News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Manchester 2-1

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Άλλη μια κούπα μπήκε στις βιτρίνες του Μπερναμπέου. Ξεκίνημα με το δεξί στη νέα σεζόν, με μια νίκη ψυχολογίας και γοήτρου, απέναντι σ’έναν ιστορικό αντίπαλο. Συγχαρητήρια στην ομάδα, και μακάρι φέτος ν’ακολουθήσει την πορεία που χαράζει με το καλημέρα.


Το πρώτο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Αφού πέρασαν τα πρώτα 10-12 λεπτά, με την λευκή ομάδα να ψάχνεται και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό όπως θα’θελε, απέναντι στο γεμάτο κέντρο της Γιουνάιτεντ, και με τον Μπέιλ να στέλνει, με κατσαπλιάδικη προβολή μέσα απ’την περιοχή, τη μπάλα απελπιστικά άουτ, ο Ίσκο άρχισε να γυρίζει περισσότερο προς τα πίσω, βοηθώντας τους Κρος, Μόντριτς, φτάνοντας κατά στιγμές να γίνεται ο πρώτος αποδέκτης της μπάλας απ’την άμυνα, κι αυτό ήταν το κλειδί στη madridista κυριαρχία στο πρώτο μέρος.

Από’κει και πέρα, οι merengues έλεγξαν τον ρυθμό σ’όλο το ημίχρονο, άλλοτε πιο έντονα, άλλοτε πιο ήπια, αλλά χωρίς να απειλούνται σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, οι ίδιοι απειλούσαν έντονα. Έτσι, στο 16ο λεπτό, ο Κρος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Καζεμίρο πήρε δύσκολα την κεφαλιά ψαράκι, αλλά στάθηκε άτυχος, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο. Ο Βραζιλιάνος όμως, δεν το έβαλε κάτω, και 8 λεπτά αργότερα, έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή της γλυκιάς σέντρας του Καρβαχάλ, κι ευρισκόμενος σε αντικανονική θέση, λίγο πιο μπροστά απ’την αγγλική άμυνα, έκανε το 1-0, με το γκολ να μετράει λανθασμένα.



Κρος, Μόντριτς και Ίσκο έκαναν όλο το λευκό παιχνίδι ελέγχοντας τον ρυθμό, τα λεπτά περνούσαν, η Γιουνάιτεντ έφτανε κατά στιγμές εύκολα έξω απ’τη madridista περιοχή, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να μπει μέσα. Αντιθέτως, ήταν η Ρεάλ αυτή που μπήκε και πάλι στην αντίπαλη περιοχή, όταν στο 42’, ο Μόντριτς προωθήθηκε κουβαλώντας τη μπάλα, έχασε στην ισορροπία του την τελευταία στιγμή, η μπάλα κατέληξε στον Μπενζεμά, ο οποίος εκτέλεσε άμεσα από γωνιακή θέση, με τον Ντε Χέα να αποκρούει, και τον Γάλλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στ’αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Και πριν κλείσει το ημίχρονο, είχαν και οι Άγγλοι μια στιγμή, με τον Λουκάκου να πιάνει αδύναμη κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, και τον Νάβας να μπλοκάρει εύκολα.

Οι madridistas μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, σφυροκοπώντας. Στο 48’ ο Κρος έκανε το ωραίο σουτ, ανενόχλητος απ’το ημικύκλιο, με τον Ντε Χέα να κάνει μεγάλη επέμβαση και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαρσέλο μπήκε από αριστερά, εκτέλεσε, με τη μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλα πόδια και να καταλήγει σε νέο κόρνερ. Η Ρεάλ δεν θ’αργούσε να βρει αυτό που έψαχνε. Στο 52’, ο Καρίμ χόρεψε από αριστερά τον Σμόλινγκ, που έκανε ως συνήθως smalling, πέρασε τον Ίσκο, αυτός έδωσε δεξιά του για τον Μπέιλ, μπήκε στην περιοχή, ο Ουαλός τον έβγαλε ωραία σε θέση βολής, κι ο Malagueño τέλειωσε με πολύ ωραίο και ψύχραιμο πλασέ στην απέναντι γωνία του, ανήμπορου ν’αντιδράσει, Ντε Χέα.

