News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη πρέπει να πληρώσει στον Cristiano το χρέος του με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ίδιο μισθό με τον Messi

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Του Javier Gomez Matallanas

H αξίωσή του για αύξηση του μισθού του συνδέεται άμεσα με τη νέα σύμβαση του Leo Messi με την οποία ο Αργεντινός παίρνει σχεδόν τα τριπλά απ’ότι ο Πορτογάλος


Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων το περασμένο Σάββατο, χάρη σ’ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στον πανηγυρισμό της νέας επιτυχίας του καλύτερου κλαμπ του εικοστού αιώνα, ο Πορτογάλος αστέρας, που έχει κονιορτοποιήσει όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της madridista ομάδας, δήλωσε και πάλι με μήνυμα στον Florentino Perez, όπως έκανε ήδη πριν από λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας του: «θα μου άρεσε ν’αποσυρθώ στη Μαδρίτη, αλλά δεν κάνω κουμάντο εγώ». Ο πρόεδρος της Μαδρίτης δήλωσε ότι "το ν’αμφισβητείς τον Κριστιάνο είναι το ν’αμφισβητείς τη Μαδρίτη και το ποδόσφαιρο". Κι ο Ζιντάν είπε ότι θα ανανέωνε τον Κριστιάνο τώρα.

Ο Florentino τον υποστηρίζει δημόσια, αλλά δεν θεωρεί υπαινιγμό τα μηνύματά του. Πραγματικά ο Κριστιάνο δεν χρειάζεται μια ανανέωση, επειδή του απομένουν τέσσερα έτη σύμβασης, αυτό που αξιώνει με τα λόγια του είναι μια αύξηση και μια υποστήριξη του club στο προβλήματά του με το Υπουργείο Οικονομικών.

H αξίωσή του για αύξηση του μισθού του συνδέεται άμεσα με τη νέα σύμβαση με τον Leo Messi με την οποία ο Αργεντινός παίρνει σχεδόν τα τριπλά απ’ότι ο Πορτογάλος. Και δεν φαίνεται να λαμβάνει τόση οικονομική διαφορά μετά την κόντρα που διατηρεί με τον Μέσι που του έχει επιτρέψει να τον ισοφαρίσει με πέντε Χρυσές Μπάλες. Επιπλέον, ο Neymar παίρνει επίσης περισσότερα απ’τον ποδοσφαιριστή της Madeira.

Επίσης ο Cristiano έχει δίκιο να αξιώνει να του πληρώσει η Μαδρίτη τα χρέη στο Υπουργείο Οικονομικών επειδή, όπως κι άλλοι παίκτες της Μαδρίτης, η διαμάχη με το Υπουργείο Οικονομικών έχει συμβεί απ’τις ενδείξεις του συλλόγου να παίρνει μέρος του μισθού του με συμβάσεις εικόνας, κάτι που ευνοεί το club που πληρώνει έτσι λιγότερους φόρους, εκτός απ’το ότι τους συμβούλεψε και τους έδειξε τις εταιρείες που έπρεπε να τους συμβουλεύσουν. Σε πολλές απ’τις περιπτώσεις που έχουν υπάρξει μπορεί ο σύλλογος να’χει καλύψει τα πρόστιμα στους παίκτες μέσα από μετέπειτα βελτίωση της σύμβασης. Και με τον Cristiano θα’πρεπε να κάνει το ίδιο. Όπως η Barcelona, όπως ενημερώνουν στο Can Barça, έχει μπορέσει να κάνει με τον Messi, συμπεριλαμβάνοντας στην θεαματική του αύξηση των αποδοχών ένα ποσό για να πληρώσει το πρόστιμό του στο ισπανικό δημόσιο ταμείο.


Κανένας παίκτης δεν θα μπει σε σύγκρουση με τη Μαδρίτη δηλώνοντας ότι ήταν ο σύλλογος που του ζήτησε να παίρνει ένα μέρος του μισθού του για εταιρία, επειδή ο παίκτης δεν χρειάζεται να αμείβεται μ’αυτόν τον τρόπο και θα του ήταν λιγότερο επαχθές να του πλήρωναν καθαρές όλες τις αποδοχές του χωρίς να κάνουν την φόρμουλα 80-20 (80% για μισθό και 20% για συμβόλαιο εικόνας) που του συνέστησε η Μαδρίτη. Αυτό συνέβη και δεν θα συμβεί ξανά κι αυτό που ψάχνουν οι ποδοσφαιριστές είναι μια λύση για την αποπληρωμή του χρέους τους προς το Υπουργείο Οικονομικών. Κι αν είναι με βοήθεια του συλλόγου, τότε τόσο το καλύτερο. Έτσι θα’πρεπε να επιλύσουν την κρίση με τον Κριστιάνο, ο οποίος έχει κάθε πιθανότητα να είναι και πάλι καθοριστικός στο Champions League εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν όπως ήταν την περασμένη σεζόν εναντίον της Μπάγερν στα προημιτελικά, εναντίον της Ατλέτικο στα ημιτελικά και στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους σκοράροντας δέκα γκολ σε πέντε ματς.

Την αντιμετώπιση της διαμάχης με τον Cristiano η Μαδρίτη θα’πρεπε να την κάνει διπλωματικά. Προς το παρόν, έχει διαρρεύσει ότι είναι ο Πορτογάλος αυτός που θέλει να φύγει, όταν αυτό δεν είναι πραγματικό και ήταν ο Florentino αυτός που θέλησε να εκβιάσει την έξοδό του την περασμένη σεζόν για την άφιξη του Mbappé. Αν η ιδέα είναι να ρίξει τα «σκατά» στον εκρηκτικό, θα’ταν ένα σοβαρό λάθος μιας ομάδας που δεν σταματάει να κερδίζει, αλλά που έχει ένα τεράστιο πρόβλημα στο τμήμα επικοινωνίας της καθώς η ιστορία που στέλνει με δικά της μέσα (το Real Madrid Televisión δεν το βλέπουν ούτε και οι πιο σκληροπυρηνικοί madridistas) δεν φτάνει στους οπαδούς της κι αυτό που μεταδίδει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι προκατειλημμένο και κοσκινισμένο πάντα από προεδρικές φοβίες κι απέχθειες. Είναι μια καλή στιγμή να επανασχεδιάσει τη στρατηγική επικοινωνίας και να κάνει μια στροφή σε ένα τμήμα του οποίου δεν ηγείται κανείς. Είναι μια ιδανική στιγμή για να σταματήσει τις αντιπαραθέσεις. Επειδή δεν χρειάζεται να ψάχνεις εχθρούς, καθώς οι εχθροί σε βρίσκουν ήδη. Και η Μαδρίτη ξέρει απ’αυτό επειδή ο μισός ποδοσφαιρικός πλανήτης είναι madridista κι ο άλλος μισό είναι antimadridista.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.