News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Joga bonito», αλλά έχει περισσότερα στοιχεία

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Του Enrique Ortego

Η τέχνη της, της επιτρέπει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε αγώνα

Το ερώτημα είναι μισο-υποχρεωτικό σ’αυτές τις περιπτώσεις. Ειδικά για όσους ασχολούνται λιγότερο με το διεθνές ποδόσφαιρο εν γένει και ειδικότερα το βραζιλιάνικο. Ποια θέση θα’χε η Γκρέμιο στην Λίγκα; Διπλωματική απάντηση: μεταξύ των πρώτων 10. Πιο κοντά στην πάλη για τις θέσεις που δίνουν πρόσβαση στο Europa League παρά σ’αυτές που σε καταδικάζουν στην πτώση.

Η πρωταθλήτρια του Libertadores είναι μια καλή ομάδα. Υπερασπίζεται το «Jogo bonito», συνδυαστική, με καλή αντιμετώπιση της μπάλας και σαφή επιθετική κλίση για να καταλαμβάνει το αντίπαλο μισό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να «σκυλιάζει» σ’έναν αγώνα, αν το συνιστούν οι απαιτήσεις, και να μετατρέπεται σ’ένα ευρωπαϊκό-αργεντίνικο σύνολο, μαχητικό, που διακόπτει το παιχνίδι, αμύνεται σε μπλοκ πίσω και βγαίνει με άμεσες μπαλιές απ’το κέντρο στην επίθεση.

Ζυμώνει το παιχνίδι πολύ

Το άγνωστο είναι πώς θα συμπεριφερθεί ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι ότι σε μολύνει με τον αργό ρυθμό της, των επαφών και των μόνιμων υποστηρίξεων. Σήμερα θα προσπαθήσει περισσότερο από ποτέ να το εφαρμόσει στην πράξη για να εμποδίσει τους παίκτες του Zidane να επιβάλλουν το ρυθμό στο παιχνίδι και να μπορέσουν να τρέξουν στις κόντρες. Ζυμώνει πολύ τις επιθετικές ενέργειες μέχρι να βρει τη στιγμή να δώσει το χτύπημα.

Οι παίκτες της σχηματίζουν τρίγωνα για να προωθούνται. Στην έξοδο του παιχνιδιού λείπει ο τραυματίας Arthur, τον οποίο θέλει η Barça, ο καθαρός διοχετευτής του. Ούτε ο Michel, ούτε ο Jailson ούτε ο Maicon έχουν την ποιότητα του συμπαίκτη τους. Ούτε και την αντίληψή του στο παιχνίδι.

Ο ειδικός τύπος του Porto Alegre έχει σχολιάσει ότι ο Renato Gaúcho θα μπορούσε να κάνει μια ουσιαστική αλλαγή. Να βάλει τον Everton, συγγραφέα του γκολ εναντίον της Pachuca στην παράταση, για να βοηθήσει στη ζώνη της δημιουργίας και να προωθήσει τον Luan εις βάρος του Lucas Barrios. Ο Λουάν θα’ταν σ’αυτή την περίπτωση ένα ψευτοεννιάρι. Αυτή η αναπροσαρμογή θα’ταν ένα εμφανές βήμα προς τα πίσω.

Η Γκρέμιο συμπεριφέρεται σαν μια αλληλέγγυα ομάδα, που ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όλοι οι παίκτες της εμφανίζονται για συνεργάζονται. Οι γραμμές μαζί. Οι ψηλοί μπακ που ενσωματώνονται πέρα απ’την γραμμή της σέντρας μόλις η μπάλα είναι στην κατοχή της ομάδας τους. Κανένας απ’τους δύο δεν δείχνει δύναμη στην αμυντική πλευρά.

Τακτικά κινείται κάτω απ’το πολύ έντονο μοτίβο του 4-2-3-1. Στην αμυντική ισορροπία πηδάει στο 4-4-2. Έχει έναν καλό τερματοφύλακα, νηφάλιο, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Δύο στόπερ του επαγγέλματος. Δυνατοί, με καλή τοποθέτηση. Οι μπακ, αμυντικά, μένουν στα μισά του δρόμου. Οι Carvajal και Marcelo μπορούν να τους κάνουν ζημιά. Μέσους που ανταποκρίνονται. Εργατικοί. Οι εξτρέμ, αρκετά πλήρεις, ευέλικτοι, του πήγαινε έλα. Ο Luan έχει ένα καλό συμπλήρωμα στον Lucas Barrios, ο κλασικός εκτελεστής που πάει κι έρχεται και κάνει τους στόπερ να δουλεύουν. Συνεννοούνται καλά.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.