News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’την συντριπτική αυτοπεποίθηση στο αρχόμενο άγχος

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Του Santiago Segurola

Μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μοιάζει μ’αυτήν της προετοιμασίας, ή την ομάδα που κατεδάφισε χωρίς ενδοιασμούς τη Barca και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και τ’αποτελέσματα δεν εξηγούν πάντοτε τα πραγματικά προβλήματα μιας ομάδας, υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά δεδομένα στη Μαδρίτη. Το πιο σημαντικό είναι η αδιανόητη αδυναμία της στο Μπερναμπέου, όπου έχει χάσει με τη Μπέτις κι έχει έρθει ισόπαλη εναντίον των Βαλένθια, Λεβάντε και Τότεναμ. Αυτό που φαινόταν σχεδόν πρωτοφανές έχει μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από ένα σύμπτωμα. Απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης λείπει καύσιμο.

Οι αριθμοί δεν εξηγούν τα πάντα, ακόμη λιγότερο για μια ομάδα που έχει μπορέσει να επιβληθεί, και σχεδόν πάντα το άξιζε, στα παιχνίδια που δεν έχει κερδίσει. Ίσως η πιο ισορροπημένη μονομαχία να’ταν με την Τότεναμ, η πιο συμπαγής και πονηρή απ’τις αγγλικές ομάδες που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια απ’το Bernabeu. Προκάλεσε στη Μαδρίτη δυσκολίες σε όλους τους τομείς του γηπέδου. Ο Pochettino εξέπληξε με ένα ασυνήθιστο σύστημα στους Σπερς: μια άμυνα πέντε αμυντικών -τρεις στόπερ κι ο αριστερός Verthogen, ο οποίος είναι ένας κλασικός στόπερ, στην αριστερή πλευρά, χωρίς να περνάνε ποτέ το κέντρο-, τρεις μέσοι και δύο επιθετικοί.

Το προσωπικό εξεπλάγη με τη δέσμευση στους Kane και Llorente, κι όλα έδειξαν ότι Ζιντάν και Μαδρίτη εξεπλάγησαν επίσης. Η Τότεναμ τους χρησιμοποίησε σε μια διπλή αποστολή: στην αναζήτηση των μακρινών εναέριων μπαλιών, όπου το μεγάλο σώμα του Llorente λειτούργησε περισσότερο από καλά, και στο εμπόδιο που σήμαιναν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της Μαδρίτης, όπου Varane και Sergio Ramos αισθάνθηκαν περισσότερο άβολα απ’το συνηθισμένο. Είναι σπάνιο να βλέπεις στο Μπερναμπέου δύο φορ και είναι εύκολο να βλέπεις τους δύο στόπερ της Μαδρίτης να ξεπερνάνε με τη μπάλα τον απομονωμένο επιθετικό που τους τυχαίνει συνήθως ν’αντιμετωπίσουν.

Η Μαδρίτη ξεκίνησε από πίσω με λιγότερη ρευστότητα απ’τη συνηθισμένη και δεν βρήκε τη συνήθη δημιουργικότητα των Modric, Isco και Kroos. Οι μέσοι της Τότεναμ -Sissoko, Winks και Eriksen- έπαιξαν με νοημοσύνη, ενέργεια και τρεξίματα. Δεν αφέθηκαν να εντυπωσιαστούν ούτε απ’τη Μαδρίτη, ούτε απ’το Bernabeu. Αμφιταλαντεύονταν περιστασιακά, αλλά ανέκαμπταν πάντα. Η σύνδεση του ισχυρού Sissoko με τον ευκίνητο μπακ Aurier ήταν καταστροφική για τον Marcelo, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε. Ο Pochettino σχεδίασε την ομάδα για να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες του Βραζιλιάνου, τόσο ανήσυχος απ’τα προβλήματά του στο μαρκάρισμα που είχε αρκετά μικρότερη επιρροή απ'ότι συνήθως στην επιθετική πτυχή του.

Ίσως γιατί αναγκάστηκε να σκεφτεί τον αντίπαλό περισσότερο απ’το αναμενόμενο, η Μαδρίτη έπαιξε με λιγότερη άνεση από ό, τι αναμενόταν. Μόλις και μετά βίας βρήκε σχισμές στο κέντρο, όπου η συσσώρευση των παικτών ήταν αξιοσημείωτη. Η φάση του πέναλτι του Kroos είπε πολλά για το ματς. Ήταν η μόνη του αγώνα στην οποία αναδύθηκε ένας madridista μέσος στην αγγλική περιοχή. Στη Μαδρίτη περίσσεψαν σέντρες απ’τα πλάγια, πάρα πολύ προβλέψιμες για τους εξπέρ κεφαλοσφαιριστές της Τότεναμ.

Τα ελαττώματα της Μαδρίτης δεν υποτίμησαν τα πλεονεκτήματά της. Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε έναν συγκλονιστικό Keylor και πολύ συγκεκριμένα στην επέμβασή του στο σουτ του Kane, μία απ’τις αποκρούσεις του έτους στο Μπερναμπέου, κι επίσης ήταν εμφανείς οι δυσκολίες της σε μερικά απ’τα τακτικά προβλήματα που της πρότεινε η Τότεναμ, αλλά απ’τη Μαδρίτη δεν έλειψαν ευκαιρίες και καλά λεπτά. Ο Lloris αποδείχτηκε τόσο σημαντικός για την ομάδα του όσο κι ο Keylor για τη δική του.

Το ματς δήλωσε ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ απ’ότι την περασμένη σεζόν -η Τότεναμ και οι υπόλοιπες αγγλικές έχουν βελτιωθεί σημαντικά- κι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν καταλήγει να ρολάρει. Δυσκολεύεται να κερδίσει τα παιχνίδια περισσότερο απ’το φυσιολογικό -μέχρι και οι νίκες είναι με μικρές διαφορές- και δεν έχει υπάρξει ακόμη σε θέση να παίξει καλά ένα πλήρες παιχνίδι, απ’άκρη σ'άκρη, με την εξουσία που της υποτίθεντο πριν από δύο μήνες . Έχει αλλάξει τη συντριπτική αυτοπεποίθησή της μ’ένα άγχος κάτι περισσότερο από αρχόμενο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.