News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τι συμβαίνει στη Μαδρίτη; Λόγοι για τους οποίους έχει τη θηλιά στο λαιμό τον Σεπτέμβριο

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Του Ruben Rodriguez

Επτά βαθμούς μακριά απ’τον πρωτοπόρο στην έναρξη του πρωταθλήματος

Η Liga δεν έχει κάνει τίποτα άλλο απ’το να’χει ξεκινήσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι λευκοί έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα 7 βαθμών με τη Barca και δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερες γκέλες


Η Ρεάλ Μαδρίτης περνάει μια απ’τις πιο ευαίσθητες στιγμές των τελευταίων σεζόν. Η σεζόν δεν έχει κάνει τίποτα περισσότερο απ’το να’χει ξεκινήσει και η νυν πρωταθλήτρια της Liga και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο είναι πλέον 7 βαθμούς πίσω απ’τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τη Barcelona, μια διαφορά που δεν είναι ανυπέρβλητη, αλλά που είναι ήδη σημαντική στα πρώτα βήματα της σεζόν. Και, όλα αυτά δείχνοντας καλό παιχνίδι. Τότε, τι συμβαίνει στη Μαδρίτη;

Έχουν γίνει μόνο πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και η Μαδρίτη έχει γκελάρει ήδη στις τρεις, ακριβώς όλες όσες έχει παίξει η λευκή ομάδα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Στο τέλος της αναμέτρησης, ο ίδιος ο Isco παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία στην ομάδα, στην οποία τα πράγματα δεν καταλήγουν να της πάνε καλά. Ίσως ακριβώς λόγω αυτού, ο ίδιος ο Florentino Pérez κατέβηκε χθες στ’αποδυτήρια μετά το παιχνίδι, για να χαιρετήσει το ρόστερ και να τους καθησυχάσει σε μια αμφίβολη έναρξη στη Liga. Αλλά, τι συμβαίνει στη Μαδρίτη;

Η σημαντική έλλειψη του γκολ

Ο κύριος λόγος για την κακή στιγμή της Μαδρίτης έχει να κάνει με την έλλειψη ευστοχίας της. Στα πρώτα πέντε παιχνίδια, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόνο εννέα γκολ υπέρ, δηλαδή ένα μέσο όρο 1,8 ανά παιχνίδι. Χωρίς να πάμε παραπέρα, την περασμένη σεζόν κατά την οποία οι λευκοί κέρδισαν τη Liga είχαν ένα μέσο όρο 2,7 γκολ ανά αγώνα, οπότε η έλλειψη ευστοχίας είναι μια απόδειξη. Μάλιστα, όλη η ομάδα έχει τα ίδια γκολ που έχει μόνο ο Leo Messi στο πρωτάθλημα.

Κρίση στο BBC

Η ναυαρχίδα της λευκής επίθεσης περνάει μια κρίσιμη στιγμή. Η ποινή του Κριστιάνο, η οποία τον ανάγκασε να χάσει τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχει προκαλέσει ένα σημαντικό έλλειμμα στη Μαδρίτη και, παρά την επιστροφή του Πορτογάλου χθες, ήταν με βρεγμένη πυρίτιδα. Εάν σ’αυτό προστεθεί η κακή στιγμή που περνάει ο Μπενζεμά -τώρα τραυματίας- κι ο Bale, πολύ επικρινόμενοι απ’τους οπαδούς, το αποτέλεσμα είναι σαφές: οι σκόρερ δεν έχουν βρει το κλειδί στους πρώτους τους αγώνες.


Το αναρρωτήριο δεν αδειάζει

Και είναι ότι μια άλλη απ’τις καταστάσεις που επηρεάζουν σοβαρά τη Μαδρίτη έχει να κάνει με τον αριθμό των τραυματισμών που συγκεντρώνει. Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, η Μαδρίτη έχει ήδη δει πώς έχουν τραυματιστεί οι Marcelo, Theo, Kovacic, Benzema και Vallejo. Επιπλέον, ο Βαράν κι ο Κρος έχασαν παιχνίδια αφού υπέφεραν από ενοχλήσεις. Οι ιατρικές υπηρεσίες της Μαδρίτης δεν ξεκουράζονται λόγω των σωματικών προβλημάτων που υπονομεύουν το ρόστερ σ’αυτή την αρχή της σεζόν.

