News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Atlético vs Real Madrid: Δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι ένας τελικός

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Του Jesús Sánchez

Το πιο σημαντικό ντέρμπι απ’τους τελικούς του Champions League και μετά


Οι δρόμοι της Μαδρίτης προετοιμάζονται για το ντέρμπι, μια εκδήλωση στην πρωτεύουσα όπως ήταν άλλες εποχές στη γειτονιά, όταν τα παιδιά το έστηναν στο έδαφος, με τη φαντασία τους, που δεν είχε όρια, μια χούφτα μάρκες και δύο τέρματα από χαρτόνι. Τόσο ιδιαίτερο όσο τα πράγματα που αισθάνεσαι βαθιά στο δέρμα, αυτά που κουβαλάς για μια ζωή, ο αγώνας μεταξύ της Ατλέτικο και της Ρεάλ κλείνει το 217ο παιχνίδι του σε μια κατάσταση θαυμάσιας υγείας. Ο ανταγωνισμός, που πέρασε από 14 διαφορετικά γήπεδα και τη ροή του αίματος των παππούδων, των πατεράδων και των παιδιών, φτάνει απόψε (21.45) στο κολοσσιαίο Wanda Metropolitano, ένας άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής του ραντεβού που σημαδεύει την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν πολλές φορές, η μνήμη είναι γεμάτη με αναμνήσεις απ’το σχολείο και το δρόμο, αλλά το σημερινό, για πρώτη φορά στο νέο rojiblanco γήπεδο, δεν είναι ένα παιχνίδι.


Μετά τον τελικό της Λισαβόνας, που δεν τελειώνει ποτέ, εκείνον του Μιλάνου και των ιστορικών του πέναλτι, έρχεται αυτός του Wanda, με διακυβευόμενη μια Liga. Δεν υπάρχει αλλαγή πορείας για Atlético και Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν έχουν έξτρα ζωή σ’αυτό το πρωτάθλημα. Η Μπάρτσα, αμείλικτη κατά την προσθήκη βαθμών, επιβάλει την λήψη οποιαδήποτε αποτυχίας ως αληθινή αμαρτία. Η κόλαση περιμένει τον ηττημένο εάν μπορέσει η ομάδα του Valverde να υποτάξει τη Leganés λίγες ώρες πριν. Ούτε και ισοπαλία θα’ταν μια παρηγοριά. Δεν υπάρχει οξυγόνο πέρα ​​απ’τον θρίαμβο, εξ ου και η σημασία του derby, υπερβατική σα να υπήρχε ένας τίτλος στο διακύβευμα.

Η Ατλέτικο έχει τους ίδιους βαθμούς με τη Μαδρίτη (23) παρά τα προφανή ποδοσφαιρικά της προβλήματα, τις δυσκολίες στην παραγωγή του παιχνιδιού, και την σημαντική έλλειψη της στο γκολ: μόνο ένα σε κάθε ένα απ’τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (Barca, Villarreal, Celta και Deportivo). Για την Atleti είναι κόπος να σκοράρει δύο.

Κανείς δεν ξέρει πώς θα την επηρεάσουν ψυχολογικά οι κακουχίες της στο Champions League (όπου ουσιαστικά είναι αποκλεισμένη). Υπό αυτή την έννοια η ανταπόκρισή της είναι κάτι άγνωστο. Αν και το ντέρμπι είναι ένα παιχνίδι με δική του ζωή, φαίνεται περίπλοκο να αποσπαστεί από μια συγκυρία, από ένα φάντασμα που μπορεί να καταδιώξει την Ατλέτικο σ’όλη τη σεζόν. Πάνω από κάθε θεώρηση, η Atlético πληρώνει τη θλιβερή στιγμή του Griezmann, ο οποίος δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 7 παιχνίδια. Μπορεί να’ναι μια καλή μέρα για να μάθουμε αν είναι ή όχι.

Λογοκριμένος απ’τον Koke την περασμένη Πέμπτη για εκείνο της δέσμευσης και υποστηριζόμενος χθες δημοσίως απ’τον Diego Simeone, σε μια έξυπνη κίνηση, η rojiblanco ομάδα έχει επιδοθεί σε μια ανάσταση του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος δεν έχει σκοράρει επί της Μαδρίτης στα δύο απ’τα τρία τελευταία ντέρμπι στην Liga και στο Champions League, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Calderón.