Η Ρεάλ είχε τον αγώνα ακριβώς εκεί που ήθελε, οι red devils έμοιαζαν σαστισμένοι, κι αυτό φάνηκε μόλις στην επόμενη φάση, όταν ο Πογκμπά πήρε εύκολα την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά την πέταξε εξίσου εύκολα πάνω στον Νάβας, ο Κέιλορ απέκρουσε, και στην επαναφορά, ο Λουκάκου την έστειλε άουτ με τον Κοσταρικανό εξουδετερωμένο. Η Ρεάλ συνέχισε στον ρυθμό της, και λίγα λεπτά αργότερα, ο Καζεμίρο έκανε την ωραία συρτή διαγώνια, βγάζοντας τον Μπέιλ τετ α τετ από δεξιά, ο Ουαλός, με το κακό δεξί του πόδι, τέλειωσε όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά στάθηκε άτυχος, με τη μπάλα να βρίσκει και πάλι στο οριζόντιο των Άγγλων. Και είναι συχνό το φαινόμενο σ’αυτό το άθλημα, μια φάση να αλλάζει την ψυχολογία και την ροή του αγώνα.

Ο Μπέιλ απέτυχε να κάνει το 3-0, και στην επόμενη φάση, η Γιουνάιτεντ βγήκε μπροστά, ο Μάτιτς έπιασε ανενόχλητος το δυνατό συρτό, καθώς ο Κρος καθυστέρησε να βγει πάνω του, ο Νάβας απέκρουσε δύσκολα και στο ριμπάουντ, ο Λουκάκου, αυτή τη φορά δεν συγχώρεσε. 2-1, και φαινομενικά, υπήρχε παιχνίδι. Στην πράξη, λίγα πράγματα. Στο 80’, ο Ράσφορντ πήρε την διαγώνια του Μιχταριάν στην κόντρα, βγήκε τετ α τετ με τον Κέιλορ, σε μοναδική ευκαιρία για το 2-2, με τον Κοσταρικανό να δείχνει την κλάση του, να βρίσκει τη μπάλα με τις άκρες, στέλνοντάς την κόρνερ. Η Ρεάλ απάντησε στην επόμενη φάση, με τον Ασένσιο να ξεδιπλώνει την λευκή ομάδα στη κόντρα, τον Μπενζεμά να πηγαίνει μέχρι τέλους, και να μην τα καταφέρνει από πολύ γωνιακή θέση.

Φτάσαμε στο 90’, αλλά ο αγώνας είχε λίγα ακόμα. Αρχικά, ο Φελαινί έπιασε την κεφαλιά μέσα απ’την περιοχή, με τον Νάβας να φωνάζει και πάλι παρών, και στην επόμενη φάση, ο Λούκας, μπήκε από δεξιά, χόρεψε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του μοιράζοντας σακούλες, έσπασε στον Ασένσιο στο ύψος του πέναλτι, κι ο balear έπιασε άμεσα το πλασέ με το κακό δεξί του πόδι, με τον Ντε Χέα να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Μέτριο το παιχνίδι για τους Μπέιλ, Μπενζεμά, ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος, έχοντας ενεργή συμμετοχή στο 2-0, με τον Ουαλό να στέκεται άτυχος στιγμές αργότερα. 

Η τετράδα του κέντρου, ήταν και οι καλύτεροι του αγώνα. Καλύτερος ο Καζεμίρο, που διακρίθηκε τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ο Γιορέντε θα’χει δύσκολη αποστολή φέτος, στην διεκδίκηση της θέσης απ’τον Βραζιλιάνο. Ήδη σήμερα έμεινε εκτός αποστολής, ενώ στη μπουτίκ της ομάδας, πέρα απ’την απούσα φανέλα του Μαγιοράλ, απουσιάζει και η δικιά του. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Η άμυνα πήγε καλά γενικά, εκεί που δυσκολεύτηκε αρκετά ήταν στον αέρα, καθώς μόνο ο Βαράν είχε το απαραίτητο ύψος για ψηλό παιχνίδι τόσης διάρκειας, και σε κάποιες μπαλιές στην κόντρα. Μαρσέλο και Καρβαχάλ είχαν συμβολή και στην επίθεση, με τον canterano να κάνει την ασίστ στο πρώτο. Ο Νάβας δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.