News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Έτσι χάλασε το όνειρο του Mbappé να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο πατέρας του παρουσίασε στους λευκούς μια προσφορά της PSG που διπλασίαζε αυτό που προσφέρονταν απ’την πρωτεύουσα

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, όταν ενσωματώθηκαν στην συγκέντρωση της προετοιμασίας της ομάδας στο Λος Άντζελες, ο Florentino Perez κι ο José Ángel Sánchez υπολόγιζαν να κλείσουν την υπογραφή του Kylian Mbappé για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η αισιοδοξία τους είχε στερεά επιχειρήματα. Στις αρχές εκείνης της εβδομάδας είχαν συναντηθεί στη Γαλλία με τους ιδιοκτήτες της Μονακό για να διαπραγματευτούν για τον παίκτη, αφού είχε ήδη ενημερώσει αυτός τον σύλλογο για τη σταθερή του θέληση του να πωληθεί, απορρίπτοντας την προσφορά ανανέωσης (το συμβόλαιό του έληγε το 2019) και το να περιμένει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για να πάει μετά σε μια μεγάλη.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, η συμφωνία δεν ήταν πλήρης, αλλά ήταν πλέον σε καλό δρόμο και, πάνω απ 'όλα, η πρόθεση και των δύο πλευρών ήταν να κλείσει. Η Μαδρίτη ήθελε τον παίκτη και η Μονακό, έχοντας αποδεχτεί ότι τον χάνει (αν κι έλπιζε ακόμα να τον κρατήσει για μία χρόνια αν και δανεικό), δεν ήθελε να ενισχύσει μια άμεση αντίπαλο στο πρωτάθλημα όπως την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι διαφορές μεταξύ των 190 εκατομμυρίων που αξιολόγησαν οι Dimitri Rybolovlev και Vadim Vasiliyev τη μεγάλη υπόσχεση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και των 180 (άρχισαν προσφέροντας 150 σταθερά συν 30 σε στόχους για ν’ανέβουν μέχρι τα 160+20) που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν οι λευκοί φαίνονταν ένα εμπόδιο εύκολο να ξεπεραστεί. Η καλή σχέση μεταξύ των ηγετών απ’το καλοκαίρι του 2014 στο οποίο διαπραγματεύτηκαν τη μεταγραφή του James Rodríguez φαίνονταν να διευκολύνει την τελική κατανόηση και μ’αυτήν την καταρχήν συμφωνία, που ανακοίνωσε η MARCA, κατευθύνθηκαν πρόεδρος και γενικός διευθυντής προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύοντας ότι η ολοκλήρωση της επιχείρησης με τη Μονακό δεν θα’ταν σημαντικό πρόβλημα. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟ L.Á.

Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, τη Δευτέρα στις 24, αυτή τη φορά με τον Wilfried Mbappé. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που συναντιόντουσαν με τον πατέρα κι αντιπρόσωπο του παίκτη, ο οποίος είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τα τελευταία τρία χρόνια τον Ζιντάν στο Valdebebas, με τον οποίο διατηρεί μια καλή σχέση. Ένα μήνα νωρίτερα, την Τετάρτη στις 14 Ιουνίου Florentino και JAS συναντήθηκαν μαζί του στο Παρίσι εκμεταλλευόμενοι ένα φιλικό Γαλλίας-Αγγλίας και του έθεσαν να υπογράψει στα λευκά για έξι σεζόν μ’ένα μισθό επτά εκατομμύρια καθαρά, αν έφταναν σε μια συμφωνία με τη Μονακό. Ο πατέρας, χωρίς να δεσμευτεί, έδειξε προθυμία στο να εκπλήρωνε ο γιος του την επιθυμία του να παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης δίπλα στο είδωλό του, Κριστιάνο. Ωστόσο, επέμεινε ότι το αθλητικό πρότζεκτ ήταν πιο σημαντικό απ’τα χρήματα που θα κέρδιζε και έδειχνε επιφυλακτικός για το γεγονός ότι έπρεπε να ανταγωνιστεί για να’ναι βασικός, με το BBC. Ο Κίλιαν έβλεπε ξεκάθαρο το να παίξει στη Μαδρίτη, αλλά ο Wilfried δεν έβλεπε ξεκάθαρο το πόσο θα’παιζε με τους Cristiano, Μπέιλ και Μπενζεμά δίπλα του. 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΜΠΕΙΛ 