Αμυντικές παραχωρήσεις

Το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που παίζει ασύστολα στην επίθεση, είναι αναμφισβήτητο. Επομένως, όταν χάνει τη μπάλα σε πλήρη κατασκευή του παιχνιδιού, η ομάδα υποφέρει περισσότερο πίσω, καθώς έχει λιγότερους παίκτες για να προστατευτεί. Αν σ’αυτό προστεθεί η βραδύτητα των οπισθοχωρήσεων, κάποια σημαντικά λάθη και η έλλειψη έντασης σε κάποιες στιγμές, πρέπει μόνο να κουνήσουμε τον αναδευτήρα για να επιβεβαιώσουμε ότι η Μαδρίτη έχει μια τρύπα στην αμυντική ζώνη της.


Προβλήματα άγχους;

Προς το παρόν, η Μαδρίτη έχει προσφέρει δύο πρόσωπα. Το λαμπρό και αποφασιστικό που προσέφερε τόσο στο Super Cup της Ευρώπης, όσο και στης Ισπανίας, καθώς επίσης και στους αγώνες ως φιλοξενούμενη, και το κολλημένο κι απροσάρμοστο του Bernabeu. Ο Isco το συνόψισε μετά το παιχνίδι εναντίον της Betis: "Αν δεν βάλουμε ένα γκολ νωρίς στο σπίτι, μας πιάνει άγχος". Το να θες να βάλεις το δεύτερο πριν να βάλεις το πρώτο δεν είναι συνήθως μια καλή στρατηγική και, ως γηπεδούχος, η Μαδρίτη καταλήγει ν’ανατρέπεται παρά το ρευστό της παιχνίδι.

Σωματική πτώση

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά την επίσημη σεζόν, παίρνοντας τα δύο Σούπερ Καπ ενάντια σε αντιπάλους οντότητας όπως η Barcelona και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μαδρίτη έχει πέσει ένα βαθμό στο σωματικό κεφάλαιο, κάτι φυσιολογικό σύμφωνα με το πόσο μεγάλη είναι η σεζόν. Το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν η Μαδρίτη δεν είναι σε θέση να βάλει σε καλό δρόμο τα παιχνίδια απ’τα πρώτα στάδια: καταλήγουν να της γίνονται ατελείωτα, κάποια λεπτά που θα’πρεπε να’ταν για να φυλάξει το αποτέλεσμα κι όχι για να ξεκινάει να παλεύει γι’αυτό.


Το λεπτό 90 και Ράμος

Πέρυσι, η Μαδρίτη έδειξε μια ακλόνητη πίστη σε όλη την σεζόν. Τόσο, που πολλά ματς τα πήρε στην τελευταία αναπνοή, ειδικά χάρη στα γκολ ενός εμπνευσμένου Sergio Ramos: Barcelona, Deportivo, Βαλένθια ή Betis το βίωσαν στο πετσί τους. Σ’αυτά τα πρώτα μέτρα, δεν φαίνεται αυτή η ένταση στα τελευταία λεπτά για να πάρει το παιχνίδι, αλλά μια κουρασμένη κι ακόμη και αποδιοργανωμένη ομάδα, η οποία φαίνεται πολύ σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού.

Αυτοί που πλέον δεν είναι

Αποτελεσματικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καλύτερο και πιο πλήρες ρόστερ απ’την περασμένη σεζόν, αλλά έχει χάσει γκολ. Στην πρώτη ομάδα έχουν έρθει οι Mayoral, Theo, Ceballos, Vallejo και Llorente, δίνοντας περισσότερη συνοχή και ενισχύοντας καλύτερα την ομάδα. Παρ 'όλα αυτά, έχει χάσει γκολ: η αποχώρηση των παικτών όπως ο Μαριάνο, ο James και, πάνω απ' όλα, ο Μοράτα, προκαλεί στα μπλοκαρισμένα παιχνίδια να μην βρίσκει την ικανότητα επίλυσης στον πάγκο της. Ναι, δημιουργεί καλό παιχνίδι, αλλά δεν βρίσκει το γκολ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.