News Update :

powered by Agones.gr - livescore

30 Δεκεμβρίου: το 2018 ξεκινά σήμερα

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Του Juan Ignacio García-Ochoa

Επιστροφή στις προπονήσεις με στόχο την ανάκτηση του νικηφόρου πνεύματος του 2017


Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Zinedine Zidane συναντώνται και πάλι σήμερα το απόγευμα μετά το κάζο του Clásico και μετά από μια περίοδο προβληματισμού έξι ημερών που χρησίμευσε για την επαναφόρτιση των μπαταριών. Τουλάχιστον αυτό είναι που τους ζήτησε ο Γάλλος προπονητής στ'αποδυτήρια αμέσως μετά το Clásico. "Χαρούμενες γιορτές" και να πατήσουν το κουμπί επαναφοράς για ν'ανακτήσουν στο 2018 το ίδιο νικηφόρο πνεύμα που είχαν κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του 2017.

Οι παίκτες θα βγουν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο υπό το άγρυπνο βλέμμα των πέντε κυπέλλων, τα οποία θα προεδρεύσουν σε μια ανοιχτή προπόνηση στο κοινό για περισσότερους από 5.000 οπαδούς. Επομένως, μέρα γιορτινή για να επιστρέψουν στην εργασία μ'ένα χαμόγελο και να εξαλείψουν οριστικά την κακή γεύση που άφησε στο στόμα το τελευταίο παιχνίδι του έτους. Το 0-3 της Barcelona έκανε πολλή ζημιά, αλλά από σήμερα είναι παρελθόν.


Χωρίς τραυματίες

Μπορεί να ειπωθεί ότι το 2018 ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου του 2017. Τουλάχιστον μ'αυτήν την ψυχολογία επιστρέφουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στην εργασία και, πάνω απ'όλα, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει καθαρίσει το μυαλό στο Ντουμπάι, όπου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να ξεκουραστεί με την οικογένεια, και να συνεχίσει να συλλέγει βραβεία για το ιστορικό 2017 των πέντε τίτλων. Σήμερα θα μοιραστεί με τους παίκτες του αυτό της καλύτερης ομάδας του κόσμου και του καλύτερου προπονητή.

Απ'την ανοιχτή προπόνηση δεν έχει προγραμματιστεί να περάσει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης,  Florentino Perez, ο οποίος αφήνει συνήθως την επίσκεψη στους παίκτες για την τελευταία ημέρα του έτους. Κατ 'ιδίαν, χωρίς Τύπο και χωρίς οπαδούς, ο πρόεδρος θα ευχηθεί αύριο ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους τους παίκτες και θα τους ενθαρρύνει ν'ανακτήσουν το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. 

Απ'τον σύλλογο είναι πεπεισμένοι ότι το ρόστερ έχει μια τεράστια δυναμική για να γυρίσει την κατάσταση στο πρωτάθλημα και να παλέψει για το Κύπελλο και, πάνω απ 'όλα, για το Τσάμπιονς Λιγκ, το νούμερο ένα στόχο της σεζόν για άλλη μια φορά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πιστεύει επίσης ότι υπάρχει ομάδα με το παραπάνω για να κάνει ένα λαμπερό 2018, ειδικά αν σεβαστούν οι τραυματισμοί τους παίκτες. Σήμερα, τουλάχιστον, θα επιστρέψει στη δουλειά με όλο το ρόστερ. Ιατρείο άδειο.


Οι τρεις σκοποί της Μαδρίτης για το Νέο Έτος

1. Να ισιώσει την πορεία στη Liga

14 βαθμούς απ'την πρώτη θέση (11 αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει το ματς που έχει ενάντια στη Leganés), η λευκή ομάδα θα ξεκινήσει τη χρονιά χωρίς εμμονή για τον τίτλο. Αν και το μήνυμα μπροστά απ'τις πόρτες είναι ότι μένει ακόμα πολλή Liga, το ρόστερ γνωρίζει ότι το να βγουν πρωταθλητές αυτή τη σεζόν είναι τίποτα λιγότερο από μια αδύνατη αποστολή. Αλλά το σύνθημα του Zidane είναι σαφές: «Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε».
  
Ο σκοπός για το νέο έτος είναι να πιάσουν ένα νικηφόρο σερί που να επιτρέψει στη Μαδρίτη ν'ανέβει θέσεις και να τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα κι αν οι λευκοί πετύχουν ένα καλό νικηφόρο σερί, να πιέσουν τη Barcelona όσο το δυνατόν περισσότερο.
  
