News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Barcelona Real 1-3

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Μεγάλη νίκη, ηδονική απ’όλες τις απόψεις, και αγκαλιά με τον δεύτερο τίτλο της σεζόν. Και πώς να μην είναι ηδονική; Όταν ο λαλίστατος άντρας της τραγουδιάρας βάζει αυτογκολάκι. Όταν ο μορφονιός πετάει παστελάρα, που δικαιολογεί τον πανηγυρισμό του νάρκισσου. Όταν ο διαιτητής προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δώσει νόημα και ύπαρξη στον επαναληπτικό του θεσμού, χειρουργώντας σε, χωρίς αναισθητικό. Αλλά αν έχεις Ασένσιο, κανένα κοράκι δεν μπορεί να σε σταματήσει. Συγχαρητήρια στην ομάδα για όλα αυτά, για τη μεγάλη βραδιά. Και ξέρετε ποια είναι η μεγάλη είδηση της βραδιάς; Όχι, δεν είναι το 1-3. Ούτε και η αγκαλιά με τον τίτλο. Ούτε κι ότι όλα αυτά γίνανε με κόντρα διαιτησία. Ούτε καν και η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΑΣΕΝΣΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΧΙ. Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΕΘ ΚΟΠΑΝΟΥΣΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΟ 1-3, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ, ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΠΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ. Άλλες δυο φορές έχει σπάσει το πρωτόκολλο ο Πέρεθ. Η μια, στην κεφαλιά του Ράμος. Απολύτως φυσιολογικό. Η άλλη; Σ’ένα άκυρο ματς του cl ενάντια στην Λυόν, σε γκολ του Μπενζεμά. Και γνωστό, το πόσο συμπαθεί την αγελαδόφατσα. Πλέον, συμπαθεί και τον Ασένσιο…


Το πρώτο μέρος, δεν θα το θυμούνται πολλοί. Κακό παιχνίδι κι απ’τις δύο ομάδες, λογικό για την εποχή. Απ’την Ρεάλ προσπαθούσε ο Ίσκο, με τους Κρος και Κάζε να τον ακολουθούν, και τα χαλούσανε οι δυο μπροστινοί γκασμάδες. Απ’τη Μπάρτσα το πράμα ήταν κυρίως Μέσι και Σουάρεζ, όπως και σ’όλο το 90. Από μια καλή στιγμή και για τις δυο ομάδες. Πρώτα η Μπάρτσα στο 9’, με τον Σουάρεζ να γίνεται αποδέκτης βαθιάς μπαλιάς, να εκτελεί λίγο μέσα απ’την περιοχή, και τον Νάβας καλά τοποθετημένο, ν’αποκρούει. Και στη συνεχεία η Ρεάλ στο 36’, στη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, όταν ο Ίσκο χόρεψε από αριστερά την άμυνα, έσπασε στον Μπέιλ, κι αυτός εκτέλεσε άμεσα κι άσχημα με το αριστερό πάνω στον Τερ Στέγκεν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο ενδιάμεσο αυτών, και μια στιγμή για τον Ίσκο, που χόρεψε την άμυνα μέσα στην περιοχή απ’τα αριστερά, αλλά το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Άλλο ματς στο δεύτερο μέρος, γύρισε ο διακόπτης. Αντάξιο ενός clásico. Και σ’αυτό βοήθησε το πολύ γρήγορο γκολ των λευκών. Μόλις στο 50’, ο Μαρσέλο μπήκε από αριστερά, έσπασε μέσα στο κουτί, κι ο επίδοξος πρόεδρος, έκανε την προβολή για το αυτογκόλ του 0-1. Η Μπάρτσα προσπάθησε ν’αντιδράσει άμεσα, και στο επόμενο λεπτό, ο Ντελοφέου βρέθηκε μέσα στη madridista περιοχή, κάνοντας το πολύ επικίνδυνο πλασέ μπροστά από πολλά σώματα, με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπενζεμά μπήκε από αριστερά, χόρεψε σε Αλγερινό ρυθμό, ξεφτίλισε τον τηλεστάρ ρίχνοντάς τον κάτω, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Καρβαχάλ, ο Ντάνι εκτέλεσε κι ο Άλμπα πάνω στη γραμμή έσωσε το 0-2. Το ματς είχε αρχίσει ν’αποκτά άγρια ομορφιά, και ήταν σειρά της Μπάρτσα ν’απειλήσει. Κόρνερ από δεξιά του Denis, ο Σουάρεζ ανενόχλητος στην δυνατή κεφαλιά, με τον Νάβας να πετάει και να διώχνει σε νέο κόρνερ.

Ο ρυθμός πλέον ήταν ξέφρενος και η Μπάρτσα πίεζε μαινόμενη για την ισοφάριση. Στο 64’, ο Σουάρεζ μπήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Βαράν έβαλε το πόδι και πέταξε σε κόρνερ, ενώ λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα. Στο 70’, ήταν σειρά της Ρεάλ. Ο Μπέιλ έκανε την σέντρα από δεξιά, βρήκε τον αμαρκάριστο Ρονάλντο, που είχε μπει ως αλλαγή, κι ο Πορτογάλος δοκίμασε άλλο ένα ψαλιδάκι, απ’τα αναρίθμητα, με τη γνωστή κατάληξη. Ας είμαστε δίκαιοι. Αυτή τη φορά, και το ολοκλήρωσε, και το’στειλε προς την σωστή κατεύθυνση, και μόλις 1-1.5 μέτρο πάνω απ’τα δοκάρια. Σε καλό δρόμο είναι, πλησιάζει…