Στην Ρεάλ Μαδρίτης κατανοούσαν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έμενε ήταν να πείσουν τον πατέρα και πίστευαν ότι ήταν ικανοί να κάνουν τον Wilfried να δει ότι τα rotations που του Ζιντάν θα εξασφάλιζαν πολλά λεπτά στον γιο του. Αλλά παράλληλα και κατόπιν αιτήματος του προπονητή, ο οποίος επέμενε ότι αν έρχονταν ο Mbappé έπρεπε να φύγει ένα μέλος του BBC και υπέδειξε τον Bale ως τον πιο αναλώσιμο, άρχισαν επίσης να μελετούν μια άλλη εναλλακτική: να πουλήσουν τον Ουαλό. Περιμένανε μια προσφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν ήρθε ποτέ, παρά το ότι υπήρξαν κανά δυο δημόσια επεισόδια που προωθήθηκαν απ’τον Μουρίνιο στην αμερικανική περιοδεία. Αλλά ο Gareth δεν έδωσε σημασία, δεν έδωσε καμία ευκολία στο να φύγει και το πράγμα έμεινε εκεί.

Ο FLORENTINO ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ 

Σε κάθε περίπτωση, μ’έναν μήνα και μία εβδομάδα μπροστά, υπολόγιζαν ότι ο χρόνος ήταν υπέρ τους, και σκέφτονταν ότι είτε θα έπειθαν τον Wilfried, είτε τον Zidane να δέχονταν να περάσει μια σεζόν και με τους τέσσερις. Και πίστευαν ότι είχαν τον δρόμο αρκετά καθαρό από αντιπάλους για να πάρουν τον Mbappé. Ήξεραν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε αποσυρθεί απ’τη δημοπρασία, ότι η Μπαρτσελόνα δεν τον έχει μεταξύ των στόχων της και πίστευαν ότι η PSG, αν όπως όλα έδειχναν επρόκειτο να πληρώσει τα 222 εκατομμύρια της ρήτρας του Neymar, θα έκανε δύσκολα μια ακόμα τόσο πολύ υψηλή επιχείρηση. Αν και υπό αυτή την έννοια ο Florentino δεν εφησύχαζε, γνωρίζοντας την τεράστια οικονομική δυναμική καταριανής προέλευσης στην διάθεση της Παρί Σεν Ζερμέν. 

Η ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 

Αυτό που τους εξέπληξε ήταν η αλλαγή στη στάση του Wilfried Mbappé σ’εκείνη τη συνάντηση στην Καλιφόρνια. Τους είπε ότι είχε μια πολύ σημαντική προσφορά απ’την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ήταν διατεθειμένη να θέσει τα 180 εκατομμύρια τώρα που γνώριζε την τιμή του παίκτη κι ότι του πρόσφερε ένα μισθό 14 εκατομμυρίων καθαρών συν μπόνους, επιπλέον με το να διαβεβαιώνουν το αγόρι ότι θα’παιζε κι ότι θα το’κανε στη θέση του, φορ, κι όχι στην πλευρά. Ξαφνικά το χρήμα είχε αρκετή σημασία... Αυτή η νέα θέση του πατέρα, δημοπρατώντας ξεδιάντροπα τον γιο του στην γραμμή του μπαμπά Neymar, τους προξένησε πολύ άσχημη εντύπωση. Έτσι που μεταξύ αυτού, της επιπλοκής του να πρέπει να πουλήσουν τον Bale και πάνω απ’όλα ότι δεν ήταν διατεθειμένοι ν’αναστατώσουν τη μισθολογική κλίμακα για να τοποθετήσουν ένα υποσχόμενο 18χρονο αγόρι μπροστά από ποδοσφαιριστές της ιεραρχίας του Sergio Ramos, και να κερδίζει τα διπλά από αναφορές όπως οι Modric, Kroos ή Benzema, η Μαδρίτη κατανόησε ότι ξαφνικά ο Mbappé είχε μετατραπεί σε μια απρόσιτη μεταγραφή όταν υπολόγιζαν να κλείσουν την επιχείρηση εκείνη την ίδια βδομάδα. Διατήρησαν ακόμα κάποια ελπίδα ότι η Mónaco θα παρουσιάζονταν ισχυρή ενάντια στον Γάλλο αντίπαλό της και θα κατάφερνε να τον κρατήσει για μία ακόμα σεζόν. Αλλά δύο εβδομάδες αργότερα, την Δευτέρα στις 7 Αυγούστου, ο Wilfried ενημέρωσε ότι ο γιος του είχε αποφασίσει: θα’παιζε μόνο στην PSG κι ανάγκασε τη Mónaco να διαπραγματευτεί με τη μεγάλη αντίπαλό της. Έτσι είναι το πως χάλασε το λευκό όνειρο του Kylian Mbappé.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.