News Update :

powered by Agones.gr - livescore

APOEL vs Real Madrid: Μια νίκη για να πάψει να υποφέρει

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Του David G. Medina

Η νίκη στη Λευκωσία ανακουφίζει και φέρνει την πρόκριση στους 16 του Champions League

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης επιτέθηκε στη Ντόρτμουντ και γκρέμισε το περίφημο Κίτρινο Τείχος λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επρόκειτο να πάει στην Λευκωσία, στο πιο άνετο ταξίδι, με την ανάγκη να πάρει τρεις βαθμούς για να σφραγίσει την πρόκριση στους 16. Ο διπλός αγώνα κατά της Τότεναμ άφησε μια Μαδρίτη με αμφιβολίες -κι έναν μεγάλο Keylor- στο Μπερναμπέου, και μια Μαδρίτη γονατισμένη, και χωρίς απαντήσεις- στον επαναληπτικό του Wembley. Ένας βαθμός απ’τους πιθανούς έξι ενάντια στον βρετανικό εχθρό και η πρώτη θέση τόσο μακριά όσο η μαγευτική εικόνα που έβγαλε η Μαδρίτη στο Κάρντιφ πριν από λίγους μήνες. Όλα αυτά σ’ένα πλαίσιο μεγάλων δυσκολιών στη Liga, 10 βαθμούς απ’την πρώτη θέση, με το πρωτάθλημα πολύ περίπλοκο ήδη απ’το Νοέμβριο.

Για πολλούς λόγους, η νίκη ενώπιον του μέτριου ΑΠΟΕΛ είναι γιατρικό, θεραπευτική. Η νίκη είναι ζωτικής σημασίας στην Κύπρο για να πάρει την πρόκριση και ν’αποφύγει ταλαιπωρίες στην επίσκεψη της Μπορούσια, μιας άλλης ομάδας σε κακή στιγμή, στο Chamartin. Μια πτώση ενάντια σε μια μικρότερη ομάδα όπως συνέβη ενάντια στην Girona στο Montilivi θα ταρακουνούσε τα θεμέλια ενός συνόλου που πήρε τόσο σύντομα δύο συνεχόμενα Champions League, το μόνο που το’χει καταφέρει, όσο παρατηρεί πως τρία συνεχόμενα κακά αποτελέσματα μπορούν να σημάνουν το τέλος του πιο επιτυχημένου κύκλου στην πρόσφατη ιστορία του.

Club των άκρων, το μεγαλείο του και το παλμαρέ του το εμποδίζουν να δεχτεί οποιοδήποτε κόψιμο στο κοστούμι του. Και περισσότερο αν το ένδυμα είναι αυτό που φοράει για βόλτα όταν παίζει στο Champions League. Η ευγένεια επιτάσσει. Οποιοσδήποτε σπασμένος τιμωρείται επειδή στην Ευρώπη, η Μαδρίτη δεν αποτυγχάνει.

Αλάνθαστη 

Μάλιστα, αν η Μαδρίτη κατορθώσει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, θα μετατρέπονταν στη μόνη ομάδα μεταξύ εκείνων που έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις φορές στη φάση των ομίλων, η οποία έχει προκριθεί πάντοτε. Το απόλυτο (26 στα 26) είναι ανύπαρκτο στην Ευρώπη. Χωρίς να μετράμε τα στατιστικά του τρέχοντος έτους, την ακολουθούν η Μπάγερν Μονάχου (23 στα 23), Τσέλσι (15 στα 15), Ατλέτικο, η οποία μπορεί να αποτύχει φέτος, Μονακό (7 στα 7) και Σεβίλλη και Σλάβια Πράγας (4 στα 4). Είναι οι πιο αποτελεσματικές. Στη συνολική κατάταξη της φάσης των ομίλων τις τωρινές 25 της Ρεάλ Μαδρίτης τις ακολουθούν οι 22 των Μπάγερν και Barcelona και οι 20 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αξιοπιστία της Μαδρίτης αναγνωρίζεται απ’τα 12 Champions League της. Αλλά επίσης κι από λεπτομέρειες όπως αυτή της φερεγγυότητάς της στην φάση των ομίλων.

Ο Ζιντάν θα μπορούσε να κάνει αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ήρθε ισόπαλη στο ντέρμπι. Για λόγους που έχουν να κάνουν με το ρινικό διάφραγμα του Sergio Ramos, θα μπει ο Nacho για να συνδυαστεί με τον Varane. Ούτε και η εμφάνιση του Asensio αποκλείεται. Η χαμηλή στιγμή της επίθεσης, με τον Cristiano άθικτο στο Champions League (παίζει κάθε λεπτό στους τελευταίους 20 αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου), θέτει σε κίνδυνο την παρουσία του Μπενζεμά ως βασικός, που συνεχίζει σε κατάθλιψη. Ο Γάλλος δεν σκοράρει στην Ευρώπη απ’το πρώτο σκέλος των 16 του περασμένου Champions League, κάνοντας το 1-1 εναντίον της Νάπολι. Η παρουσία του mallorquín, ο οποίος φάνηκε χθες στην αίθουσα Τύπου το οποίο καλεί να σκεφτούμε την παρουσία του ως βασικός, είναι πολύ πιθανή.

Μέχρι εδώ, η κατάσταση στην οποία θα βγει στο χόρτο του ΓΣΠ η εντεκάδα του Ζιντάν. Μια ομάδα πάντα με έκτακτες ανάγκες και τρελή για να σφραγίσει μια πρόκριση στον επόμενο γύρο για να ζήσει περισσότερο ειρηνικά τα ζωτικής σημασίας παιχνίδια της Liga που της απομένουν σε αυτό το 2017. Ο πρωταθλητής προτίθεται να καταστήσει διαδικαστική την επίσκεψη της Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου στις 7 Δεκεμβρίου για να επικεντρωθεί στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Η επίσκεψη στο San Mames, πρώτα, και το Clásico του Bernabéu, στη συνέχεια, θα σηματοδοτήσουν το μέλλον μιας σεζόν που ξεκίνησε με το όνειρο του Sextete και η οποία περνάει αυτές τις στιγμές την πιο κρίσιμη στιγμή μετά τις γκέλες ενάντια σε Girona, Τότεναμ και Ατλέτικο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.