News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Xabi Alonso: "Δεν καταλαβαίνω την απαισιοδοξία που υπάρχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης"

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Των José Félix Díaz και Juan Castro

Ο tolosarra αξιολογεί στη MARCA

"Είμαι αισιόδοξος με την Ρεάλ Μαδρίτης επειδή η ομάδα και οι παίκτες είναι πολύ καλοί" Xabi Alonso, πρώην ποδοσφαιριστής

"Ο Cristiano θα εμφανιστεί στις σημαντικές στιγμές, όπως πάντα" Xabi Alonso, πρώην ποδοσφαιριστής

"Αν κερδίσει το Clásico, το έτος μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο για τη Barça" Xabi Alonso, πρώην ποδοσφαιριστής


Ο Τσάμπι Αλόνσο παραχώρησε συνέντευξη στη MARCA. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Βλέπετε ποδόσφαιρο;

Ναι, βλέπω ποδόσφαιρο. Φαίνεται πολύ διαφορετικό. Όταν είσαι μέσα σ’αυτό, εμπλεκόμενος στα αποτελέσματα των αντιπάλων, βλέποντας τι πρόκειται να κάνουν, είναι ότι το ζεις επειδή σε επηρεάζουν τα πάντα και την ομάδα σου. Τώρα το βλέπεις ως θεατής. Απολαμβάνω τις ομάδες, το πώς παίζουν, με τη γνώση ότι ήμουν εκεί για πολλά χρόνια, αλλά πολύ πιο χαλαρός, πιο ήρεμος.

Σ’αυτή την ατζέντα των αγώνων, έχετε μερικές σημειωμένες ομάδες με κόκκινο χρώμα για να μην τις χάνετε ποτέ;

Αυτές που με αγγίζουν περισσότερο. Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Μπάγερν. Υπάρχουν ομάδες που μου αρέσει να βλέπω όπως οι Νάπολι, Μάντσεστερ Σίτι, United, Τσέλσι, αυτές των φίλων. Αυτές που σε αγγίζουν για κάποιο λόγο είναι αυτές που καταλήγεις να βλέπεις.


Πιστεύετε ότι η Νάπολι και η City είναι αυτές που παίζουν καλύτερα μέχρι στιγμής;

Παίζουν πολύ καλά. Η Νάπολι παίζει πολύ καλά για μερικά χρόνια. Ο Σάρι έχει καταφέρει να καταλαβαίνουν οι παίκτες το ποδόσφαιρό του και το πώς σχεδιάζει τους αγώνες. Ο δεύτερος χρόνος του Pep είναι πολύ καλός. Η ομάδα είναι πολύ σταθερή κι αν παραμείνει έτσι, είναι κοντά την κατάκτηση της Premier. Το πρώτο έτος ήταν της προσαρμογής. Στη LaLiga μπορούν ακόμα να συμβούν πολλά πράγματα. Είμαστε στην προοπτική ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ μακριά απ’τη Barcelona, αλλά όλα μπορούν ν’αλλάξουν πολύ γρήγορα. Δεν είμαι τόσο αρνητικός όσο πολλοί άλλοι.

Στο τι βασίζεται η αισιοδοξία που έχετε γύρω απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Liga;

Αισιοδοξία γιατί η ομάδα και οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Αυτό είναι που μου μεταδίδει αισιοδοξία. Το ποδόσφαιρο έχει πολλή σχέση με μια ψυχική κατάσταση. Η Barcelona έχει χάσει δύο βαθμούς και τώρα πρέπει να’ρθει στο Bernabéu και το δεύτερο μέρος της σεζόν μπορεί να ξεκινήσει μ’έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Αν εμφανιστεί αυτή η στιγμή, μπορεί να υπάρξει Liga. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.

Πώς βλέπετε τον Cristiano;

Τον βλέπω όπως πάντα και σίγουρα θα’ναι στις καθοριστικές στιγμές της σεζόν. Τον βλέπω όπως πάντα, με επιθυμία και ενθουσιασμό να συνεχίσει να σκοράρει γκολ και να κερδίσει τίτλους.


Τι πιστεύετε για τον Ζιντάν, με τον οποίο συναντηθήκατε πρόσφατα στη Μόσχα;

Έχει μεγάλη αξία. Το πώς έχει καταφέρει να διαχειριστεί τα πάντα, πώς έχει καταφέρει να’χει τους παίκτες συνδεδεμένους σε σημαντικές στιγμές. Προέρχεται απ’την κατάκτηση του Champions League και τίτλων που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πήγαινε καλά τελευταία.

Και στο Champions League;

Η Atlético το’χει δύσκολο να περάσει. Ρεάλ Μαδρίτης, Barcelona και οι ανέκαθεν  θα’ναι αυτές που θα παλέψουν για αυτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τα δύο τελευταία...


Σας εκπλήσσει η όψη που παίρνει η αγορά κι ότι ένας σύλλογος όπως η Ρεάλ Μαδρίτης το’χει περίπλοκο ν’ανταγωνιστεί στην ενσωμάτωση των καλύτερων;

Η αγορά αυτού του καλοκαιριού έχει υπάρξει ένα σημείο καμπής. Ομάδες που πριν ήταν στην πρώτη γραμμή των μεταγραφών, ίσως να μην είναι πλέον τόσο στην πρώτη γραμμή και δεν είναι σε θέση να φτάσουν στους πιο επιθυμητούς. Η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Barcelona έχουν μια κατασκευασμένη βάση κι ένα ιστορικό βάρος που δεν αγοράζεται με το καρνέ των επιταγών. Η νικηφόρα νοοτροπία χτίζεται με τα χρόνια. Αυτό του να’σαι ισόπαλος στο 90ο λεπτό και να ξέρεις ότι δεν είναι αρκετό και καταλήγεις να κερδίζεις στο 93ο ... αυτό δεν αγοράζεται με χρήματα. Βοηθάει.

Τι σας υπενθυμίζουν οι οπαδοί στους δρόμους της Μαδρίτης;

Μου υπενθυμίζουν πολύ την κούρσα στη Λισαβόνα. Σε γενικές γραμμές αισθάνεσαι ότι οι άνθρωποι σε θυμούνται. Αισθάνομαι σεβασμό. Τον ένιωθα όταν έπαιζα εδώ και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που δίνεις, είναι αυτό που παίρνεις. Στο ποδόσφαιρο είμαστε περαστικοί. Αφήνεις ένα σύλλογο ή άτομα που είναι πολύ σημαντικά. Φεύγουν και η ζωή συνεχίζεται, αλλά με το πέρασμα του χρόνου το να σε εκτιμούν και να σε σέβονται οι άνθρωποι, είναι το πιο σημαντικό.

Και η κίτρινη ενάντια στη Μπάγερν, η χειρότερη στιγμή σας;

Μου γκρεμίστηκαν τα πάντα εκείνη τη στιγμή. Ήξερα τι μας είχε κοστίσει να φτάσουμε στον τελικό του Champions League, κερδίζαμε 0-3 και σκέφτηκα ότι είχα χάσει τα πάντα, αλλά κράτησε πέντε δευτερόλεπτα. Είπα στον εαυτό μου: «Xabi, δεν μπορείς να θρηνείς και πρέπει να συνεχίσεις επειδή απομένει ακόμα αγώνας». Στο τέλος είπα: «Αυτός ήταν ο τελικός μου».


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.