News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το τελευταίο κόλπο: του Asensio του λείπει ένα γκολ στην Atlético

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Της Patricia Terroba

Το rojiblanco σύνολο αντιστέκεται στον ειδικό των golazos


Ο μάγος θέλει να κλείσει σήμερα τη λειτουργία μεγαλειωδώς. Ή μ’άλλα λόγια, ο Marco Asensio ψάχνει στο Wanda Metropolitano να κάνει σεφτέ στο σκοράρισμα ενάντια στην Atlético, μια ομάδα που του έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής. Επειδή ο ειδικός σε golazos, ή μάλλον, σε αυθεντικά έργα τέχνης, δεν ξέρει ακόμα πως είναι να πανηγυρίζει ένα γκολ ενάντια στην ομάδα του Simeone. Και τώρα έχει έρθει η σειρά της.

Το 2017 είναι αναμφισβήτητα το έτος του Marco Asensio. Το καλύτερο έτος του όσον αφορά τον αριθμό των παιχνιδιών που έπαιξε και σε σχέση επίσης με τα γκολ. Μόνο αυτή τη σεζόν μετρά ήδη 7 γκολ στους 18 αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα μαζί με τον Isco, με τέσσερα γκολ κι ο δεύτερος στη συνολική λευκή κατάταξη μετά τον Cristiano Ronaldo, ο οποίος έχει οκτώ. Αλλά από τότε που ξεκίνησε το 2017, ο Asensio έχει παίξει πια 49 αγώνες μεταξύ της Μαδρίτης και της εθνικής ομάδας, νούμερο που δεν είχε φτάσει μέχρι στιγμής, κι έχει σκοράρει σε 14 περιπτώσεις κάτι που επίσης δεν είχε πετύχει πριν.

Οι αριθμοί του Marco Asensio

2017 49 αγώνες/14 γκολ

2016 46 αγώνες/12 γκολ

2015 47 αγώνες/10 γκολ

2014 33 παιχνίδια/4 γκολ

2013 4 αγώνες/0 γκολ

Αυτοί του 2016 είναι οι πιο παρόμοιοι αριθμοί του στους φετινούς. Ο mallorquín συμμετείχε τότε σε 46 αγώνες και σημείωσε 12 γκολ. Δηλαδή, ένα μέσο όρο 0,26 γκολ ανά παιχνίδι, έναντι του 0,29 του φετινού έτους. Το 2015 έφτασε να παίξει ακόμα και μια αναμέτρηση παραπάνω, 47, αλλά σκόραρε μόνο 10 φορές. Και το 2014, με τη φανέλα της Μαγιόρκα στη Segunda, έπαιξε 33 ματς κι έβαλε τέσσερα γκολ.

Εν ολίγοις, η Atlético έρχεται τώρα στην καλύτερη στιγμή του Marco Asensio. Μια κατάσταση που, πέρα ​​απ’αυτό που έχει αποδειχθεί απ’τους αριθμούς, αντανακλάται επίσης και στις τελευταίες του εμφανίσεις, με τα τελευταία «κόλπα» της μαγείας του. Όπως αυτό της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ενάντια στην Λας Πάλμας (3-0), όταν ο μάγος έβγαλε απ’το καπέλο ένα αριστερό για να τοποθετήσει τη μπάλα στο παραθυράκι και να βάλει αυτό που θα μπορούσε να’ναι το γκολ της σεζόν. Ή στη δεύτερη αγωνιστική της Liga ενάντια στη Βαλένθια, που με τη ντομπλέτα του (2-2) κατάφερε να πάρει η Μαδρίτη τουλάχιστον ένα βαθμό στο Μπερναμπέου.

Μια ολόκληρη συλλογή έργων τέχνης απ’την οποία λείπει ένα κομμάτι για να ολοκληρωθεί. Το rojiblanco κομμάτι. Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη αντιμετωπίσει την Atlético πέντε φορές. Δύο με τη φανέλα της Espanyol και τρεις με την λευκή. Δύο απ’αυτές τις τελευταίες, στο Champions League, στους ημιτελικούς του περασμένου έτους. Συμμετείχε μόλις 36 λεπτά μεταξύ των δύο αναμετρήσεων στις οποίες δεν μπόρεσε να κάνει σεφτέ στο σκοράρισμα. Και στη Liga με τη Μαδρίτη, έπαιξε μόνο τέσσερα λεπτά στο 0-3 του Cristiano την περασμένη σεζόν. Σήμερα, όλα τα δείχνουν ότι ο mallorquín θα ξεκινήσει και πάλι την αναμέτρηση απ’τον πάγκο. Αλλά με σκοπό να τελειώσει τον αγώνα με το τελικό του κόλπο, με το γκολ που λείπει απ’τον Marco Asensio.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.