News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Casemiro και δέκα ακόμη: ο άθικτος παίκτης κάθε φορά που υπάρχει ένας μεγάλος χορός

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Βραζιλιάνος είναι ζωτικής σημασίας για τον Ζιντάν

Το καθεστώς βασικού του Casemiro πλέον δεν αμφισβητείται κάθε φορά που έρχεται μια μεγάλη αναμέτρηση. Μπορεί να ξεκουράζεται σε οποιοδήποτε ματς, αλλά όχι όταν φτάνει η στιγμή της αλήθειας


Έχει δυσκολευτεί πολύ να φτάσει στην θέση που έχει τώρα. Έπρεπε να μεταναστεύσει έτσι ώστε στις εγκαταστάσεις του Santiago Bernabeu, επίσης και στο Valdebebas, να άρχιζαν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Μια χρονιά στην Πόρτο τον εκτόξευσε για να επιστρέψει πιο ψημένος, αλλά φυσικά χωρίς γαλόνια. Επέστρεψε για να’χει έναν δευτερεύον ρόλο στο λευκό ρόστερ, τότε με προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ. Τώρα πλέον δεν είναι κατανοητό ότι σε ένα τελικό, σ’ένα παιχνίδι πρώτου επιπέδου, δεν είναι ο Casemiro στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα Σκόπια, όπως και σ’άλλα σημαντικά ραντεβού, ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι θεμελιώδης. Ένα νέο ευρωπαϊκό Super Cup για τον σύλλογο, με νέα αξιοσημείωτη απόδοση, συμπεριλαμβανομένου γκολ, του δυνατού ποδοσφαιριστή.

Ήταν ένας καλός γνώστης των μυστικών που μαγειρεύονται στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτός που ώθησε την καριέρα του Casemiro. Η Πόρτο πόνταρε στον Julen Lopetegui κι ο νυν προπονητής της εθνικής δεν δίστασε να παίξει με την απόκτηση του τότε αμούστακου παίκτη. Όταν έφτασε στο τέλος της η σεζόν 2013/2014, μετά τον αξέχαστο τελικό του Champions League στη Λισαβόνα, ο σύλλογος δεν είχε προβλήματα να πουλήσει τον ισχυρό μέσο. Κράτησε μια οψιόν επαναγοράς, αν και τότε πολύ λίγοι σκέφτονταν ότι θα επέστρεφε. Πολύ λιγότερο για να’χει το νυν καθεστώς στο λευκό ρόστερ.

Στη γειτονική χώρα, η έκρηξη του Casemiro ήταν θεαματική. Στις εντολές του Lopetegui, ο μέσος πρόσφερε μια εξαιρετική απόδοση. Ο Βάσκος προπονητής ερωτεύτηκε ακόμα περισσότερο τον παίκτη, ο οποίος σήμερα είναι άθικτος, όταν φτάνει ένα μεγάλο γεγονός. Για κάποιο λόγο, πολύ αργότερα, αποκαλύφθηκε, το έκανε ο ίδιος, ότι ο Julen τον προέτρεψε χαριτολογώντας να παίξει στην Roja. «Επιστρέφοντας στη Μαδρίτη, χαριτολογώντας, μου είπε αν ήθελα να πάρω την Ισπανική υπηκοότητα. Αλλά εγώ είμαι περήφανος που παίζω για τη Βραζιλία», παραδέχτηκε ο Casemiro στο «Globoesporte».

Ένα καταστροφικό Clásico

Ο Ράφα Μπενίτεθ αντιλήφθηκε το ίδιο με τον Lopetegui και μία απ’τις πρώτες του αποφάσεις ήταν να ζητήσει τις υπηρεσίες του Casemiro. Ο Florentino Pérez άκουσε τον τωρινό προπονητή της Νιούκαστλ και για 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ο Βραζιλιάνος πήρε εισιτήριο επιστροφής στο Valdebebas. Ο Μαδριλένος προπονητής του έδωσε ρόλο, όχι τόσο όσο συγκεντρώνει τώρα, αλλά έναν χώρο για να αισθάνονταν σημαντικός. Ένα Clásico ήταν αποκαλυπτικό, ώστε να καταστεί σαφές ότι σ’ένα ματς πρώτου επιπέδου η συμμετοχή του είναι ζωτικής σημασίας. Ο Μπενίτεθ δεν ήταν πιστός στον εαυτό του, άφησε τον ισχυρό παίκτη στον πάγκο και το 0-4 τον άφησε περισσότερο από εκτεθειμένο. Μέχρι και κραυγές «Florentino, παραιτήσου!» έφτασαν να ακουστούν εκείνη την ημέρα στο Μπερναμπέου.

Ο Ζιντάν χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να αποδεχτεί τη ζωτική σημασία του Casemiro. Όταν ανέλαβε την ομάδα, ο Γάλλος προπονητής άργησε μερικές βδομάδες να δώσει στον Βραζιλιάνο τον χώρο του. Ήταν πολύ δύσκολοι καιροί, με την ομάδα σε ελεύθερη πτώση και μια σεζόν που απειλούσε να’ταν καταστροφή. Αλλά ήρθε μια στιγμή στην οποία ο στρατηγός είχε σαφές ότι αν ήθελε να αντιστρέψει την κατάσταση, ο Casemiro ήταν βασικός. Άρχισε να του δίνει ματς... και μέχρι σήμερα. Εκείνη η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον τελικό του Champions League του Μιλάνου με τον 'Case' στην εντεκάδα.


«Νίκη όπως να’ναι»

Στ’αποδυτήρια είναι πολύ αγαπητός, πάνω απ’όλα εκτιμώμενος πολύ καλά για την τεράστια δουλειά του, για την εξισορρόπηση της ομάδας σχεδόν πάντα. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χωρίζεται πλέον όπως συνέβαινε κάποτε επειδή μπροστά απ’την άμυνα υπάρχει ένας παίκτης που δεν το επιτρέπει. Βοηθάει τους αμυντικούς, αλλά επίσης και συμπαίκτες όπως τους Kroos και Modric, που τώρα παίζουν με περισσότερη χαρά γνωρίζοντας ότι οι πλάτες τους είναι πάντα καλά καλυμμένες λόγω του αλληλέγγυου συμπαίκτη τους.

«Ευχαριστημένος με το γκολ, για την ομάδα, αυτός είναι ο δρόμος κι ελπίζω να κερδίσουμε όλους τους πιθανούς τίτλους», είπε στις κάμερες του «Bein Sports» μετά την αναμέτρηση. «Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να κερδίζει έτσι κι αλλιώς», συνέχισε ο Casemiro, ο οποίος τόνισε ότι «χωρίς αμφιβολία, είναι πολύ σημαντικό» να ξεκινάς τη σεζόν μ’ένα νέο τίτλο «ενάντια σε μια δύσκολη ομάδα, που έχει ποιότητα κι έναν μεγάλο προπονητή». «Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτό που κερδίζουμε και να γράφεις ιστορία όπως το κάνουμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά τα πάντα είναι καρπός δουλειάς· συνεχίζουμε σε αυτή τη γραμμή και με πολλή ταπεινότητα», πρόσθεσε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.