Στο ίδιο λεπτό, νέα επίθεση της Ρεάλ, εκπληκτικό τακουνάκι του Ρονάλντο, ο Μαρσέλο βγήκε μόνος από αριστερά, εκτέλεσε, με τον Τερ Στέγκεν σε μεγάλη επέμβαση, να διώχνει σε κόρνερ. Ξανά μπροστά οι culés, στο 73’ ο Denis μπήκε από αριστερά, χόρεψε όλη την λευκή άμυνα, πάσαρε στον Μπουσκέτς στο ύψος του πέναλτι με τον Νάβας εκτός θέση, με τον Καταλανό να πετάει τη μπάλα πάνω απ’τα δοκάρια, σε τεράστια χαμένη ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει. Δυνατό συρτό σουτ του Μέσι, ο Νάβας έδιωξε δύσκολα, και ξανά με δεύτερη μεγάλη επέμβαση στην επαναφορά. Η φάση συνεχίστηκε, κι ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι του Νάβας πάνω στον Σουάρεζ, ο οποίος βούτηξε μεγαλοπρεπέστατα σα να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο Μέσι ευστόχησε, βάζοντας τους azulgrana στο παιχνίδι.

Κι εκεί που είχες φορτώσει με τον κόρακα, και είχες ξενερώσει με την εφεύρεση και την εξέλιξη, η λευκή ομάδα φεύγει στην κόντρα, ο Ρονάλντο δίνει στον Ίσκο και φεύγει στον κενό χώρο, ο Malagueño του ξαναδίνει, κι ο Πορτογάλος, έχοντας μπροστά του tweeterman τον αδειάζει μεγαλειωδώς και με τρομερό φαλτσαριστό απ’το ύψος της περιοχής, ζωγραφίζει τον Τερ Στέγκεν, και δείχνει στον λαουτζίκο της κερκίδας, τι ωραία που περνάει ένας φοροφυγάς τα καλοκαίρια. Και φυσικά, παίρνει και την σωστή κίτρινη.


Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο διεκδικεί τη μπάλα με τον Ουμτιτί. Ο Πορτογάλος μένει πιο πίσω, κάνει υπερπροσπάθεια, χάνει την ισορροπία του πέφτει, κι ο διαιτητής αποφασίζει να δώσει δεύτερη κίτρινη για θέατρο, σε μια κωμικοτραγική απόφαση. Κι εκεί που είχες φορτώσει με τον κόρακα, και είχες ξενερώσει με την εφεύρεση και την εξέλιξη, η λευκή ομάδα, παίζοντας με δέκα, φεύγει στην κόντρα, ο Λούκας περνάει μπροστά στον Ασένσιο, ο mallorquín, έχοντας μπροστά του τον showman, βγάζει βόλτα το αριστερό, και την στέλνει συστημένη στο παραθυράκι, σκοράροντας στο ντεμπούτο του σε μια ακόμα διοργάνωση, με τον Πέρεθ να χτυπιέται στα επίσημα.

Τον Πικέ είναι να τον ζηλεύεις. Πρώτο τραπέζι πίστα και στα 3 γκολ, και τι γκολ. Όλα ένα κι ένα. Ζεράρ, φεύγοντας, άσε ότι έχεις ευχαρίστηση ρε τζαμπατζή.

Μπέιλ, Μπενζεμά, τραγικοί. Χειρότεροι κι απ’το ματς με τη Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος στο β έδειξε ν’ανεβαίνει, αλλά αντικαταστάθηκε νωρίς.

Τρομερός κι απολαυστικός Ίσκο, ο καλύτερος της βραδιάς. Ο Κρος στο ύψος του. Ο Καζεμίρο πολύ καλός, αν και κιτρινίστηκε για ακόμα μια φορά απέναντι στον Μέσι. Ο Κόβασιτς δεν πήγε καλά στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο, κι εν τέλει αποχώρησε τραυματίας, χωρίς να μοιάζει κάτι σοβαρό. Αναμένουμε.

Ο Καρβαχάλ δεν ήταν στην βραδιά του, λίγα πράματα μπροστά, κακός πίσω. Ο Μαρσέλο ταλαιπώρησε πολύ τη δεξιά πλευρά των Καταλανών, αμυντικά επέτρεψε κενά. Μεγάλο ματς απ’τον Βαράν, καλά πήγε κι ο Ράμος. Μεγάλο ματς κι απ’τον Νάβας, με κάποιες μεγάλες αποκρούσεις, και με τον διαιτητή να τον αδικεί ξεκάθαρα.

Ο Ρονάλντο ήταν κι αυτός στους αδικημένους. Γκολάρα απ’αυτές που είχε να βάλει καιρό κι άδικη δεύτερη κίτρινη. Θεωρώ δεδομένο ότι η ομάδα θα κάνει έφεση, και Ρονάλντο είναι αυτός. Αρκετές οι πιθανότητες αθώωσης. Καλός ο Λούκας, έκανε την ασίστ στο 1-3. Για τον Ασένσιο τι να πω; ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ; ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ ΚΑΤΣΠΛΙΑΣ ΑΠ’ΤΟΝ ΒΟΡΑ, ΚΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΑΠ’ΤΟΝ ΝΟΤΟ. ΖΙΝΤΕΝΤΙΝ ΦΤΑΝΕΙ, ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.