News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Lucas στον Theo: όταν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να ταπεινώσει δύο φορές

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Του Alonso Castilla

Μπόρεσε να πάρει μόνο τον μικρό αδελφό

Ο Theo Hernández δεν δίστασε ούτε μια στιγμή όταν τον κάλεσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Βολιδοσκόπησε επίσης και τον αδελφό του, Lucas, αλλά αυτός επέλεξε τελικά να συνεχίσει στην Ατλέτικο υπό τις εντολές του Simeone



"Είναι πολύ χαρούμενος, δεν μετανιώνει τίποτα", λέει η μητέρα των αδελφών σ’ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στη «Marca». Η Py Laurence αναφέρεται στον μικρό, τον Theo Hernández, τον παίκτη που «πρόδωσε» την Ατλέτικο Μαδρίτης για να υπογράψει για την γείτονα. «Θα’χω χωρισμένη την καρδιά», παραδέχεται όταν μιλά για το ντέρμπι που θα παιχτεί στο Wanda Metropolitano. Η κίνηση του Florentino Pérez άλλαξε τη ζωή του rojiblanco club, προς το οποίο αισθάνεται ιδιαίτερη αθλητική αντιπάθεια, αλλά το θέμα μπορούσε να’ταν χειρότερο αν ο Lucas είχε ακολουθήσει επίσης το ίδιο μονοπάτι. Αυτό που μπορούσε να συμβεί, θα’χε ταπεινώσει την atlética οντότητα.

Το ζευγάρι που καλούνταν να παίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα ντυμένο στα rojiblanca έσπασε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε την πόρτα του Theo. Ο δυνατός αριστερός μπακ δεν δίστασε ούτε μια στιγμή, συμφώνησε τους όρους του συμβολαίου εν ριπή οφθαλμού, με μια καταφατική απάντηση ανά πάσα στιγμή. Εκείνη την εποχή, στις αρχές του τρέχοντος 2017, κάλπαζε με εξαιρετική δύναμη στην Alavés κι ο Florentino Pérez τον σημάδεψε ως ξεκάθαρο στόχο για να ενισχύσει την αριστερή λωρίδα του ρόστερ που κατευθύνει ο Zidane. Και το αγόρι δέχτηκε την πρόκληση χωρίς να διστάσει. Ήταν αδύνατο να κάνει πίσω.

Με την Ρεάλ Μαδρίτης να’χει μπει ήδη στη δουλειά, και με τ’ανώτερα στελέχη της να’χουν είναι σαφές ότι ο Pepe δεν θ’ανανέωνε σίγουρα το συμβόλαιό του, η επιλογή απόκτησης την ίδια στιγμή του άλλου αδερφού προέκυψε αμέσως. Ο Λούκας έμαθε αμέσως το ενδιαφέρον του μεγάλου αντιπάλου, αλλά στην περίπτωση αυτή επέλεξε να συνεχίσει να υπερασπίζεται τη φανέλα που φόρεσε πάντα. Σε κάποιο σημείο δίστασε, αλλά στην περίπτωση αυτή η δύναμη πειθούς του rojiblanco club, κι επίσης του Simeone, κατέληξε νικήτρια, το οποίο δεν συνέβη με τον Theo. Τον περασμένο Μάιο ο μεγαλύτερος των Hernández υπέγραφε μια νέα και βελτιωμένη σύμβαση που τον συνδέει με το ριγέ club μέχρι το 2022.

Η Barcelona

Το χτύπημα στην ίσαλο γραμμή της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν τεράστιο. Όταν αυτή η εφημερίδα αποκάλυψε τον Φεβρουάριο το φλερτ της Ρεάλ Μαδρίτης, το rojiblanco club αντέδρασε αμέσως, αλλά δεν είχε να κάνει τίποτα. Ο Theo κλείστηκε, ούτε η διοίκηση ούτε ο Simeone δεν ήταν ικανοί να τον κάνουν ν’αλλάξει άποψη. Ένα στοιχείο το οποίο υπολόγιζε για αυτή τη σεζόν ο Αργεντινός προπονητής, για ν’αρχίσει να κατανέμει τις προσπάθειες στον Filipe Luis -έχει τρεις μυϊκούς τραυματισμούς στην έναρξη αυτής της σεζόν-, υποφέροντας ένα σκληρό πλήγμα, όταν ανακάλυψε την σκληρή πραγματικότητα.

Το κυνήγι των δύο νεαρών αδελφών με τη μία θα’χε υπάρξει ταπεινωτικό, επίσης και καταστροφικό, για την Atlético de Madrid. Στο παρελθόν φρέναρε την ώθηση της Μάντσεστερ Σίτι, στη συνέχεια τις προσπάθειες της Barcelona, και στις δύο περιπτώσεις για να δέσει ταυτόχρονα το ζευγάρι. Στις αρχές αυτού του έτους, ο Theo θεώρησε ότι τα πράγματα θα του πήγαιναν καλύτερα στην άλλη πλευρά της πόλης, ενώ ο Lucas εκτίμησε ότι σαν στο σπίτι, δεν επρόκειτο να’ταν καλύτερα πουθενά αλλού. Δεν έχει αποκτήσει την ιδιότητα του αδιαμφισβήτητου βασικού, αλλά τώρα έχει μεγαλύτερο ρόλο απ’ότι πριν.

Η εθνική

Η απροσδόκητη φυγή του Theo αιφνιδίασε τα στελέχη της Ατλέτικο Μαδρίτης, αναγκάζοντας την αθλητική διοίκησή της να ξεκινήσει την παρακολούθηση της αγοράς, προκειμένου να αποκτήσει έναν αριστερό μπακ πλήρων εγγυήσεων. Ο Andrea Berta, αθλητικός διευθυντής του club, έχει περάσει αρκετούς μήνες βολιδοσκοπώντας διάφορες επιλογές και το επόμενο καλοκαίρι, ανάμεσα σε άλλες επιχειρήσεις, μπορεί να θεωρείται δεδομένη η άφιξη ενός παίκτη που ν’ανταγωνίζεται με τον Filipe Luis, πράγμα που επί του παρόντος κάνει ο Lucas, επειδή ο αδελφός του δεν θέλησε... Και δεν θα είναι απλό να επιτύχει ενόψει της καλής απόδοσης που προσέφερε πάντα ο Βραζιλιάνος.

Ο χρόνος μπορεί να τους ενώσει και πάλι στην ίδια ομάδα, στην περίπτωση αυτή στην  εθνική Ισπανίας που καθοδηγεί ο Julen Lopetegui. Και οι δύο έχουν υπάρξει σταθεροί στις ομάδες των κατώτερων κατηγοριών της Γαλλίας, αλλά πάει πλέον καιρός που ξεκίνησαν τις διαδικασίες για ν’αποκτήσουν την ισπανική ιθαγένεια, πρώτα ο Lucas κι αργότερα ο Theo. Ο πρώτος το’χε πάντα ξεκάθαρο ότι όταν έρχονταν η στιγμή θα επέλεγε την κόκκινη φανέλα της Ισπανίας αντί για την μπλε της πατρίδας του. Ο μικρότερος σκέφτονταν διαφορετικά, αλλά πριν από λίγους μήνες έκανε μια απότομη στροφή και το σχέδιό του είναι το ίδιο, να υπερασπιστεί τα χρώματα της χώρας μας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.