Ο Koke, ο οποίος ανάρρωσε απ’τα σωματικά του προβλήματα, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της έλλειψης ποδοσφαίρου. Δεν φαίνεται ότι η καθοριστική επιστροφή του διεθνή θα βγάλει απ’την εντεκάδα τον Thomas, του οποίου η μορφή αυξήθηκε στα τελευταία παιχνίδια, ακριβώς όταν αυτή άλλων παικτών μίκρυνε. Ο Κορέα, πάντα δύσκολος να χωνευτεί απ’την λευκή άμυνα, θα συνδυάζονταν με τον Antoine, σύμφωνα με τις δοκιμές του Cholo, που αντιμετωπίζει το ντέρμπι στο στυλ του, χωρίς καμία επιφύλαξη, αν και το επόμενο ματς του Champions League (ενάντια στην Ρόμα) είναι ένα άλλος τελικός. Δεν θα’ταν άλλη μια νίκη για την Ατλέτικο. Ποτέ δεν ήταν. «Το πρώτο που κάναμε ήταν να κοιτάξουμε το πρόγραμμα για να δούμε πότε παίζαμε μαζί τους, τα ντέρμπι ήταν μέχρι θανάτου. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να κερδίσεις τη Μαδρίτη, κι ας μην πάρεις το πρωτάθλημα». Το είπε πριν από λίγα χρόνια ο Adelardo Rodríguez. Το ντέρμπι είναι ένα συναίσθημα.

Στη Liga των κακών αισθήσεων, όπως αυτή των βαθμών, η Μαδρίτη θα’ταν στο ίδιο επίπεδο με τον αντίπαλό της σήμερα. Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά με την Atlético είναι ότι για τον πρωταθλητή η αδιαμφισβήτητη φιλοδοξία είναι να κερδίσει τη Liga. Το να την χάσει στο Νοέμβριο, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση ήττας, θα’ταν μια μεγάλη αποτυχία. Και μια τρίτη θέση δεν είναι ο στόχος, έχει γελοία γεύση.

Δεν είναι γνωστό αν η διακοπή βοήθησε τη λήθη ή την αναγέννηση, αλλά η ομάδα του Ζιντάν φτάνει έχοντας χάσει δύο απ’τα τρία τελευταία παιχνίδια της (Girona και Τότεναμ, Λονδίνο). Φίλος των rotations μετά τις διακοπές για τις διεθνείς δεσμεύσεις, δεν μοιάζει η μέρα ούτε η συγκυρία έτσι ώστε ο Zizou να τα παρατηρήσει, αν και ο Γάλλος προπονητής έγινε ανεξιχνίαστος εδώ και καιρό.

Ο Dani Carvajal επιστρέφει μετά από σχεδόν δύο μήνες. Η είδηση ​​είναι φανταστική για την λευκή ομάδα, ορφανή χωρίς τους μπακ της, επειδή ο Marcelo έρχεται έχοντας παίξει, αλλά μόνο για να βρει φόρμα, για να επιστρέψει από μια κατάσταση στην οποία δεν φαίνονταν κατάλληλος για να θεωρείται αδιαμφισβήτητος. Ο Modric προπονήθηκε χθες χωρίς προβλήματα. Είναι δύσκολο να φανταστείς ένα κέντρο που να μην είναι αυτό του Cardiff, το αγαπημένο του Zidane.

Το ραντεβού μετρά τόσο τον Griezmann όσο και τους Cristiano και Benzema. Η επίθεση της Μαδρίτης έχει δύο γκολ στην Liga. Ο Πορτογάλος επιθετικός, του οποίου οι διαφορές με τον Ramos έφτασαν στη συνέντευξη Τύπου του Zidane, έφτασε επίσης υποτιμημένος στο ντέρμπι του 2016. Σκόραρε τρία γκολ. Τότε ξεκίνησε την απογείωσή του. Είναι ακριβώς αυτό που μοιάζει το αποψινό ντέρμπι, ένα εφαλτήριο έτσι ώστε η Atlético και η Μαδρίτη να μπορούν να ονειρεύονται μεγαλύτερους στόχους, όπως στο έδαφος με τις μάρκες.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.