φαίνεται σαφές ότι ο Μαραντόνα είπε τις αλήθειες που πονάνε περισσότερο τον Florentino, ξεκινώντας απ’το να εξυψώσει τον Κριστιάνο, στον οποίο κάθε μέρα που περνά δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης θα του άρεσε να ζητούσε την έξοδό του -εξ ου και οι συνεχείς διαρροές στα πιο συναφή μέσα ότι ο Πορτογάλος θέλει να φύγει-, όσο κ αν απ’το Abu Dabi ο κύριος Perez σπεύδει να πει «ότι κι εγώ επίσης θέλω ο Κριστιάνο να τελειώσει την καριέρα του εδώ. Είναι ένας θεαματικός παίκτης κι έχει συμβόλαιο για φέτος και τρία ακόμα χρόνια· σίγουρα θα συνεχίσει για πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορεί να προβλεφθεί τι θα συμβεί σε έξι, επτά ή οκτώ χρόνια». Όπως έγραψα πριν από λίγες ημέρες, η λύση σ’αυτό το ζήτημα είναι πολύ απλή: λιγότεροι έπαινοι και μια ανανέωση στην οποία ο CR7 θα παίρνει όσα κι ο Messi στη Barca, αν κι ο Florentino δεν το βλέπει έτσι.

Ούτε και θα άρεσε στον πρόεδρο της Μαδρίτης το ότι ο Μαραντόνα του τρίβει το ότι δεν υπέγραψε τον Mbappé το περασμένο καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος δεν θέλησε να πάει στη Μαδρίτη διότι με το περίφημο «BBC» δεν έβλεπε το πού θα’παιζε, αλλά ο Αργεντινός αστέρας πρόσφερε τη λύση: να πουλήσουν, αν όχι να χαρίσουν, τον Μπέιλ, αν κι ο κύριος Pérez αντιστέκεται να δεχτεί ο Ουαλός δεν είναι αυτό που επιμένει αυτός να πουλάει. «Ο Bale είναι πραγματικά καλά. Επανέρχεται κι όταν μπαίνει παίζει πολύ καλά. Είναι μια ελπίδα για όλους τους Madridistas και ελπίζουμε να μπορέσει να μας δώσει μεγάλες ποδοσφαιρικές νύχτες. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα νούμερο 1».


Ανεπιφύλακτη απολογία για τον Benzema

Εκτός απ’τον Cristiano, αυτός ο οποίος είναι επίσης άθικτος για τον Maradona, είναι ο Benzema. "Υπήρξαν πάντα παίκτες σαν αυτόν. Παίκτες που φθείρουν τους αμυντικούς. Για ποιον λόγο; Έτσι ώστε αυτοί που πραγματικά πρέπει να σκοράρουν, να το κάνουν. Είμαι απόλυτος υπερασπιστής του Benzema! Απόλυτος! Επωφελείται ο Cristiano; Φυσικά! Ο Benzema παίρνει τη μπάλα, σκοντάφτει, πέφτει στον Ρονάλντο και, "tac", γκολ". Θα το καταλάβουν οι 'haters' του Γάλλου επιθετικού ή θα συνεχίσουν να μετράνε τον Γάλλο για τα γκολ του κι όχι για το ποδόσφαιρό του; Φυσιολογικό που ο Zidane τον υπερασπίζεται, κι όχι ακριβώς επειδή είναι συμπατριώτης του, αλλά επειδή ξέρει αυτό που προσφέρει στην ομάδα πέρα ​​απ’τα γκολ που σκοράρει αυτός.

Αν τα λόγια του Maradona δεν σας φαίνονται αρκετά, υπάρχουν επίσης και οι πρόσφατες δηλώσεις του Xabi Alonso. «Ο Μπενζεμά είναι μισός επιθετικός, μισός επιτελικός μέσος. Πολλοί τον επικρίνουν γι 'αυτό κι εγώ πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη αρετή του», είπε ο πρώην μέσος των Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λίβερπουλ, Μαδρίτη και Μπάγερν σε μια συνέντευξη με την 'Ecos del Balón'. "Δεν μπορείς να τον ψάξεις μόνο σε μια κίνηση, αλλά σε πολλές και διάφορες: σε βάθος, στην περιοχή, στις πλευρές και στην πλάτη του αμυντικού χαφ, όπου κάνει τη διαφορά". Ο Αλόνσο επέμεινε στη σημασία της ευελιξίας του Γάλλου: «Αν κατασκευάζεις το παιχνίδι έτσι, είσαι καλύτερα τοποθετημένος. Πιο ενωμένος. Κι αν είσαι πιο ενωμένος, μπορείς να πιέσεις καλύτερα». Αλλά, φυσικά, αν όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο βασιζόμαστε μόνο σε αριθμούς, ξεχνάμε το πιο σημαντικό: το παιχνίδι.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.