News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατρικό για την όρεξη της Μαδρίτης

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Του Santiago Segurola

Η Μαδρίτη έκανε στην Κύπρο τη δουλειά που αναμένεται απ’τον πρωταθλητή Ευρώπης. Επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ με φυσικότητα και έξι γκολ. Σε πολλές πτυχές ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Μέχρι στιγμής, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιλύσει τα παιχνίδια καθαρά και χωρίς προβλήματα. Είναι μακριά γκέλες με Λεβάντε, Βαλένθια και Μπέτις, αλλά όχι τόσο η ήττα με τη Χιρόνα και την Τότεναμ. Μέχρις ότου η ισοπαλία στον Metropolitano δημιούργησε αμφιβολίες. Η σεζόν έχει υπάρξει πιο πλούσια σε ανησυχίες παρά σε ικανοποιήσεις. Η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ δεν θα περάσει στην ιστορία, αλλά τουλάχιστον δημιούργησε την ιδέα της φυσικότητας.

Δεν μπορεί να γίνει λόγος για ένα νέο ρεκόρ της ομάδας. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μαχητική ομάδα με μέτριους παίκτες. Έχει κάποιο κίνδυνο όταν παίζει τη ζωή του για κάτι, κι αυτό δεν συμβαίνει τώρα. Δεν θα περάσει στον επόμενο γύρο, κατόρθωμα που πέτυχε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αντιμετώπισε τη Μαδρίτη που καθοδηγούσε ο Μουρίνιο. Αυτή τη φορά ορκίστηκε ως θύμα απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν το είδος της ομάδας που αναζωογονεί τους αντιπάλους σε κρίση.

Η κρίση της Μαδρίτης επηρέαζε αρκετούς παίκτες και σχεδόν όλες τις γραμμές. Κανένα πρόβλημα δεν αποδεικνύονταν πιο εκπληκτικό απ’την ξηρασία των επιθετικών της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σκοράρει το σύνηθες μερίδιο του στα γκολ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Αλλά στη Liga έχει πολύ μικρούς αριθμούς. Ένα γκολ είναι μια αδιανόητη λεπτομέρεια στον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Μαδρίτης. Ο Benzema δεν φόρτωνε ούτε στην Ισπανία ούτε στην Ευρώπη. Στο Metropolitano ήταν μια σκιά. Έφυγε απ’το παιχνίδι χωρίς να δώσει ειδήσεις.

Στην Κύπρο σκόραραν από δυο οι Μπενζεμά και Κριστιάνο, μια ανάσα αισιοδοξίας για τους δύο και για μια ομάδα που τους χρειάζεται επειγόντως. Είναι ήδη γνωστό ότι οι σκόρερ είναι άνθρωποι ευαίσθητοι στα σερί, αν κι ο Cristiano γνωρίζει λίγα γι’αυτά τα πράγματα. Έχει ζήσει σε σερί από τότε που εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο. Στήνει τα σερί του μεταξύ γκολ και γκολ, γενικά στο ίδιο παιχνίδι, εν μέσω απογοητεύσεων που δεν μπορούν να αποφευχθούν. Ο Cristiano απαγορεύεται να χάσει μια εκτέλεση. Ο Benzema είναι ένα άλλο θέμα.

Ο Benzema δεν αισθάνεται το γκολ ως έκτακτη ανάγκη. Η προτεραιότητά του είναι να παίζει κι αν έρθει ένα γκολ, τόσο το καλύτερο. Έχει σκοράρει αρκετά (0,48 κατά μέσο όρο) απ’την άφιξή του στη Μαδρίτη το 2009, αλλά έχει χάσει κι αρκετά στην πορεία. Μερικά επειδή έχει ανησυχήσει για να βοηθήσει τον Cristiano στη φρενίτιδα του στο σκοράρισμα κι  άλλα επειδή απέτυχε. Ο Benzema δεν είναι ένας άμεσος του γκολ. Τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ο Γολγοθάς του Μπέιλ συνεχίζει, ο Μοράτα δεν είναι, κι ο Borja Mayoral είναι μια αρχή πρότζεκτ.

Αυτό που πριν επιτρέπονταν στον Benzema, μια ορισμένη χαλάρωση στην εκτέλεση, τώρα είναι λιγότερο ανεκτό. Η Μαδρίτη χρειάζεται ένα μεγάλο αριθμό γκολ με λιγότερους διαθέσιμους σκόρερ. Αυτό το ξέρει το club και οι οπαδοί του. Επίσης το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι. Είναι μια πιο προβλέψιμη Μαδρίτη, διότι το περιθώριο ελιγμών των επιθετικών της είναι μικρότερο. Και πρόκειται επίσης για μια ομάδα που συνήθως δεν παίρνει πάρα πολλά γκολ απ’τους μέσους της.

Εάν ο πυρετός του γκολ είναι μεταδοτικός, το αποτέλεσμα της Κύπρου θα’ρθει θαυμάσια στην ομάδα. Ήταν το γιατρικό που απαιτούνταν για μία απ’τις πολλές αμφισβητήσιμες πτυχές της Μαδρίτης. Το ματς είπε κάτι για την επίδραση που έχει η απόδοση στο ποδόσφαιρο. Η Μαδρίτη βελτιώθηκε προοδευτικά στο παιχνίδι. Ξεκίνησε κανονικά και κατέληξε χορεύοντας τον APOEL, με τους Theo, Ceballos και σία στο γήπεδο. Μένει να δούμε αν η επίδραση είναι περιστασιακή ή μακροχρόνια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.