Επιπλέον, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης καταλαβαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για ν'ανταγωνιστεί στις διοργανώσεις των νοκ-άουτ -Copa del Rey και Champions League- είναι διατηρώντας έναν καλό τόνο στη Liga, τουρνουά που απ'την άλλη πλευρά είναι το «αγαπημένο του Zizou», επισημαίνουν απ'τον σύλλογο. Για τον Zizou, η Liga είναι "καθημερινότητα" και το πρωτάθλημα που σηματοδοτεί την ψυχολογική κατάσταση του ρόστερ. Γι'αυτό δείχνει πάντα την κατάκτηση της Liga 16-17 ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του και γι'αυτό, όταν ανέλαβε την ομάδα στις 4 του Γενάρη του 2016, ζήτησε απ'τους παίκτες του μια επιπλέον προσπάθεια σ'ένα πρωτάθλημα που ήταν χαμένο. Στο τέλος, οι λευκοί έμειναν ένα βαθμό πίσω απ'τη Barça.

2. Θωράκιση για να κερδίσουν το Copa del Rey

Το Copa del Rey, ο μόνος τίτλος που λείπει απ'τον Ζιντάν ως παίκτης κι ως προπονητής, ήταν ένας απ'τους μεγάλους στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν, αλλά το νοκ-άουτ τουρνουά έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν είναι δυνατόν, μετά το κακό ξεκίνημα της λευκής ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το Κύπελλο έχει γίνει μια προτεραιότητα και παρόλο που ο Γάλλος προπονητής έχει προγραμματίσει να κάνει rotations στο νοκ-άουτ γύρο των 16 ενάντια στη Νουμάνθια, έχει μεταφέρει ήδη στο ρόστερ το μήνυμα ότι πρέπει ν'αντιμετωπίσουν το Κύπελλο με την ίδια ένταση κι επαγγελματισμό με το Champions League. 

Ο Ζιντάν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το Κύπελλο στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής -ήταν αποκλεισμένοι λόγω της υπόθεσης Cheryshev- και την περασμένη σεζόν αποκλείστηκε στα προημιτελικά ενάντια στη Θέλτα Βίγκο, διπλή αναμέτρηση στην οποία οι τραυματισμοί επηρέασαν αρνητικά την λευκή ομάδα. Φέτος ελπίζει οι παίκτες του να'χουν περισσότερη τύχη και τα rotations να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να προχωράνε γύρους και να φτάσουν μέχρι τον τελικό.

3. ... και να βρει ρυθμό για το Champions League
   
Να ισιώσει την πορεία στο πρωτάθλημα, να θωρακιστεί για να φτάσει στον τελικό του Copa del Rey... αλλά αυτό που θα σηματοδοτήσει πραγματικά το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν είναι η διπλή αναμέτρηση του Champions League εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν. 14 Φεβρουαρίου. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι η ημερομηνία που έχουν σημειωμένη με κόκκινο στη Ciudad Deportiva de Valdebebas, όπου θα δουλέψουν στις επόμενες 46 ημέρες σκεπτόμενοι τον αγώνα ενάντια στους Neymar, Mbappé, Cavani και σία.

Ο Ζιντάν έχει σαφές ότι ο καλύτερος τρόπος για ν'αντιμετωπίσει την διπλή αναμέτρηση είναι να φτάσει με αυτοπεποίθηση. Κι αυτό επιτυγχάνεται παίρνοντας καλά αποτελέσματα τόσο στη Liga όσο και στο Κύπελλο στον ενάμιση μήνα που απομένει μέχρι τη σημαντική ευρωπαϊκή μονομαχία.

Με την Λίγκα ανηφορική, το Champions League θα'ταν και πάλι, όπως και τόσες άλλες σεζόν, το καλύτερο βάλσαμο για τον βασιλιά της Ευρώπης, ο οποίος φέτος έχει ένα σκληρό καρύδι να σπάσει στους 16. Η PSG ήταν ένας απ'τους χειρότερους αντιπάλους που μπορούσαν να τύχουν στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αν έχει αποδείξει κάτι η λευκή ομάδα σ'αυτά τα τελευταία χρόνια είναι ότι μεγαλώνει στα μεγάλα ραντεβού.

Για να φτάσει σε άριστη κατάσταση για τους δύο αγώνες εναντίον της PSG (14 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου), ο Ζινεντίν Ζιντάν κι ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Antonio Pintus, θα αναπτύξουν ένα σχολαστικό πλάνο εργασίας και rotations που θα επιτρέψει σ'όλο το ρόστερ να φτάσει σε άριστη κατάσταση στο Champions League. Όλα, χωρίς να παρατήσουν τη Λίγκα και το Κύπελλο, που πρέπει να χρησιμεύσουν ως πλατφόρμα στις επόμενες 46 ημέρες.

Για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση στο Champions League η Μαδρίτη, τουλάχιστον, ελπίζει να'χει την καλύτερη έκδοση του Cristiano Ronaldo, ο οποίος φέτος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων στην Ευρώπη. Ο Πορτογάλος έχει κάνει και πάλι ένα ρεκόρ όντας ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Ο Ζιζού πιστεύει ότι ο Πορτογάλος θα διατηρήσει αυτή τη φόρμα ενάντια στους Γάλλους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.